Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na saunu

Od: martinq odpovědí: 6 změna:
Dobrý den, mám otázku ohledně saunování. Vstupovat do sauny by se mělo bez oblečení a osprchovani. To chápu. Ale Tuhle jsem byl v saunovym světě a někdo se osprchoval, ani neutřel a šup do sauny. Jiný se osprchuje, utře celé tělo a teprve až pak jde do sauny. Co je správné? Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Dobrý den, sušit. Suchá pokožka se začíná potit dříve než mokrá.

sasa*
hodnocení

2x

Ale jinak je to uplně jedno.

liska5
hodnocení

1x

Tam jde o to, že když bude takových více, tak zvlhčí vzduch. Když se to vezme extrémě, tak to pak bude pálivější - prostě horká pára. Někde píšou: nesušte v sauně mokré ručníky - z těchto dúvodů.

mate59
hodnocení

0x

Já se osprchuji a mokrý do sauny.Je to jedno,protože po 2.a 3. saunování jdeš z ochl.bazénku mokrý na 2. a 3. schůdek.

sasa*

Já chodím na 7.schod...

hodnocení

0x

Všechno je naprosto lhostejné. Když si dovnitř vezmete houbu nebo metličky, prokrvíte kůži a pot z pórů vytlačí nedobroty. Já jsem, prohřátá vlítla pod sprchu, spláchnout to. A až pak do ledové vody. Poprvé a pak už přímo do vody. Musela jsem 3x se zahřát a 3x zchladit. Méně bylo málo, více mě už hodně zničilo. Každý to máme jinak. Po delší době saunování přijdete na to, co je příjemné a co unavuje.

doplněno 03.04.23 09:06:

Moje maminka byla recepční v sauně a tak jsem chodila mnoho let. Velice mi dělala dobře. Na tělo i duši. Všimněte si, že když se sejdou lidé, kteří si přišli odpočinout a ne za zábavou, je ticho, hlava naprosto vypne. Tohle umí jen při koukání do ohně nebo na hladinu vody. Žádné myšlenky, jen prázdno, báječný klid. Mám pocit, že tak vypadá restart u pc. :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]