Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dítě nechce spát. Co dělat?

Od: kackaa odpovědí: 12 změna:
Dobry den, asi mi nikdo nepomuze/neporadi, ale i tak to zkusim...
Moje 7 mesicni miminko je od narozeni nespavec. Od mala spi extremne malo. To by az tak nebyl problem, ale problem je ze pres den spi jedine v ruce a v noci jedine se mnou..
Uz od narozeni sotva uslo v kocarku, i to bejval dost velkej boj (casto plac..) od 4m uz v kocarku neusne vubec.
Kdyz uspavam pres den uspim jedine u kojeni, ale jakmile ho polozim do postyky otevre ocka a uz vubec neusina. I v noci je to boj. Tez u kojeni uspim a ked polozim vedle tak se probudi a takhle to opakuju cca 3-5x nez usne uplne nekdy uspavam od 21:00 do 23 a nekdy aj pul noci..
Myslela jsem si ze to chce jen cas, ale uz je to 7m a stale nic.. jsem z toho uz tak vycerpana a unavena nevim co mam delat. Manzelstvi mi chradne. Nic nemuzeme s manzelem delat, nikam jit ani treba vsichni spolecne do bazenu nekam protoze s timhle ditkem je to tak narocne neco podniknout..nemuzeme treba ani na chvilku si lehnout vecer na gauc a koukat spolu tv..
Co mam delat? Jak mam tohle miminko naucit na spanek v postylce? Zlepsi se to nekdy? Kdy zacne miminko chapat ze ma spat ve sve postylce? ..

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Inu, "jaké si to uděláš, takové to máš". A Vy jste si to takto zařídila.

Kdy začne miminko chápat, že má spát ve své postýlce? Až ho tam dáte a budete na tom trvat..

A že bude nějakou dobu řát? No to asi bude, ale to ještě žádné dítě nezabilo.

kackaa
hodnocení

Takhle jsem to vazne nechtela, ale co jsem mela delat kdyz to jinak neslo?
Neplace, jen proste neusne protoze uz "neni" unavene takze ani vyplakani by neslo..

Tak potom vůbec nechápu v čem je problém. Nepláče a nespí? Tak si bude chvilku hrát s plyšounama a pak dříve či později stejně usne.

hodnocení

3x

Možná odkládáte miminko moc brzy, a to ve fázi lehkého spánku. Fáze různě hlubokého spánku se přirozeně střídají, takže pro jednou vydržte chovat o chvilku dýl a teprve až bude "úplně tuho”, dejte dítě do postýlky.
Pláč je pro miminko jediný způsob, jak se dorozumět. Takže pokud se dítko při pokládání do postýlky opakovaně budí a pláče, nejspíš to znamená, že má nějaký problém. S nejmenšími dětmi je to naštěstí jednoduché. Buď mají hlad, nehodu v plínce nebo chtějí být u mámy (ano, i to je zcela legitimní potřeba čerstvých novorozenců). Zkuste proto postupně naplnit každou z těchto potřeb a opět mimčo uspat a uložit. A klidně si takto dejte tři kolečka za sebou. Miminka jsou totiž pořádní fajnšmekři a mají rádi všeho tak akorát. Takže se vůbec nedivte, když vaším klíčem k úspěchu budou tři kojení, dvě přebalení a čtyři pochování u mámy.

*houpy*:)

Louisa1 : souhlasím,napsala jste všechno správně. Paní Kačka je z tak dlouhodobého deficitu spánku naprosto vyčerpaná.

minna
hodnocení

2x

taky pomáhá digestoř nebo vysavač

hodnocení

1x

Nespavci bývají často děti s ADHD. Nedávejte spát ho spávat přes den. Moje dítě taky nespávalo, ale večer usnulo v sedm hodin. Během dne dítko nějak zabavíte a večer možná bude tak unavené, že usne samo. A nechápu, proč byste s manželem nemohla nikam jít? Tak dáte mimino do kočárku a jdete na procházku nebo jedete na výlet autem, ne? Přeci dítě u toho nemusí spát. Když budete vynervovaná, tak to z vás díte pozná a tím tuplem nebude spát, protože se to na něho přenese. Pokud potřebujete umýt uvařit oběd, umýt nádobí nebo vytřít podlahu, tak dítko mějte při sobě v nějaké pohotovostní postýlce, aby na vás vidělo. Třeba bude spokojené. Mluvím z vlastní zkušenosti. Já jsem měla postýlku i v kuchyni, aby mimčo bylo stále se mnou.

hodnocení

1x

Njn, jste si ho tak naučila...

Já si opravdu nedokážu představit,že miminko usíná jen v ruce a při kojení? Vždyť musíte být strašně vyčerpaná, tak až Vás to položí, co bude s mimčem? A za jak dlouho se to chlapovi začne zajídat?

Nenechte ho u kojení spát, prodlužujte intervaly mezi kojením, nechte ho několikrát odříhnout, po kojení dejte spát do postýlky, nebo jestli máte např.nějakou postýlku na kolečkách, kterou během dne můžete převézt, aby bylo i mimčo ve Vaší blízkosti. Přepokládám, že už dáváte přes den i nějaké příkrmy, že?

Domluvte se s doktorkou, ale v tomhle věku už bych na noc dala kaši, ta ho víc zasytí a v noci vydrží.

Musíte nastavit nějaký režim, sice to bude nějaký čas trvat, trošku asi bude ze začátku plakat, ale musíte vydržet.

macina
hodnocení

0x
Je to miminko dosyta najedené když ho chcete uložit? Zkuste mu dát večer kašičku místo kojení. Třeba už nemáte tak vydatné mléko. To je moje osobní zkušenost.
liska5

V 7 měsících nejen večer kašičky s obměnami /třeba s banánem/,, ale na oběd mixovanou n. pasírovanou zeleninu s masem, rýži, bulgurem...A dodržovat stále stejnou hodinu ukádání k spánku.

hodnocení

0x
Tohle jsem zažila se starším synem.Nejhirdi to bylo první půl rok, potom už ne.
On měl spíš bolení,protože jsem ho nekoupila a umělé mléko mu nedělalo dobře,Doslova probrecel celou noc, tedy ne úplně, když jsem ho měla v náručí ani nebrečel.
Jakmile ale mohl jíst pevnou stravu, tak se to spravili a spal.Chovat se chtěl neustále, protože si na to zvykl.
Jediná rada nechávat, nebo co nejméně a zvykat v postýlce, dát mu láhev, nebo dudyna nějak ho zabavit, ale v postýlce.A taky ho nenechat spát přes den, aby spal v noci.V tom věku by už měl vydržet spát v noci budit se maximálně jednou za noc.
Je to těžké, kolikrát jsou to boje, ale nedá se nic dělat.

jajo
hodnocení

0x

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]