Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prujem 2 dny, nevolnost 4 dny, bojim se ze mam cukrovku co mam delat?

Od: agi* odpovědí: 18 změna:

Dobry den, obávam se ze mam cukrovku podle nejakych naznaku. Mela bych to rict rodicum a zeptat se jestli si nemam zkusit test, nebo zajit k doktorovy. Mam prujem uz druhy den, a asi 4 den se citim divne, co mam delay. Vseho se dost bojim .

Dekuji Agi.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

etana*
hodnocení

5x

Panebože, co je tohle za úchylnou dobu? Holka nejspíš sedí tři metry od rodičů, ale když je jí blbě, jde se zeptat zcela cizích lidí na laickou poradnu, kterou kdovíkde splašila, není to zrovna stránka pro děti, proč je jí blbě a co má dělat?

A my ji v tom ještě budeme podporovat?

Já teda ne, končím s radami takovým tvorům, kteří nedokážou vyřešit bez internetu už ani průjem. Dám přednost lidem, kteří berou poradnu jako místo pro skutečné rady ve složitých otázkách, ať se v těchto nesmyslech hrabe někdo s větší trpělivostí pro prepuberťáky nebo slečny, co se ptají důchodců, jak mají oslovit kluka z šesté B.

14.03.23 20:54

*palec2*

tj
Záleží co má za rodiče. Můžou to být agresivní primitivní alkoholici. Tak laskavě brzděte s podobnými trapně ostrými výroky. *nene*

To ale není problém věku. I stará generace se ptá na problémy, které se dají jednoduše vyřešit a zkoušet možná řešení. Lidi otupěli a díky internetu se to v tý hlavě ani neohřeje a fouknou to sem a starej se.

I dnes tu proběhlo pár příkladů, kdy se nejedná o děti. ;)

Já třeba odpovídám pro zábavu, kdy se mnohdy dozvím i něco nového. Navíc mi to nachvilku zdravě odpoutá myšlenky jiným směrem.

etana*

Ano, gumídku, máte pravdu. A já se zrovna rozhodla to nepodporovat. Samozřejmě, jen já, takže se nic nezmění, spousta "doktorů" mě zastoupí, ale aspoň já budu mít svědomí čisté, zaprvé, že nikoho nevyděsím, neporadím blbě (když se spletu ohledně toho, jak se opravuje vodovodní kohoutek, nikoho tím nepřizabiju) a za další, že třeba jednou tyhle pitomosti přestanou. Mám to tu ráda, ale už je to jak Zpovědnice :)

Je to jen můj postoj, nikomu dalšímu ho nenutím.

etano, neomlouvejte se! Dneska se cokoli řeší strašně složitě a podle toho to tady vypadá. Nic se neumí říci na rovinu a každý jen používá kvanta slov,která nemají odezvu. Mladí často ani nechápou, že se vše dá vyřešit snadno. Tohle zesložiťování je cesta do pekel pro všechny.

Mě je třeba fuk, zda se někdo při opravě auta zraní, když mu poradím, co dělat a nebudu vědět, že na to nemá a je nešikovnej. Vím totiž, že dotaz zpětně vygooglí i někdo jinej, který to veme jako návod pro sebe se stejným problémem. Přitom může být daleko schopnější.

Navíc každej má občanku a je svéprávný. Pokud někdo si dle internetu dokáže ublížit ať už ze zoufalství nebo z vlastní neschopnosti, tak je napováženou, zda ten dotyčnej není tak trochu hloupej a neměl by mít v běžném životě i opatrovníka.

Rozhodně bych si to nevztahoval na sebe, že nesu odpovědnost. To je na úhlu pohledu každého z nás.

Jsou tu dotazy tohoto rizika hlavně se zdravím a s elektrikou.

Pokud je člověk v nouzi a doma nesvítí nebo mu nejdou zásuvky a opravář je mimo či je problém akutní i třeba z hlediska financí, tak je někdy dobré i laikovi problém osvětlit a možná ho seznámit tak, jak by to mělo vypadat a případně co hrozí, když to tak neudělá, nežli ho v tom nechat samotného, kdy si to udělá neodborně dle svého ještě hůř a riziko úrazu si zvýší. Není pak lepší nějaká rada nežli žádná?

To už taky můžeme mít na svědomí i ty, kterým zásadně neporadíme nic.

To fakt takhle brát nejde dle mě. Navíc poradí několik různých lidí s několika úhly pohledu a odpověďi v dotazu pak nesou prvky řešení, humoru, posměchu i třeba jiného směru na následující radu co třeba z té první plyne.

Proč ne.

A lidi, co napíši v dospělosti radu typu: "Zamkla jsem se v bytě a nevím co můžu dělat" je spíše vždy posměchem. Přesto se najde někdo, kdo napíše zavolat mobilem zámečníka, vylézt oknem, najít druhé klíče, zavolat na souseda přes zeď nebo balkon a podobně.

Navíc někteří mají zaslepený mozek v silném stresu a nedokáží uvažovat s čistou hlavou. Někteří to neumí ani v klidu a hlavu nepoužívají vůbec. A pak tu jsou trolové a děti.

Přesto si myslím, že je poradna kvalitní a není na úrovni zpovědnice nebo odpovědi.

Je potřeba diskuzními fóry nežít a držet si zdravý odstup a nadhled nad dotazy.

Jak říkám. Já to beru jako změnu při trávení dne během práce a povinností jako spestření.

Gumídku, o tom žádná - poradna tady je na úrovni. Ovšem jako spoustu dalších mě zaráží, kolik je lidí, kteří se nezeptají svých blízkých a hledají pomoc jinde. To je smutné.

Jo no. Kdo mi měl vědět, že je mi špatně. Hlavně rodina.

radimrad

Já to zase naopak chápu: doma to může zkonzultovat pouze s dvěma pravděpodobně neodbornými laiky, navíc emočně podujatými takže bezprostředně hrozí že ji začnou honit po doktorech, zakážou cukroví, nebo něco podobně hrozného.

Tady osloví širokou skupinu rádců mezi nimiž statisticky by se mohl vyskytnout i někdo kdo k tomu má co říct, to by bylo aby si té z celé škály názorů nevybrala co jí nejlíp vyhoví ..přinejhorším i všechny rady zavrhnout *smich*

liska5
hodnocení

2x

Cukrovka se projevuje velkou žízní a bolestí hlavy. Mám na mysli začínající cukrovku 1. typu u děcka. Tohle vypadaá na nějakou virozu. každopádně si dej dietu: rohlík, rýži, banán, vařenou mrkev i s tím vývarem a černý neslazený čaj. A hodně pij, když ztrácíš průjmem tekutiny. Rodičlm to řekni, aby Ti dali živočišné uhlí. Divím se, že to před nimi tajíš 4 dny. Změř si pro klid teplotu. Jaký test na cukr si chceš udělat? Ty máš glukometr?

Já se spíš divím, že to nepoznají sami rodiče, když už to trvá 4 dny. Nemyslím, že by s ní seděli na wc, ale u stolu snad jí nebo je to ten styl: "Vem si z lednice co chceš a dej nám pokoj"?

hodnocení

1x

Jediná rada: řeš to s rodiči.

*houpy*

hodnocení

0x

Otázkou je, jaké máš priority. Zda se bát chronické nemoci nebo návštěvy lékaře a odběrů krve. Je potřeba zhodnotit a vybrat menší zlo ve prospěch zdraví. Nevím, kolik je ti let, ale už by jsi měla mít zájem na tom, jak pracovat se strachem a nezanedbávat k vůli tomu zdraví. Až to necháš zajít dost daleko a nebudeš tomu věnovat pozornost, tak to dopadne špatně a po prožití takového zážitku pak už budeš vědět, že je lepší překonat strach a jít k lékaři včas.

Průjem je více nemocí. A zrovna cukrovka to být nemusí. Nebo proč si to myslíš? V rodině jí někdo má? Pokud ano, tak má glukometr a můžeš se změřit.

tj
hodnocení

0x
A nesnědla jste jen něco špatného? Pokud se jedná o tyto příznaky, tak to bych spíš šel za doktorem s podezřením na nějakou střevní virózu, než cukrovku. Rodičům to klidně řekněte, od čeho je jinak máte? Pokud pozorujete i jiné příznaky, které na cukrovku sedí, tak prostě jděte k obvoďačce na krev a je to... Je možné, že vás vyšetří opravdu jen přístrojem na cukrovku, to je jen kapka krve z prstu, téměř to nebolí, výsledek víte okamžitě. Pak se domluvíte s doktorkou co dál.
id
To jste tomu dal a úplně zblb dítě. Děti nechodí k obvodnímu lékaři.

pb®
hodnocení

0x
A že zrovna cukrovky? Proč ne ulcerózní kolitidy nebo Crohnovy choroby? Ty se projevují špatným zažíváním, cukrovka ne. Nejspíš to bude dietní chyba či virová gastroenteritida. Drž dietu, užívej probiotika a když do pár dnů nebude dobře, tak k doktorovi, jestli to není třeba salmonelóza. Co rodiče? Moje děti se divně podívají a já už se ptám, jestli jim něco není.

jitka2
hodnocení

0x

Kolega v práci měl takové příznaky a když šel k lékaři, poslal ho na vyšetření do nemo a už se nevrátil..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]