Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

V čem je nejlepší péct kuře?

Od: mcgyver® odpovědí: 16 změna:
V čem je nejlepší péct kuře? Četl jsem prý pekáč s roštem nebo mřížkou, ale jaký materiál? Nebo by byl lepší pekáč na pečení kuřete s trnem, ale zase jaký materiál? V čem by to pečení bylo nejchutnější a nejzdravější? Poraďte.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Většina gastroprovozu používá vše v nerezu.

Antibakteriální materiál a nepřenáší působením kyselin z jídla látky, které by ovlivńovali chuť nebo netvoří galvanický článek jako výrobky z mědi.

gumidoff
Doma bude po ruce litinový pekáč

hodnocení

3x

Já si ho peču v remosce mirne podlite a je vynikající: Vzhledem k tomu, ze jsem sama, kupuji malé francouzské,

Dobre, ale drahe, i jeden clivek udela vice jidel z jednoho do zasoby

hodnocení

3x

V litinovém pekáči, tzv. brutvaně. :)

finesio.cz/...

V čem je nejlepší péct kuře?
hodnocení

Taky jsem po tom na internetu koukal, ale nebude to kuře tou litinou nějak načuchlé?
Vůbec ne, taky v takovém pekáči peču.

Ta litina má benefit rovnoměrného prohřátí a stabilní teploty.

Nic nenačichá.

hodnocení

3x

Na chalupě pečeme v remosce, doma v litinovém pekáči a na bramborách. Na dno brambory, na ně kuře na čtvrtky a pečeme. V obojím je upečené kuře výborné.

tj
hodnocení

2x
My pečeme většinou tak 4 stehna ve skleněném pekáči z varného skla s poklopem. Nejprve se podleje vodou tak 2 cm hladina, pak se osolí kuře i voda, přidá se koření na kuře, přiklopí se a dá se na 180 stupňů na 60 min. Poté se víko odklopí a peče se dalších 45 min. a každých 5-10 minut se chodí polévat tou vodou s kořením a výpekem. Voda se postupně vyváří a zbyde jí tak 0,5 cm, ale je to už takový výborný sos. Výsledek je dokonale křehké maso plné šťávy a chuti s kůží, která připomíná svojí lehce nahnědlou barvou a křupavostí tak trochu chips. Vlastně ta kůže je na tom pak to nejlepší. :-D

hodnocení

1x

Péci kuře? V čemkoliv. Ve skle, v keramice, na starém talíři, v plechu, v nerezu, ve smaltu-v troubě, v remosce. Podlité, nepodlité, na roštu, na otáčivém roštu, kořeněné, pokmínované, na másle, s proužky špeku, bez ničeho, až pustí šťávu, pak štětečkem přetírat. V kastrolku, troška teplého oleje s kořením. Celé, rozpůlené, rozporcované, rozčtvrtcené. *mnam*Moje maminka měla malý, otáčivý gril, který dala do pekáčku s nakrájenými syrovými bramborami. Natřela olejem s kořením, šoupla do trouby a občas grilem otočila. Šťáva z kuřete kapala na brambory. Já, když nás byla plná chalupa, jsem kuře pekla také tak nebo ho rozřízla vejpůl, na plechu brambory a půlky kuřete na nich. Teď, když jím mnohem méně, tak kousky kuřete, čtvrtky, křidélka nebo hrudníky do zapékací misky. Někdy na dno zelí, někdy brambory+kousky mrkve+ žampiony+maličké cibulky. Podle chuti a nálady. Někdy kořeněné. Troubu na 180°C cca 50 minut, pak zesílím a dopeču do barvičky. Kuře 100x jinak.

26.02.23 07:50
etana*

Se zelím a bramborami (a cibulí na půlky) upečené v pekáčku jsou kusy kuřete dokonalé. Pamatuji starý kuchařský sešit, jmenoval se právě Kuře 100x jinak a byly v něm moc dobré recepty.

Já mám litinový pekáč s modrým smaltem a v tom dělám vše, tazateli, ale v podstatě to není to nejdůležitější, zpackat lze i v luxusním drahém superpekáči.

Kdysi jsem také pekla celé kuře na hlubokém talíři. Jen talíř vymaštěný. A pak štětečkem natírala tím, co pustilo. Mám pocit, že tohle bylo nejdietnější. *palec*A bezva, když jsou čerstvé houby: na kolečka brambory, na to cibuli na kolečka, houby, klidně celékloboučky a na ně díly kuřete. Dobrota. Není potřeba kuře přikrývat nebo podlévat. Zbytečné.

hodnocení

1x

Ve skleněném pekáčku.

hodnocení

Také jsem koukal po tomto, ale ta kvalita Orion mě teda moc nepřesvědčuje zatím
oriondomacipotreby.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]