Nejste přihlášen/a.
dobrý den. Jsem Petr a je mi 13 let vážím 55kg a měřím asi 180cm.zkusil jsem dietu a mín trávím čas na počítači, každý den pravidelně po škole běhám
a 2x týdně mám trénink, ale i tak mi nejde zhubnout. poradí mi někdo?
Váha 55kg při výše 180cm je tak na anorektickou modelku, ne na kluka. Dobře rostlý osvalený muž má váhu tolik, jako cm nad metr. Tedy při výšce 180cm bys měl v dospělosti vážit okolo 80kg. Ve 13 ne, ale postupem času a nabytím svalové hmoty ano. Tedy rozhodně nehubnout, naopak přibírat. Při hubnutí jsi případ pro psychiatra s diagnózou mentální anorexie.
Je potřeba při takové váze hubnout? Nepřeháníte to náhodou?
Nevím jak se to počítá u dětí, ale pro dospělého by váha 55 kilo na 180 centimetrů byla dost málo. Já třeba mám při podobné výšce zhruba 100 kilo (tzv. kategorie docent, tedy pár kilo zbývá do centu), tato váha se drží (když se už vyděsim, jak se blížím stovce, tak zjistím, že ji nepřekročim), a ani nemám žádnou potřebu hubnout. 55 kilo, to jsem už jednou měl a nebylo to moc dobré (ne že bych nějak programově hubnul, ale při vš studiích jsem měl dost blbý rozvrh a nestíhal jsem se pořádně najíst, jo ze začátku, to jsem bral jako plus, že hubnu (ostatně slyšel jsem jak jsem tlustý, kupodivu ještě i když jsem měl těch 55, chrastila na mě žebra a vypadal jsem jak rentgenový smímek, to samozřejmě způsobilo, že vím, že pro tyhle lidi je tlustý každý), ale pak jsem zjistil, že je to špatně a už se nenechám k tomu zvyklat). Možná bych mohl mít tak o 10-20 kilo míň, ale ta stovka se pěkně drží už roky a nechci si dělat žádné násilí. Nechci se rozepisovat jakou dalo práci dostat se z těch 55 na nějakou rozumnou váhu.
Měl by sis načíst, jak se stravovat při nabírání svalstva. Ať se ti nestane, že při své vybíravosti sice přibereš, ale sádlo a ne svalovinu. Nebudu ti vypisovat, co bys měl nebo neměl. Najdi si nějaké stránky třeba pro kulturisty nebo vzpěrače a tam zjistíš, po čem a jak se svalovina nabírá. Jen se vyhni potravinovým doplňkům a vitamínům a nerostům. Jsi ve vývinu, tak dobře jez a ne aby tě napadlo zobat nějaká anabolika nebo jiné šílenosti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.