Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je to pravda?

Od: jim23 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

je pravda, že když berete léky jako jsou psychofarmaka, tak se po nich tloustne?
Děkuji za odpověď.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Ano,tloustne. Hlavně po antipsychotikach. Já přibrala za 12 let užívání 40 kg.

Tomu věřím, právě jsem popsala doleji, co jsem viděla já. Ono asi bude záležet na tom co je to za léky. Ale máte pravdu, že se po nich opravdu tloustne.

hodnocení

3x

Kdysi to bývalo pravidlem, dnes už to nové léky nedělají. Máme v ulici jednu, co je v ID na nervy tak 30 let, kdysi byla hrozně vyžraná a opuchlá a dnes, před 80, vypadá lépe, než normální lidi.

jim23
hodnocení

Děkuji za odpověď.

hodnocení

0x

Pribrat sa da len jednym sposobom : prijem energie prevysuje vydaj. Lieky len posobia na centrum hladu v mozgu a jete viac, ako zdravy clovek.

hodnocení

0x

Tak někdo zde napsal, že se po těchto lécích už netloustne. Ale mojí kamarádky dcera teda hodně přibrala a to v této době. Nevím teda co přesně bere, ale je plném ivalidním důchodu a byla několikrát v Bohnicích na delší dobu. Má velké problémy a bez nějakých léků by nemohla vůbec existovat. Dlouho byla jako kost a kůže, opravdu hubená holka, ale pak musela ty léky brát pravidelně a opravdu během poslední doby hodně přibrala. Já ji dva roky neviděla a když jsem ji teď viděla, tak jsem ji ani nepoznala.

etana*
hodnocení

0x

Tloustne, i když je to více způsobeno tím, že se poněkud utlumený pacient méně hýbe a nedokáže se vybičovat k nějaké skutečně sádlo požírající aktivitě.

Nicméně bývá tento vedlejší účinek uváděn i v příbalových letácích a stěžují si na něj prakticky všichni. Já brala Lyricu na neuropatii v celkem malých dávkách a v té době jsem i se všemi dietními omezeními byla ráda, že jsem udržela váhu na stejném. Po ukončení léčby (bylo to k ničemu) už zase stačí po vánocích pár týdnů nežrat jak čuník a kila letí dolů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]