Nejste přihlášen/a.
Inu, "jaké si to uděláš, takové to máš". A Vy jste si to takto zařídila.
Kdy začne miminko chápat, že má spát ve své postýlce? Až ho tam dáte a budete na tom trvat..
A že bude nějakou dobu řát? No to asi bude, ale to ještě žádné dítě nezabilo.
Možná odkládáte miminko moc brzy, a to ve fázi lehkého spánku. Fáze různě hlubokého spánku se přirozeně střídají, takže pro jednou vydržte chovat o chvilku dýl a teprve až bude "úplně tuho”, dejte dítě do postýlky.
Pláč je pro miminko jediný způsob, jak se dorozumět. Takže pokud se dítko při pokládání do postýlky opakovaně budí a pláče, nejspíš to znamená, že má nějaký problém. S nejmenšími dětmi je to naštěstí jednoduché. Buď mají hlad, nehodu v plínce nebo chtějí být u mámy (ano, i to je zcela legitimní potřeba čerstvých novorozenců). Zkuste proto postupně naplnit každou z těchto potřeb a opět mimčo uspat a uložit. A klidně si takto dejte tři kolečka za sebou. Miminka jsou totiž pořádní fajnšmekři a mají rádi všeho tak akorát. Takže se vůbec nedivte, když vaším klíčem k úspěchu budou tři kojení, dvě přebalení a čtyři pochování u mámy.
Nespavci bývají často děti s ADHD. Nedávejte spát ho spávat přes den. Moje dítě taky nespávalo, ale večer usnulo v sedm hodin. Během dne dítko nějak zabavíte a večer možná bude tak unavené, že usne samo. A nechápu, proč byste s manželem nemohla nikam jít? Tak dáte mimino do kočárku a jdete na procházku nebo jedete na výlet autem, ne? Přeci dítě u toho nemusí spát. Když budete vynervovaná, tak to z vás díte pozná a tím tuplem nebude spát, protože se to na něho přenese. Pokud potřebujete umýt uvařit oběd, umýt nádobí nebo vytřít podlahu, tak dítko mějte při sobě v nějaké pohotovostní postýlce, aby na vás vidělo. Třeba bude spokojené. Mluvím z vlastní zkušenosti. Já jsem měla postýlku i v kuchyni, aby mimčo bylo stále se mnou.
Njn, jste si ho tak naučila...
Já si opravdu nedokážu představit,že miminko usíná jen v ruce a při kojení? Vždyť musíte být strašně vyčerpaná, tak až Vás to položí, co bude s mimčem? A za jak dlouho se to chlapovi začne zajídat?
Nenechte ho u kojení spát, prodlužujte intervaly mezi kojením, nechte ho několikrát odříhnout, po kojení dejte spát do postýlky, nebo jestli máte např.nějakou postýlku na kolečkách, kterou během dne můžete převézt, aby bylo i mimčo ve Vaší blízkosti. Přepokládám, že už dáváte přes den i nějaké příkrmy, že?
Domluvte se s doktorkou, ale v tomhle věku už bych na noc dala kaši, ta ho víc zasytí a v noci vydrží.
Musíte nastavit nějaký režim, sice to bude nějaký čas trvat, trošku asi bude ze začátku plakat, ale musíte vydržet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.