Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Antibiotika ne/dobrat?

Od: nemocna odpovědí: 9 změna:
Streptokok v krku - 5 dni domaci lecba,pote nasazeni ATB Ospen. Leky jsou na 10 dni. Beru je 5.dnem. Celkove je mi jiz dobre. Vim, ze je obecne kladen duraz na dobrani leku. Mne ale zajima, zda je mam urcite dobrat, kdyz po uziti citim nevolnost (nezadouci ucinek) a me kojene dite ma na tele 4 pupinky rozumej hnusne pupeny (take uvedeno v pribalovem letaku jako nezadouci ucinek). Co myslite? Dobrat a citit se blbe, nebo nedobrat a doufat v uspesne ukonceni lecby...?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

antibiotka vždicky dobrat!

pokud mate vedlejší učinky domluvit se s lekářem který vám je předepsat

michal*

ne, bezte za doktorem

pb®
hodnocení

1x
Nevolnost pravděpodobně pochází z vyhubení střevní mikroflory. Penicilin nerozlišuje, jestli zabije streptokoka nebo laktobacil, bere vše. Proto se k antibiotikům mají s odstupem brát i probiotika. Nežádoucí účinky u kojence by mě tedy vyděsily víc, vypadá to na alergii na penicilin. Já kvůli podanému léku přestala kojit druhorozeného v 9 měsících. S lékem se nesmělo a já reaguju jen na dítě, odsávačkou jsem ze sebe nikdy nic nedostala, takže když už jsem kojit mohla, nebylo co.

hodnocení

0x
Nedobrat a konzultovat s lékařem, aby vám napsal jiné.
Toto jsme nedávno řešili v rodině.

jenn
hodnocení

0x

nedobrat, bezte za lekarem

kmet
hodnocení

0x

Nedobrat a zbylé schovat na příště

okolik
hodnocení

0x

Okamžitě volejte lékaři.

cd
hodnocení

0x

Tak to by mě zajímalo, kdo vymyslel ten nesmysl, že se mají antibiotika dobírat...

podle mého názoru je to spíše o tom, že se má ještě chvíli poté, co člověk vyléčen pro jistotu ta látka užívat, protože on vyléčen není jenom se snížilo množství bakterií, Tak aby to množství bylo zredukováno na úplné minimum...

Ale jestli se dobré kompletní dávka, podle mě vůbec není důležité, stejně the dávka by správně měla být přepočtena na hmotnost člověka, a ještě upravena na jeho DNA

Takže za mě, se to dobírání přeceňuje, ale pokud mi tu nějaký vystudovaný biochemik vysvětlí můj omyl, tak si to rád poslechnu...

Co se týče alergie na penicilin, tak to jsem měl údajně taky když jsem byl maličký, ale normálně jsem přijel dospělosti nechal předepsat a nic mi to nedělalo... tedy vycházet z nějakých historických dogmat, z toho už jsem se také vyléčil...

liska5
hodnocení

0x

V příbalovém letáku bývá uvedeno, kolik dní minimálně které ATB brát. Deset dnů je moc, zejména, když jsou vedlejší účinky. To bych dala 6 dní a šmytec. A berte B komplex a probiotika. Ta uprostřed mezi braním Ospenu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]