Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyzvednuti velmi drahých léků

Od: magdoska odpovědí: 16 změna:
Dobry den, dokazal by mi nekdo rict, jestli je nutne nektere leky vyzvednout jen v urcenem meste? Existuji prece site lekaren ne?
O co jde...
Dcera MUSI jet vyzvednout leky do mesta, vzdaleneho 80 km. Jeji svagrova tam byla u lekare a sanitak ji u lekarny odmitnul zastavit.
Vubec bych o tom nepochybovala, ale dcera rikala ze pry tam jsou ty leky nejlevnejsi, ze je jinde vydat nemuzou a takove podobne pochybnosti. Jde pry o statisicovou lecbu.Vubec nevim, o jakou nemoc jde a ani me to nezajima.
Diky za nazor.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Já dotazu rozumím tak, že dcera neshání lék pro sebe, ale pro švagrovou, která byla u lékaře. Samozřejmě bych se poptal v nejbližší lékárně, zda lék mají a pokud ne, zda mi ho mohou objednat.

hodnocení

5x

Není dobré dělat unáhlené závěry, pokud nevíte, o co konkrétně se jedná...

Nejdřív si zjistěte, o jaký lék se jedná, potom zjistíte i případnou dostupnost. Znám případ, kdy byla např.dovezena kontrastní látka pouze na jedno místo a přímo z Rakouska.Takže možné je cokoliv.

hodnocení

5x

Vyzvednout léky můžete určitě v jakékoli lékárně. Je ovšem otázka, jestli je budou mít.

V takovémto specifickém případě bych doporučoval opravdu do té které lékárny zavolat, zeptat se na dostupnost a na případný doplatek.

ml1

Zvlášť když je problém i obyčejný penicilín. Zrovna nedávno řešili důchodci u autobusu, jak někdo musel sběhat celé město (máme tam nejmíň 10 lékáren) a stejně ho nesehnal a doktor musel předepsat něco jiného poté co obvolal všechny lékárny.

Ostatně lékárny na tom nikdy se zásobením nebyly nijak dobře, já nemocný nebývám, ale když náhodou, tak jsem překvapený, co všechno se nedá sehnat.

okolik

Na současně se šířící Streptokoky zabírá pouze jenom Penicilín. A momentálně je situace taková, že dochází již i píchaný pro děti. Jen pro představovist.

hodnocení

4x

V minulosti jsem v nemocničních ambulancích dvakrát dostala poměrně důrazné doporučení, abych si léky vyzvedla v nemocniční lékárně. Domnívám se, že hlavním důvodem byla marže, ale protože to vlastně bylo v areáu, víc jsem o tom nepřemýšlela a poslechla.

Ve Vašem dotazu mě daleko víc než nějaká specializace lékárem zarazila zmínka, že Vás vůbec nezajímá důvod statisícové léčby vlastní dcery. Četla jsem to několikrát, nevěřla jsem vlastním očím. Pokud Vás opravdu dceřina nemoc nezajímá, pak nepřemýšlejte ani nad její cestou do vzdáleného města. Možná tam jede pro léky, možná na nákup, možná za milencem. Buďte v té lhostejnosti k ní důslednější.

Spíš za tím vidím snahu vyhnout se diskuzi, jestli je ten lék potřeba a tak. Dotaz zní jinak.

magdoska
hodnocení

Neni to moje dcera, je to svagrova me dcery. Proste mi prijde ze ji partnerova rodina vyuziva. Proto jsem se ptala, jestli pro ty leky musi jet. Ma dcera pro leky sve vlastni svagrove. Proto me nezajima co te jeji svagrove vlastne je.

Je to dcera mé švagrové... Měla by jste se starat hlavně o sebe. Zajímá tě využívání a ostatní napíšeš, že tě nezajímá.

Nechte to na neteři a manželce vašeho bratra.

hodnocení

4x
Sice to není srovnatelné, ale třeba po operaci jsem injekce na ředění krve v nemocniční lékárně měl bez doplatku, zatímco jejich další várka koupená v jiné lékárně už mě stála 150 Kč.

hodnocení

3x
Dodatek, že tě to nezajímá je dobrá perla. Zklidní se. Náš to taky zajímat nemusí, ale léky vydá kterákoliv lékárna i na objednání. Nemusí jet 80km, ale nikdo ji nebrání.

pb®
hodnocení

3x
Ano, některé léky jsou jen v určité lékárně. Zrovna zítra si jdu pro injekce za 50tis. do jednoho z 15 MS center v republice. Léky schválené na paragraf, kdy mi jejich užívání rok co rok schvaluje pojišťovna. Dříve je vydávala rovnou MS centra, nyní musím do nemocniční lékárny, kde centrum je. Nikde jinde vyzvednout nelze. Takže naprosto chápu, že vybrané léky jsou jen ve vybraných lékárnách.

hodnocení

2x

Když Vás nemoc /vlastní?/ dcery nezajímá, proč se ptáte na její léky? Je to zvláštní přístup k nemocné dceři.

Pokud je to nějaký nedosažitelný lék, který je třeba objednat, dodají ho jen do určité lékárny. Myslím si ale, že lékař může udat, do kterého města se lék má zavézt, aby to měl pacient k vyzvednutí co nejblíže.

U mé DIA lékařky mi vždycky dají recepty a poučení, že si mám vše vyzvednout hned v lékárně, která patří k poliklinice. Poslouchala jsem, časem jsem ale zjistila, proč ta připomínka. V lékárně u polikliniky jsou léky daleko dražší /i doplatky/, než jinde. Proto tam už nechodím.

Pokud to tedy není lék přímo na jméno na objednávku, můžete si jej vyzvednout v kterémkoliv místě, v kterékoliv lékárně. Pokud v jedné nemají, můžete zkusit štěstí v jiné. Jaga.

guma

Nebo je to také obráceně. V doporučené lékárně jsou léky nejdražší například v nemocnicích.

hodnocení

1x
Co jsem slyšel od známé , která je magistr farmacie , tak mi říkala , že pokud si pacient hradí sám léky na rakovinu (chemo) , stojí to 88 000 . Nechápu , jak jste mohla napsat něco ve smyslu " Vůbec nevím o jakou nemoc jde , a ani mě to nezajímá" *zed*

Já to chápu. To je vlastnost některých jedinců, kteří o tom ví úplný prd, ale chyba je vždy na někom jiném.

V 99% pak v blízkém okolí působí velmi trapně, ale to je jim jedno, protože si to vyloží po svém *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]