Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cukr moučka nebo krystal-kolač

Od: lili odpovědí: 9 změna:
Dobrý večer,
Zítra budu připravovat jablečný koláč.
primainspirace.cz/...
Nejsem moc velká kuchařinka, tak mám pro nekoho asi trapny dotaz. Receptu se píše"V samostatné misce si vyšleháme vajíčka s cukrem do pěny"Jaký cukr se tím myslí? Moučka a nebo krystal? Děkuji moc za reakce.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

etana*
02.03.23 23:56
hodnocení

4x

krystal

hodnocení

1x

Šlehávám celá vajíčka se špetkou soli a krystalem a vanilkovým. Do tuhé pěny a pak přikapávám olej. Sladká majonéza je to.

lili
hodnocení

Děkuji za rychlou odpověď

hodnocení

0x

Já používám cukr krupici. Podle tatínka, byl cukrar. S mouckovym jsem to nikdy nezkousela.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, pokud nejste zrovna kuchařinka, tak viz odkaz to máte i s videem (má to být krupice, moučka nikoliv). A jsou to (patrně) jen bílky a nikoliv vajíčka. Zdravím!

toprecepty.cz/...

hodnocení

0x

Plno rádců už odpovědělo. Na Váš dotaz odpovídám: Ani moučka, ani krystal. Používám cukr krupici. Je jemnější než krystal, hrubší, než moučka. Dobře se zapracuje do těsta i do bílků, dobře se vyšlehá. Poslední dobou už jiný cukr, než krupici, nepoužívám. Jaga.

nov
hodnocení

0x

Koláč dle Vašeho receptu vyzkoušený nemám, ale jestli chcete opravdu chuťově výtečný jabl. koláč, zvolte příště tento. Místo vanilk. aroma dávám vanilkový cukr a jablek min. 3 - 4 ks. Každému velice chutnal.

primainspirace.cz/...

ml1
hodnocení

0x

Spíš bych tipoval cukr krupice. Pokud by se žádal moučkový, bylo by to extra napsané. Krystal je podle mě moc hrubý, ale asi taky poslouží.

Moučkový potom na posypání, zdá se, že to taky mají posypané, i když to nepíšou.

hodnocení

0x
Krystal či krupice ta je jemnější rychleji se ušlehá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]