Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Plesnivy cesnak

Od: jajo odpovědí: 11 změna:
Dobry den, prosim vas tento cesnak asi uz vyhodit, ze?
Plesnivy cesnak

 

 

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

cesnek
hodnocení

4x

Špatně odřízlé kořínky. Příště koupit česněk, kde só vidět zbytky kořínků, vyčnívající aspoň nejaké milimetr, ten můžete skladovat dlouho.

Plesnivy cesnak #2

 

spu
hodnocení

3x

nic mu není

jajo
hodnocení

Ďakujem. Tak to zelené je potom čo?
Plesnivy cesnak #3
Plesnivy cesnak #4
Plesnivy cesnak #5

Plíseň. Ovšem česnek musíte rozebrat na stroužky abyste něco zjistila. A ty stroužky nejspíš budou úplně v pohodě.

A dále: Plíseň je důsledkem špatného skladování, tedy nejspíš vaše vina!

 

hodnocení

2x
avatar babajaga

Je to na uskladnění špatně upraveno. Česnek si pěstuji sama a kořínky po sklizni ostříhám nůžkami tak, aby jejich zbytky na česnekové paličce zůstaly. Tohle je vybrané až dovnitř, proto se nedivím, že se to kazí. Druhá věc je správné uskladnění. Chladno, průvan vzduchu. Česnek mám ve starém košíčku v komoře s celoročně pootevřeným oknem.

Váš česnek je jinak pěkný na pohled. Zkuste stroužky oddělit od sebe, je možné, že nebudou plísní zasaženy. Pak je nechat v chladu. Myslím, že vyhazovat hned všechno je zbytečné. Pokud stroužek oloupete, jistě uvidíte, jak na tom je. A podle toho pak buď použít, nebo vyhodit. To je až poslední možnost. Jaga.

 

liska5
hodnocení

1x

Fofrem bych všechno rozloupala. Může být hodně stroužků zdravých, tady je nejdřív plísní chycený ten spodek. Zdravé stroužky opláchněte horkou vodou a rozmixujte asi s třetinou jejich váhového množství soli a dejte do skleniček a do ledny. Jestli máte obavy, tak soli v pastě 50%. Upotřebíte do polévek, bramboráků a na potírání či na nakládání masa.

 

mate59
hodnocení

0x

To zelené je síce plieseň,može byť len v tom ložku hlavičky,ale skúste ho rozobrať na strúčiky a ak tie nebudú zospodu napadnuté,je cesnak vporiadku.Splesnený strúčik /ak i len trochu/ nekonzumujte,je kontaminovaný celý.

 

hodnocení

0x
avatar libor007
Plesnivý česnek poznáte podle typické pachuti. Pokud je ok, udělal bych z něj pastu, protože stejně evidentně skladujete špatně a česnek se znehodnotí.

 

jajo
hodnocení

Ďekuji všem. Cesnak bol dobrý po ocistení. Dakujem za rady, ste super

 

jajo
hodnocení

Teda vacsina bola dobrá, ale aj niektore napadnuté, tie som vyhodila.
nina

A jak víte,že ty co jsi nechala nejsou napadené. Pod mikroskopem? To že nejsou vidět známky napadení neznamená, že není napaden. Velikost bakterií je cca do 6 um. Pase divte, že máte rakovinu .Kvůli šetření? Ne.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]