Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co si obléct na maturitní slohovky?

Od: tereza* odpovědí: 7 změna:

Zdravím, bylo nám ve škole řečeno, že máme dojít slušně oblečení (žádné tepláky, legíny, roztrhané kalhoty, krátké topíky apod.). Ovšem nechápu moc, co si pod tím mám představit.

Jakoby šaty se mi opravdu dávat nechce, kor když má být venku kolem 3 stupňů a přijde mi to moc vyhrocené na nějaké obyčejné psaní...ústní maturita je něco jiného samozřejmě, tam chápu, že musí být oblečení už nějak formální, aby člověk udělal na komisi dobrý první dojem.

Každopádně doma nemám žádnou sukni (mám jen šaty) a nemám ani třeba žádné sako, takže fakt netuším co na sebe

Myslíte, že bohatě postačí, když si dám nějaké černé rifle bez děr, tričko bez potisku a přes to přehodím třeba kardigan? To je asi jediná kombinace, která mě teď napadá. A taky by mě zajímalo, zda nebude vadit, když dojdu druhý den v tom stejném a jen vyměním tričko (samozřejmě to bude vyprané).

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

knoflickova
hodnocení

2x

Tvoje navrhovaná kombinace úplně v pohodě (možná jestli nemáš třeba nějaký decentně zdobený triko? Prostě ne nic úplně obyčejnýho), jde o to, abys tam nepřišla jak kdybys cestou spadla do popelnice. Nebo jestli máš třeba nějakou košili, ta by taky šla. Já jsem ústní části maturity psala v džínách a tričkách tohohle typu: aboutyou.cz/...

Mrkni po nějakým "lepším"kusu v tvojí skříni a máš to. Jde o to, že často u písemných zkoušek někdo chodí a fotí (potom vznikají takový ty články typu "Maturity odstartovaly"pro školní web) a škola se nechce prezentovat tričkama za dvacku a děravýma džínama). Hodně štěstí u maturity :)

tereza*
hodnocení

Děkuji moc :-D

hodnocení

0x

Zdravím,

chtěl jsem podat podobný dotaz, tak abych nemusel psat novou otázku, tak se přivařím tady ke slečně.

Když člověk píše slohovky, didaktické testy, případně píše praktickou maturitu...musí být v případě muže oblek, nebo se stačí slušně neformálně obléct a obleky se nosí až při ústní zkoušce?
Děkuji.

knoflickova

Nevím, jak je to u praktické části, studovala jsem na gymplu, takže to neznám (jestli se tam jenom píše, nebo jestli seš před komisí)? Ale na didakťáky a slohy bohatě stačí u mužů džíny a košile :) Taky hodně štěstí.

liska5

Jarine, nic nevař!. ... přifařím se... z historie, kdy se připojovaly k farám, k farnostem pozemky, nemovitosti...

Jinak kluci kalhoty a košili, dívky kalhoty a halenku.

ss
hodnocení

0x

Ne to opravdu nikomu nebude vadit, že druhý den budeš mít stejné oblečení. Dokonce i když si to tričko nevybereš, tak to bude každému úplně fuk. Tedy pokud neváží 130 kg a nepo tíž se jako pra sni ce.

Ps: chodit do školy v děravých kalhotách a mi isukních bych zakázal.

Jestli máš na mysli maturitní písemky, tak můžeš v běžném oblečení, aby bylo čisté, nepomačkané a nepotrhané. Džínové oblečení bych vynechala.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]