Nejste přihlášen/a.
Zdravim,
Prosim o radu, jak uvarit obyčejnou hnědou čočku tak, aby se nerozvarila. Na obalu je napsáno vařte do měkka. Kolik je to cca minut? Čočku pred vařením namacim pres noc...je nutne dodržet i nejake množství vody?
pouzivam ji do salátu a naneštěstí se většina oddělí do formy slupek..
Na namáčení tak 1-2 prsty nad čočku, co se nevsákne, slít - ale pokud není příliš stará, namáčení lze vynechat. Propláchnout, dát vařit do studené vody na střední teplotu, voda: čočka cca 1:2 (čím víc vody, tím víc se oddělují ty slupky) a průběžně ochutnávat - každá čočka je jiná, stejně jako sporák a chuť. Osolit jen malou špetkou, dosolit až těsně před dokončením; je-li na ní ještě dost vody (nemělo by být), scedit.
A "babská rada" - na dno hrnce před vařením luštěnin položit obrácený porcelánový talířek (mám starý pivní tácek), uvaří se lépe, ne "ob zrno". Buď to fakt funguje, nebo jsem tak dobrá
.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.