Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Velikonoční beránek proč má takovou chuť

Od: bekycek* odpovědí: 3 změna:

Dodrý den, mám dvoudílnou kameninovou formu. Formu před vložením těsta (dělám třené) vymažu máslem a vysypu hrubou moukou, peču na 170°. Když ho upeču a po vychladnutí ochutnám připadá mi že je na povrchu hořký. Nevíte čím by to mohlo být? Děkuji za vaše zkušenosti a přeji šťastný pátek.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Zkuste péct při nižší teplotě okolo 150-155 stupňů po dobu 50-60 minut. Po vytáhnutí ještě chvíli nechat dodělat teplem. Recept máte z internetu nebo nějaký od babičky?
bekycek*
hodnocení

Děkuju zkusím, recept mám z časopisu.

Zkuste nějaký speciálně pro kamenité formy. Je fakt že v kamenité formě se beránek dělá déle a na stranách se může lehce připálit.
Například já dělám recept cca 50 let starý do 50 let staré kamenité formy ta pamatuje docela dost
330 g hrubé mouky 100 gramů moučkového cukru dvě vejce 1/3 dl oleje 1,7 dl mléka 1 prášek do pečiva a jeden vanilkový cukr
Vejce s cukrem ušleháme po lžičkách prodáváme olej a pak zamícháme zbytek pečeme na 180 po dobu 45 minut zatím se mi moc nestano že by byl hořký po boku

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]