Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kapky enticon pro mladší než 1 měsíc

Od: ppp odpovědí: 2 změna:
Dobrý den, můžeme kapky Enticon podávat novorozenci, který má 12 dní? V návodu k použití žádné omezení není a v lékárně nám je dali i po uvedení stáří miminka. Ale na internetu jsme narazili na informaci, že se má dávat až od 1 měsíce? Nevíte někdo, jak to je? Děkuji.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

0x

Podobné věci se řeší na e-mimino. Tam to dejte do diskuse. Nebo si ráno zavolejte své dětské lékařce.

pb®
hodnocení

0x

Obvykle se na lécích uvádí 1měsíc, protože až od tohoto věku lze přípravek testovat na dětech. Je to jen legislativa.

Na novorozenecké koliky vám poradím Laktobacílky baby. Mají je v každé lékárně, cena velmi dobrá a hlavně fungují a fungují hned. Mám je vyzkoušené na svých synech. Staršímu jsem je dala ve 14 dnech věku, druhý den po podání již neplakal. Mladšímu jsem je přimíchala do mleziva rovnou v porodnici a ten nebrečel kvůli bříšku nikdy. Doporučení přímo tohoto výrobku byla nejcennější rada, co jsem na předporodních kurzech dostala. Je to už 12 let a já chodím do podnikové prodejny nakupovat pořád.

Podání je jednoduché, obsah sáčku se rozmíchá s trochou mateřského mléka či převařené vody a dá miminku do pusinky. Na lžičce nebo třeba jen omočit prst nechat ho cumlat. Miminko se osídlí laktobacily a koliky ustanou velice rychle. Není ani třeba je podávat dlouho, stačilo první měsíc a pak už jsem nedávala. Vážně není třeba, aby miminko trpělo a s ním i rodiče. Škoda jen, že probiotika pro novorozence nedoporučují už sami gynekologové.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]