Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co dělat po rozchodu s ex?

Od: lady odpovědí: 10 změna:
Zdravím, přemýšlím hodně nad ex přítelem a netuším co s tím, jak to vlastně překonat a přestat na něho myslet. Já bych se velmi ráda posunula, už jsem to zkoušela, ale nikdy to nebylo přesně to ono, co by mi dokázalo se posunout vpřed.
Byly jsme přes rok kamarádi a já jsem se mu už delší dobu líbila, což jsem věděla, ale já jsem ho nechtěla. Pak jsem se do něho zamilovala a tak jsme se dali dohromady a po 4 měsícech mi řekl, že mě má rád už jen jako kamarádku. To mě zničilo a já jsem pak byla docela po měsíci v pohodě, jenže pak mi napsal, takže se to se mnou začalo od té doby táhnout. Někdy na něj myslím víc, někdy méně, ale je dost možné, že k němu stále něco cítím. Přemýšlela jsem i nad tím, že jsem mu vlastně nikdy pořádně neřekla, jak moc jsem ho milovala a co jsem k němu tedy přesněji cítila. Neřekla jsem mu to ani po rozchodu a vždy mě spíše zajímalo, jak se cítí on a jestli něco ke mně cítí. Myslíte si, že kdybych mu řekla, jak jsem se ohledně něho cítila ve vztahu a jak po rozchodu, mohlo by mi to pomoct to uzavřít a posunout se dále? Protože si už jinak nevím rady.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Uzavřela se jedna část života. Dnes už víte, že dotyčný Vás chtěl získat, ovšem jen do té doby, než jste mu poskytla sex. A on si jen připsal další čárku.

Co byste mu měla vykládat? Rozešli jste se, je vše uzavřeno. Přece mu teď nepůjdete vykládat, jak moc jste ho milovala. To jste měla udělat, dokud jste spolu byli, dneska už byste mu byla pro smích.

Rozešli jste se, dobře, nejste jediný pár, který tím prošel. On se asi už otřepal a shání jinou dívku. Vy udělejte to samé. Přece se nebudete trápit až do důchodu, že jste jakéhosi kluka měla ráda a že jste mu to neřekla. Přeji Vám, abyste nikdy neměla v životě závažnější starosti, než je tato prkotina. Jaga.

psy
hodnocení

2x

Ano, pomůže vam to (pokud jste reálná a ne vtipek), když se vypovidate, jedno jestli jemu nebo psycholohovi nebo vrbě. Ale my nevíme co hledáte a tak vam těžko můžeme radit. Každopádně najdete si jiného, tohoto kamaráda už nepritahujete, maximálně tak na občasný sex by si dal říct.

lady
hodnocení

To vypovídání se někomu, to jsem udělala několikrát. Ono mi to na chvíli asi i pomohlo, ale pak se to zase otočilo zpět. Snažím se najít cokoliv, co mi pomůže se s tím vypořádat. A už netuším co by to mohlo být, proto přemýšlím nad různými možnostmi.

p23®
hodnocení

2x

Zdravím.

Každý rozchod s přítelem bolí. Určitě bych to neřešila. Vyjádřil se. Někdy se již nejedná o zamilovanost, ale o zvyk. Neztrácejte čas a jděte dál. Vše přebolí.

Soustřeďte se na studium, zaměstnání a pod. Užívejte života, bavte se, hledejte. Až se vypořádáte s rozchodem, budete připravena na další vztah.

Nebuďte smutná. Mužů je. Jistě na Vás ten pravý čeká.

Držím palce.

hodnocení

2x

Omlouvám se, za nejspíš špatný odhad. Ale tvoje povídání mi nepřijde jako ztráta velké lásky, zlomené strdce. Přijde mi jako uražená ješitnost, strach ze samoty, ztráty prestiže. Prostě se dej do pucu, zajdi si k holiči, pěkně se nalič, narovnej se, zvedni bradu a mysli na veliký a krásný svět. Můžeš cokoliv a kamkoliv. Nepřešlapuj a nebabrej se v rozlitém mléce! Běž dále!

jp
hodnocení

0x

Moc o tom nepřemýšlejte, coby kdyby. Chlapi se občas tak chovaj, rychle vzplanou a rychle pohasnou... a běžej zas za jiným ohýnkem. Pomůže jedině čas zapomenout.

lady
hodnocení

Jojo, to mi také došlo. Jen nerozumím tomu, proč není necelý rok dostačující. Chápu, že každý se s tím smiřuje nějakou jinou dobu, ale pořád si pokládám otázku, proč já a proč tak dlouho?
liska5

Jak proč já? Každé druhé manželství se rozpadá. To je lidí, co řeší rozchod, a často s dětičkama. Nejste sama, kdo se trápí a probrečí noci. Většina lidí to zažila. Jednou jsi dole, jednou nahoře. Dole se nezdržuj. Nadechni se do nové etapy a vykroč vstříc novým šancím. Je chyba vyznávat lásku někomu, kdo o to nestojí. Zůstane zaskočen, omezí komunikaci, couvne. A že to trvá tak dlouho? Asi jste víc introvert a dělala jste si velké naděje. Kdybyste spolu byli dlouho, drobné nedostatky v běžném soužití by přerostly v problémy a v mnohém byste si lezli na nervy. Pak by byl rozchod snažší. Takhle si ho stále idealizujete. Vrhněte se na koníčky, začněte sportovat, chodit na výlety, na kulturu. Změňte účes, kupte si něco hezkého na sebe a usmívejte se!

lenam
hodnocení

0x
Pro lepší pocit bych to udělala

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]