Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obměna velikonoční nádivky?

Od: liska5 odpovědí: 4 změna:

Chci dělat takovou, co se bude jíst samotná, bez brambor, jako slaný koláč. Pokaždé ji vyrobím trochu jinou, ale chci nějakou výraznější změnu. Sousedka mi dala tipy s drůbežími jatýrky na cibulce, s kousky červené kapie, nebo se sýrem. Tu poslední variantu asi né. To už bude něco úplně jiného. Přinesla jsem si hodně medvědího česneku, kopřiv i petržele. V těch receptech na internetu s tím zelenýn nějak moc šetří. Základ dodržím, tedy vejce, housky navlhlé v mléce, sekané uzené a muškátový oříšek. Zeleň zatím nevím, v jakém dám poměru. dali byste jí hodně? Máte nějaký neotřelý nápad? ...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Co se zeleně týká, už léta používáme mladé kopřivy v množství co největším. Je to s nimi mňamka.

ben®
hodnocení

1x
Dobry den, pojidejte ji s tatarskou omackou a oblizujte se . Zdravim!
doplněno 09.04.23 23:20: liska5 - ano, vedel jsem, ze Vy si tu tatarku nedate (zduvodnite si to, proc to nezkusit), ale treba to zkusi nekdo jiny.

hodnocení

0x

Zdravím, já jsem ji letos "ovoněla" vývarem z toho uzeného. Kromě mléka jsem zalila i 2 sběračkami vychladlého vývaru, ze kterého jsem odebrala ztuhlý tuk. Ze zeleného jsem letos dala jen medvědí česnek, a dávám hodně, tak 2 pořádné hrsti. Toto jsem měla na nádivku z 6 housek a 6 vajec.

liska5
hodnocení

Děkuji, už ji mám, a dokonce z poloviny snězenou. Dala jsem na radu a toho zeleného dala mnohem víc, jak v receptech. Na remosku dvě hrsti kopřiv, dvě medvědího česneku a hrst zelené petrželky /bráno do obou dlaní/. Tatarku k tomu, jak radil Ben, nemám odvahu, je to docela síla na žlučník.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]