Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dvoudílná forma na zajíčka

Od: rybicka® odpovědí: 8 změna:

Z dravím, pečete někdo velikonočního zajíčka? Já mám formu léta, myslím jsem ji ani nikdy nevyzkoušela a tedˇ koukám, že je dvoudílná. Beránek bývá jen jeden díl. Tak do té hlubší půlky dám těsto a přiklopím? Přece nedám těsto do obou, upeču a pak slepím? :) to je asi blbost...:) Těsto nebude kynuté, spíš tohle

www.ceskevelikonoce.cz/velikonocni-zajicek/#Peceny_velikonocni_zajicek_s_orechy

Budu ráda za Vaše zkušenosti :)

Dvoudílná forma na zajíčka
Dvoudílná forma na zajíčka #2

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Těsto dáte do té hlubší "půlky" a při pečení těsto nakyne a zaplní se druhý díl zajíčka. Mám takovou kameninovou na beránka po babičce a nikdy nevím, kolik zadělat.

sametka
hodnocení

3x

Mám podobného beránka asi jako maky. Zaplním těstem tu hlubší část, přiklopím a během pečení se těsto rozepne až k tomu víku (pozor při vymazávání a vysypávání na ty drsné světlé plochy, ty musí zůstat čisté). Dělám těsto z hrubé mouky a nakypří ho sníh z bílků. Do jenoho beránka se vejde toto těsto:14dkg másla 14dkg moučkového cukru a 8 žloutků- to třeme asi 30 min. do vyšlehané hmoty 28dkg hrubé mouky , 24 dkg kandovaného ovoce s ořechy a, kůra z citronu a sníh z 8 bílků. Peču na 160-170°C asi 50 min. Jelikož je zajíček menší zbytek těsta bych upekla jen v nějaké formičce. Druhý den upečené zvíře (dostatečně vychladlé) poliju čokoládou.

hodnocení

2x

Žádné svorky se nedávají, jen se spodní forma s těstem přiklopí tou vrchní a těsto nebyde a zaplní obě formy - hlavně dobře vymazat a vysypat

sasa*
hodnocení

0x

Nechybí něco? Hm tady nevím, ale já mám plechové dvojdílné formy.Ty jsou k sobě přidržovány kousky dalších plecohových svorek. Na hlavě a na zádi pak jsou vertikální svěrky zvaru Y. Na těch stojí v troubě.Těsto liji do cca 2/3 a super.

U techto kameninových žádé svorky nejsou.Nebo se nedochovaly, žádné nemám. Forma se musí pořádně vymazat a vysypat.

myslím, že kameninová je dostatečně těžká a nepotřebuje žádné pacičky jako ta hliníková.

hodnocení

Tenhle můj zajíček má na tom větším spodním díle takové nožičky a na tom víku dva takové výstupky, za které se to může držet při pokládání nebo pak zvedání. Žádné svorky k tomu nejsou, asi jen k plechovým.

ne tady opravdu nic nechybí

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]