Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Názor na šicí stroje Singer

Od: mh odpovědí: 22 změna:

Jaké máte v současné době zkušenosti se šicícimi stroji zn. Singer? Chci si koupit šicí stroj na domáci běžné šití a nevím jakou značku. Singer je prý americká značka vyráběná v Číně a není již tak kvalitní jako bývala. Zaujala mě nabídka v Lidlu šicího stroje Singer C 620 L. Děkuji za radu.

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Problém není výroba v číně, tam umí i kvalitní věci. Ale singer z lidlu je prostě jen nejlevnější čína s logem známého výrobce. Pokud chceš, aby stroj chvíli vydržel, musíš koupit Janome, Pfaff atd. Pravda, není za dva tisíce...

hodnocení

1x

Kupovat průmyslový věci v Lidlu, Kauflandu je holej nesmysl. To sou zmetky z Číny který tam neprošly kontrolou. Většina firem je v Číně ale maj tam kontrolu. Tydle neprošly, bylo jim líto je vyhodit tak je dali do Kauflandu nabo Lidlu.

id
To je blábol. Pro běžné používání kupuji el přístroje nejraději v Kaufu. 3 roky záruka. 2 věci jsem po 2,5 roce vracela. Na informacích ani krabici nerozbalili, jen jsem nahlásila, že se porouchal a vrátili peníze. Šicí stroj Singer mám již mnoho let z Lídlu, šlape jako má.
@habin - můžete sem dát odkaz na vaše tvrzení ať se poučím.

pro HABIN
Opravdu píšete úplné nesmysly. Zřejmě uvěříte každé hlouposti, co jste někde četl. Zkuste se zamyslet: nějaké zařízení neprojde výstupní kontrolou, tak ho výrobce prodá v Lidlu (nebo Kauflandu), ale stále pod svoji značkou, v tomto případě Singer? Nepřipadá Vám to "na hlavu"?

Jak neprošly? To jsem nikdy neslyšel. Osobně mám zkušenosti takové, že průmyslové výrobky z potravinových řetězců jsou často kvalitnější než jejich potraviny. Velkou výhodou navíc je snadná reklamace. U šicího stroje je důležitá dlouhodobá dostupnost příslušenství a náhradních dílů.

Co ste četl :) A to jako budou asi někde psát. Mám zkušeniost třeba s blbou varnou konvicí, před X lety.. Během dvou dnů sem tam byl třikrát. 2x konvice tekla, u třetí spadl vypínač. Koupil sem v Okay před lety Tefalku a mám pokoj - jede furt. Slyšel sem od pár lidí co si tam někdy něco průmyslovýho koupili a měli s tím hned problémy.

HABIN
Aha, takže jste na tohle "spiknutí" přišel sám. *palec* *smich*
A zřejmě to s tou varnou konvicí bude tak, že srovnáváte konvici za 300,-Kč se značkovou Tefalkou za 800,-Kč.

hodnocení

1x

Máme sicistroje123.cz/... Přešije několikrát složenou riflovinu ,plachtovinu ,manželka šije šaty , halenky zkracuje rifle ,,kalhoty... dokonce šila plachtu na surf .Dává mu zabrat už pět roku. A bez jedinného problémů

Nojo, ten je skoro dvakrát tak drahej jak ten z Lidlu. Ten už by snad mohl být trochu kvalitní.

Po tomhle stroji jsem šilhal, ale teď už jsou děcka velký a zmizely prodejny levných látek, tak už toho tolik nenašijem.

hodnocení

1x
Má lepší polovička kvanta lep používala Veritasku.
Ono to fungovalo, ale čím byla starší, tím více mě to připomínalo letadlo. Hodina šití a napřed půlhodina údržby, pak celá hodina a ke konci to už bylo celé odpoledne údržby po hodině šití. Když se začala množit vnoučata, tak nebylo jiné cesty nežli nákup nového stroje. U nás v prodejně šicích strojů mě byly doporučeny značky Pfaff, Husqvarna a Singer. Vše v ceně od desítky nahoru. Levnější prý nemá cenu kupovat. Koupil jsem Pfaff a tři roky jen jedno odborné seřízení, doporučené návodem.

liska5
hodnocení

0x

Singrovka bývala kvalitní mechanická klasika. Že je z LIDLu, to je plus. Po roce mi vypnul nadobro vařič od nich, a bez řečí mi vrátili peníze. JiInak mají docela spolehlivou elektroniku. Do Číny se přesunula výroba skoro všeho. Za nás byly elektrické snad jen Veritas a Lucznik /skoro v každé domácnosti/. Nevím, jestli ještě existují.

hodnocení

0x

Od doby, co Singer změnil majitele, tak se tahle značka objevuje i na nejlevnější číně, která s původními Singrovkami nemá nic společného. Pfaff Němci také prodali, tak je otázkou současná kvalita, na vážně míněné šití je potřeba koupit japonský stroj.

Od roku 2004 je Singer, stejně jako společnosti Husqvarna Viking nebo PFAFF, vlastněna firmou SVP Worldwide sídlící v Hamiltonu na Bermudách.

ml1
hodnocení

0x

Podle mě na domácí šití pro vlastní potřebu je to úplně jedno. Čínská (ne)kvalita je daň za nízkou cenu. Osobně bych nic z lidlu nepovažoval za vzor kvality. Bohužel ani nalepená značka dneska nic neznamená.

Na druhou stranu věci z lidlu občas příjemně překvapí. Ne že bych tam nakupoval nějak víc (lidl máme daleko), ale co jsme tam koupili, to sloužilo přiměřenou dobu.

Já teda mám zkušeost s úplně jiným strojem, takovým, co je ještě skoro komplet z kovu a co pamatuje dobu šlapání (ke stroji bylo možné koupit motor nebo šlapací ústrojí), ale to byl stroj pro profesionální použití. Pro dnešní plastové hračky nemám příliš pochopení, ale pokud se tím nechcete živit, tak to neni problém.

To mě přivádí ještě na jednu myšlenku a sice jak je to s náhradními díly. Jehly jsou snad u 90% strojů stejné, ale co třeba cívky na spodní nit, ty se časem poztrácejí, umělohmotné rozlámou. Jinak mě nenapadá, co by se dneska mělo vyměňovat, předpokládám, že jako všechny dnešní spotřebiče je to dimenzované tak, aby se po dobu životnosti nic vyměňovat nemuselo (já třeba ke svému překvapení pro ten historický stroj sehnal nejen řemen, ale i vpichovou desku (která zařvala tím, jak byla vychýlená (naštěstí ne ohnutá) jehelní tyč) a několik dalších součástek, ale je to stroj z doby, kdy byly 2 typy několika značek (jak někdo vzpomínal veritaa a lučník)).

nov

Lucznik mám minimálně 40 let a za celou dobu jsem před cca 5 lety měnila jen klínový řemen. Po mamince šlapací Bobbin šel do sběrného dvora.

id
Cívky na Singrovku jsou běžně k dostání.

Umělohmotné cívky používám už 40 let stále ty samé. Ještě jsem nedokupovala nové. Jsou ke stroji Pfaff. Mám jich teda asi 30 kusů, ale za tu dobu mi ani jedna nepraskla. A byly doby, kdy se na stroji šilo od rána do večera a to den co den. ;)

guma
hodnocení

0x

Singer prodejce Lidl je výroba Vietnam. Maminka má z Lidlu ale již dříve uveden Vietnam.

hodnocení

0x

Co vím, tak poslední dobou je Singer slabým odvarem původní kvality. Cena hovoří. Kvalita se hledá mezi Pfaff, Janome, Brother . Nevím jak je na tom v současné době Veritas. Měl jsem asi 3 typy před +-35...40 roky a kvalita byla výborná.

hodnocení

0x
Pokud si člověk koupí stroj za 3..4 k, tak nemůže čekat zázraky, ale na sem tam domácí použití a ne moc vrstev rifloviny to stačí. Mám asi 5 let Singer Family, nějak a to šije, ale mechanicky je to oproti starým strojům takový nepevný, gumový. Zpátečka se musí držet, entl nic moc, horizontální člunek mi moc nevyhovuje (divný zavádění nitě), kolík držáku nitě se snadno ulomí (a j výměně je bohužel nutná rozborka), zajišťovací čudlík ztratí, musel jsem vše nakoupit do rezervy. Když omylem přecvaknete polohu pomocné hřídelky navíjení, stroj nešije a není zjevné proč. Máma měla ten digitální, který teď tuším mají v Lidlu v akci, ale po dvou letech se jí to ovládání nějak rozbilo.

asd1
hodnocení

0x

Singer je bývalá kvalitní značka, ale to co je v Lidlu je plastová čína. Na nějaké domácí šolíchání asi použitelný ale kvalitní stroj je úplně jinde.. Vyzkoušet proč ne, když to chcípne tak Lidl s reklamací problémy nedělá a když se jen nelíbí jde vrátit..

Řeči o zmetcích který neprošly kontrolou tak jdou do Kaufu/ Lidlu jsou nesmysl, tak to opravdu neni.

MMch. laciná plastová čína je i současná Husqvarna, aspoň co se týče levnějších hobby/ farm pil., nepřiplácí se za kvalitu ale jen za nápis na pile...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]