Nejste přihlášen/a.
Ptám se. Když vaříte zapékané brambory - gratinované se šlehačkou, loupete je pokaždé? Nebo jste je už dělali i z neloupaných?
Gratinované brambory je mňamka. Oloupat a použít. Neoloupané bych je před mnoha lety předložila tak nanejvýš našemu Karlovi. A Karel býval každoročně náš čuník. To jméno už byla tradice.
Pokud máte doma taky Karla a vaříte pro něj, pak není třeba brambory loupat. Karel sežere všechno. Pokud jste ale schopná uvařit oběd pro lidi, tak jedině oloupané. Lidé nejsou čuníci a slupky jim jen těžko pošmakují. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.