Nejste přihlášen/a.
Vyzvednout léky můžete určitě v jakékoli lékárně. Je ovšem otázka, jestli je budou mít.
V takovémto specifickém případě bych doporučoval opravdu do té které lékárny zavolat, zeptat se na dostupnost a na případný doplatek.
Zvlášť když je problém i obyčejný penicilín. Zrovna nedávno řešili důchodci u autobusu, jak někdo musel sběhat celé město (máme tam nejmíň 10 lékáren) a stejně ho nesehnal a doktor musel předepsat něco jiného poté co obvolal všechny lékárny.
Ostatně lékárny na tom nikdy se zásobením nebyly nijak dobře, já nemocný nebývám, ale když náhodou, tak jsem překvapený, co všechno se nedá sehnat.
V minulosti jsem v nemocničních ambulancích dvakrát dostala poměrně důrazné doporučení, abych si léky vyzvedla v nemocniční lékárně. Domnívám se, že hlavním důvodem byla marže, ale protože to vlastně bylo v areáu, víc jsem o tom nepřemýšlela a poslechla.
Ve Vašem dotazu mě daleko víc než nějaká specializace lékárem zarazila zmínka, že Vás vůbec nezajímá důvod statisícové léčby vlastní dcery. Četla jsem to několikrát, nevěřla jsem vlastním očím. Pokud Vás opravdu dceřina nemoc nezajímá, pak nepřemýšlejte ani nad její cestou do vzdáleného města. Možná tam jede pro léky, možná na nákup, možná za milencem. Buďte v té lhostejnosti k ní důslednější.
Když Vás nemoc /vlastní?/ dcery nezajímá, proč se ptáte na její léky? Je to zvláštní přístup k nemocné dceři.
Pokud je to nějaký nedosažitelný lék, který je třeba objednat, dodají ho jen do určité lékárny. Myslím si ale, že lékař může udat, do kterého města se lék má zavézt, aby to měl pacient k vyzvednutí co nejblíže.
U mé DIA lékařky mi vždycky dají recepty a poučení, že si mám vše vyzvednout hned v lékárně, která patří k poliklinice. Poslouchala jsem, časem jsem ale zjistila, proč ta připomínka. V lékárně u polikliniky jsou léky daleko dražší /i doplatky/, než jinde. Proto tam už nechodím.
Pokud to tedy není lék přímo na jméno na objednávku, můžete si jej vyzvednout v kterémkoliv místě, v kterékoliv lékárně. Pokud v jedné nemají, můžete zkusit štěstí v jiné. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.