Poslední 2 roky se mi pořád zmenšuje prádlo. Sice jsem trochu přibral, ale stejně. V obchodě mi je triko nebo kalhoty akorát az mírně větší, po pár vyprání je taktak akorát a za půl roku až rok už je prostě těsnější. Čím to je? Peru většinou na 40, trička a džíny do sušičky nedávám. Čím to může být? Práškem nebo jenom nekvalitní oblečení?
Za to mohou ty mrchy kalorie. Sotva zavřu skříň, vrhnou se na oblečení a buď ho kus užerou nebo přešijí na menší. Ale jinak je to tím, že vlákna jsou kroucená a praním se buď narovnají nebo ještě více zkroutí. Zvláště ta recyklovaná. A vlna je na toto expert.
Mně se taky zmenšil oblek, který jsem měl před patnácti lety na svatbě. A to jsem s ním mic nedělal, měl ho na sobě jen jednou a od té doby je uložen ve skříni. Zajímavý
To snad není pravda zrovna tak poslední měsíc dva přemýšlím proč se mi oblečení zvětšuje, mám takový triko s dlouhým rukávem a jen na mně visí, stejně tak svetr, bojím se to i pověsit na ramínko že se jěště vytahá, džíny mi padají, jakoby to nebylo ani moje Přemýšlel jsem i jak to praním zase srazit mohl byste mi dát váš recept. Ale peru taky na 40 většinou a susičku nemám.
Tak logicky...pokud trochu přiberete, jak píšete, tak těsnější oblečení roztáhnete více do šířky a tím pádem se zkrátí.
Jinak je potřeba sledovat štítky na oblečení a dodržovat doporučenou teplotu od výrobce. Např. trika z bavlny se vždy po prvním vyprání srazí, s tím je třeba počítat.
U džín jsem kdysi zamlada kupovala o číslo menší a oblékala vleže tak jsme to dělaly všechny, dnes to už neřeším... Džíny se po každém vyprání srazí, ale po prvním nošení se vždy vytáhnou.
Pokud opravdu nekupujete nějaké nekvalitní šunty a nejste ještě ve vývinu, vše dodržujete, tak se mi to moc nezdá..
Rosteš, tloustneš, mění se Ti postava věkem i třeba sportem. Měř se a važ se. Jinak to často dělá sušička! Třeba ponožky a jiné pružné materiály do ní nepatří!
Kdyby se mi jen zmenšovalo prádlo, byl bych spokojený. Horší je, že jakákoliv košula nebo triko v obchodě má takový šílený tvar s velkým břichem. Jiný střih jsem nikdy nesehnal...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.