Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jahody - s čím jíst

Od: kam* odpovědí: 24 změna:
Do čeho se dají ještě namočit jahody, kromě čokoládového fondue?
Napadl mě tvaroh, popřípadě jak ho dochutit?

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Mně chutnají se šlehačkou (pravou), kombinace jahody čokoláda mi nesedí.

hodnocení

4x

Miluju jahody s bílým jogurtem, mohou být i zmrazené, dobrý jogurt pak na nich tak zvláštně tuhne a přimrzá.

ben®
hodnocení

3x
Dobrý den, pokud jsou vyzrále, tak je stačí rozmackat vidličkou v misce a promíchat s mouckovym cukrem a tak zvýraznit jejich chuť - není nutno nic dalšího vymyslet. Zdravím!

hodnocení

3x
Jahody rozmačkané s mlékem cukrem,nebo tvarohem.

koko
hodnocení

2x

Do rumu, či jiného alkoholu.

hodnocení

2x

Sa šampíčkem (stačí i jen "Bohemka") nemusí to být hned pravé !

Se smetanou, s ušlehanou šlehačkou, nebo jen tak -"syrové", či jahodové knedlíky...

hodnocení

2x

Jahody nám na zahrádce ještě nedozrály, ale až dozrají, budu si je dávat do jogurtu. Ty kupované mimo sezonu jsou zcela bez chuti.

hodnocení

2x
PROVOKATÉŘI!
Mohli byste přestat, sliním jako Pavlovův pes...
Kdo má furt utírat monitor a bradu?

"Poškození mozku virem vztekliny zvyšuje u postižených jedinců tvorbu slin, narušuje polykání a vyvolává nekontrolované slinění." Člověče, dělejte s tím něco *smich2*

hodnocení

1x

Pokud jsou jahody opravdu čerstvé a vyzrálé, nejlepší jsou oprané a samotné. Případně trochu cukru, rozmačkat. Musí to ale být skutečně naše české jahody, líbané sluníčkem a ne ty polozralé umělohmotné kuličky bez chuti v plastových krabičkách.

Mívala jsem ráda rozmačkné jahody s cukrem a mlékem, nabíralo se lžící, jako polévka. Velká dobrota. Jinak jahody jsou vynikající i se šlehačkou, případně je přidat na pudink či zmrzlinový pohár. Nebo rozmačkané s tvarohem.

V zimě si občas umixuji jahodový koktejl. Pak se musím krotit, abych nevypila všechno najednou. Jahody mám dosud nějaké v mrazáku, ty opravdu zralé a sladké. Jaga.

Prima jsou tvarohové knedlíky s jahodami, či jahodová bublanina. Ale to už je kapánek pracnější.

Šampus nemám ráda a ta čokoláda mi s jahodami také příliš neladí. Inu, co lidí, tolik chutí.

jarinek*

jen poznámka. Jahody se sektem to je moc krásná marketingová práce, která byla sežrána i s navijákem. Ale třeba to někomu chutná.

JJ rozmačkané-rozmixované trošku přislazené a se šlehačkou a na lívanečky , tak to dělá moje polovička!

hodnocení

1x

@italka - Našlehaný jahodový koktejl mléčný.. kdo si pamatuje jak ho prodávali dole na václaváku v Koruně?
Jááá *zdravi* a receptík jako bonus VIDEO: Máme pro v/...

Jahody - s čím jíst
nov

A kdo si pamatuje jahodový koktejl v brněnském Sputniku? :)

V koruně? NE nikdy jsem tam nebyl i když párkráte jsem okolo šel ale v mléčném baru v Prostějově-byl po levé straně když se šlo od radnice k Prostějovskýmu zámku-nebo taky do kina Metro70

@nov a nebo v mléčňáku na Svoboďáku. Tam byly panečku dobroty :) .

Nicméně já mám jahody ráda se zakysanou smetanou.

Jedu babi- díky za ten receptik a vzpominku. Nahoře na tom samém vaclavaku na rohu Opletalový byl taky mléčný bar.Myslim,že tam ho měli taky,kromě dalších lahůdek. Třeba kakao..

Jo, kakao z mlíčňáku... ani od babičky takové nebylo :) Taky tam prodávali sypané chlebíčky a karlovarské rohlíky, co jsem si kupovala k snídani.

okolik
hodnocení

0x

Místo tvarohu Mascarpone klidně i s ušlehanou šlehačkou.

hodnocení

0x

V této době jsou jahody bez chuti, nechutnají mi. Vysoká sklenice, mléko, jahody, ponorný mixer + rohlík se sýrovou pomazánkou. Na mrazáku ještě nějaké mám, Romadur už zraje, zítra rohlík dám na chvilku na topení. Už to vidím. Živě. *palec*

hodnocení

0x

Zkuste někdy posázet talíř s krupicovou kaší jahodami.Je to dobrota.

hodnocení

0x
Našlehaný jahodový koktejl mléčný.. kdo si pamatuje jak ho prodávali dole na václaváku v Koruně?
Z jahod dělám ráda dezerty zalité želém,druhý den ztuhlé nazdobim kopeckem šlehačky

okolik
hodnocení

0x

Už je poměrně dlouho dobu. Vyráběl se kdysi nedostakový krém s názvem Miláček. Snad so někdo vzpomene, nebyl k dostání příliš často. Asi byl smetanový a v něm rozmixované jahody, byl čerstvý bez konzervantů a vždy rychle vyprodán. Byla to lahůdka.

Třeba se dá někde dohledat obrázek.

okolik

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]