Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vaření v igelitu

Od: tigra® odpovědí: 16 změna:

Zdravím a přicházím s dotazem. V dnešní době se dost často prodává maso zatavené v igelitové folii. Je možné to v této folii vařit? Nebo je nutné ho vyjmout a vařit jen tak ve vodě? Jde mi především o uzené maso. Díky.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

14x

To určitě ne! To není to samé jako ty specální folie na pečení, nebo sáčky určené k vaření sous-vide.

hodnocení

4x

Nechápu, jak chcete vařit maso s igelitem. Pokud jej budete vařit samotné ve vodě, budete mít dobrou uzenou polévku. Když přidáte zeleninu a kroupy. Když budete vařit v igelitu, budete mít polévku igelitovou. Dovedete si představit tu chuť? *blee*

To byste mohla i péct kuře nebo kachnu v igelitu, také jsou v něm tito ptáci balení. Je ale pravda, že známá pekla kuře, sice bez obalu, ale neprohlédla ho ani neoprala a uvnitř nechala ten igelitový pytlíček s drůbky. Smrdělo to prý děsně. Ovšem, ne každá kuchařka je dobrá, některá je jen "kuchta." Jaga.

hodnocení

4x

Z plastu určite vybrať. Mne sa osvedčilo variť údené v pare. Mäso dám do tlakového hrca, nie je ponorené vo vode ale leží na (neviem , ako sa to volá, ale ohrievajú sa na tom parené buchty). Je po uvarení oveľa chutnejšie a šťavnatejšie. A na polievku vývar? Záleží od koho to mäso kúpite. Ale ten vývar z mäsa, kúpeného v nejakom veľkoreťazci, by som určite do seba nedával. Stačí ochutnať, čo z toho mäsa do tej trocha vody vytečie.

Já si myslím, že tazatel si asi myslel, že když je maso v obchodech "vakuově" zataveno v tom igelitu, tak že to je to samé, jako ty speciální pytlíky na vaření sous-vide. Což je samozřejmě něco zcela jiného.

hodnocení

3x
Na vaření je speciální fólie odolná teplotě. Navíc si nedokážu představit, že bych takové maso nejdřív neopláchl vodou.
re4zon
Oplachovat maso vodou je priserny zlozvyk. Nicemu to nepomuze, spis to muze uskodit.

hodnocení

3x

Myslíte Sous-Vide? chefshop.cz/...

My kdysi na návštěvě u přátel v cizině takhle uvařené maso ochutnali, mě to nijak neohromilo.

Vyndala bych ho a uvařila tak, jak jsme zvyklí.

Ja uz to zkousela u 2 vyrobku a nezaujalo me to, nevyhovovalo me jejich ochuceni, uz nikdy

Tak to je škoda. Asi teda bylo maso špatně ochucené kuchařem, nebo to neuměl. On se musí také udržet určitý postup. Já teda tak maso dělám, hlavně vepřový bůček, který pak ještě griluji a je to fakt moc dobré. Nebo jenom jiné vepřové, předem naložené a pak klidně studené krájet na plátky, jako studenou večeři. Ale musí být v dobré marinádě. Maso se právě touto metodou dělá hodně pomalu a tak vtáhne všechny vůně a je šťavnaté.

hodnocení

2x

Uzené maso je mnohem lepší vařit ve vodě. Jestli vám nejde i o polévku, pak s trochou vody v papiňáku s česnekem, cibulí a 2 kuličky nového koření. Ale třeba uzená křidélka nebo paličky mám ráda: trocha vody se zeleninou v papiňáku, pařáček na knedlíky a křidélka na pařáček, 20minut. Jsou pak samá chuť, nevyluhují se.

hodnocení

Díky vyzkouším.

hodnocení

1x

No vařený plast musí být mňamka, ale jelikož jsou dnes mikroplaty všude, tak je to stejně jedno :) Ne, teď beze srandy, vždy obal odstranit.

hodnocení

1x

Hned na začátku píšeš nesmysl který celou otázku degraduje. Maso rozhodně není zatavené v igelitu, spíše v polyetylénu nebo něčem vekmi podobném. Není to hraní se slovíčky, igelit = PVC které obsahuje karcinogenní látky a NESMÍ přicházet do styku s potravinama. Kdežto polyetylén je v podstatě velmi čistý plast, o tom svědčí i to že při hoření neuvolňuje žádné jedovaté smradíky.

vibe2*

Slovo igelit bylo původně obchodní značkou měkčeného polyvinylchloridu, který vyráběl německý koncern IG Farben.

stoplusjednicka.cz/...

Malé zpestření: Německý igelit a guma/vulkanizovaný kaučuk se nesnášejí. Pokud se dotýkají, pak igelit zčerná a guma zpuchří ...

host
hodnocení

0x

Kuriozita (nebo snad filmový trik?)

" Babka varí zdravú polievočku priamo na ohni, namiesto hrnca používa sáčok"

mojevideo.sk/...

Vaření nevím nevím, ale Péťa Vařič (pamětníci vzpomenou) měl recept na kuře pečené v obyčejném papírovém pytlíku v troubě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]