Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
je pravda, že když berete léky jako jsou psychofarmaka, tak se po nich tloustne?
Děkuji za odpověď.
Kdysi to bývalo pravidlem, dnes už to nové léky nedělají. Máme v ulici jednu, co je v ID na nervy tak 30 let, kdysi byla hrozně vyžraná a opuchlá a dnes, před 80, vypadá lépe, než normální lidi.
Tak někdo zde napsal, že se po těchto lécích už netloustne. Ale mojí kamarádky dcera teda hodně přibrala a to v této době. Nevím teda co přesně bere, ale je plném ivalidním důchodu a byla několikrát v Bohnicích na delší dobu. Má velké problémy a bez nějakých léků by nemohla vůbec existovat. Dlouho byla jako kost a kůže, opravdu hubená holka, ale pak musela ty léky brát pravidelně a opravdu během poslední doby hodně přibrala. Já ji dva roky neviděla a když jsem ji teď viděla, tak jsem ji ani nepoznala.
Tloustne, i když je to více způsobeno tím, že se poněkud utlumený pacient méně hýbe a nedokáže se vybičovat k nějaké skutečně sádlo požírající aktivitě.
Nicméně bývá tento vedlejší účinek uváděn i v příbalových letácích a stěžují si na něj prakticky všichni. Já brala Lyricu na neuropatii v celkem malých dávkách a v té době jsem i se všemi dietními omezeními byla ráda, že jsem udržela váhu na stejném. Po ukončení léčby (bylo to k ničemu) už zase stačí po vánocích pár týdnů nežrat jak čuník a kila letí dolů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.