Nejste přihlášen/a.
Zdravím, už půl roku jsem v kalorickém deficitu a vůbec nic se nezměnilo. Mám 168 cm a vážím 73 kg, chtěla bych se dostat na 65 kg...jelikož cvičím ve fitku už nějaký ten pátek, tak mám poměrně dost svalů i, takže nejsem nějak moc oplácaná, ale pár kg navíc tam je, hlavně na břiše. Dříve jsem cvičila jen pro radost, ne pro to jak vypadám, ovšem jsem se dostala do stádia, kdy bych ráda měla lepší formu než mám teď (zbavit se trošku tuku na bříšku hlavně, ikdyž vím, že to neovlivním odkud budu hubnout, tak si myslím, že na 65 kg bych tu definici břicha mít maličko mohla, což mi stačí..nepotřebuji vyrýsované břicho na kost).
Kalorie jsem si nastavila v začátku na 1800 kcal - bílkoviny 120 g, tuky 70 g a sacharidy 183 g. Jsem si na 100 % jistá, že jídlo jsem zapsala vždy přesně a přesně ho i zvážila...ovšem ať jsem dělala co jsem dělala, tak jsem nehubla...nemůže být na vině nějaký zdravotní problém...např zpomalený metabolismus nebo něco se štítnou žlázou?
Nebo je na vině to, že jsem nejedla vždy úplně čistou stravu, dala si každý den něco nezdravého, ale stále jsem byla v deficitu? Někde jsem se dočetla, že může být problém i v tom, že ne každý si může dovolit v dietě jíst nezdravé věci, ikdyž se vejde do maker co má nastavené...ovšem pak jsou lidi, kteří tvrdí, že když se to vejde do maker, tak je to ok...už fakt nevím co mám dělat a hlavně jak z toho ven...bojím se, že když teď začnu zvyšovat kalorie z 1600 kcal, tak přiberu...což nechci
Může to být otázka počítání kalorií. I v kalorických tabulkách lze najít kuře a KUŘE. Každé má jiný počet kalorií na 100g a ty rozdíly jsou i dramatické. Pokud nesedí podle tabulek 1.800kcal pak sundejte dalších 300kcal a za měsíc se uvidí jestli tudy vede cesta.
Za sebe doporučuji přidat fyzickou aktivitu a kalorie ponechat. Je to zdravější přístup!
Ve fitku se hubne blbě, pokud se bavíme o posilování. Ano, jsou super sportovci, kteří v posilovně nechají stovky kalorií, ale běžný člověk ne, neudrží ani tempo ani váhy... jakákoli jiná aktivita se měří na výdej lépe.
Tak jde mi o to, aby mi zůstala nějaká svalová hmota, od toho je i to posilování vhodné, když chce člověk hubnout...takže proto posiluji a jako další aktivitu mám procházky se psem každý den, ovšem zase tolik času nemám abych si mohla vymýšlet, skrze docela dost náročnému studiu.
Jinak vše vážím v syrovém stavu
To jsi nějaká vrcholová kulturistka, že si tak pečlivě sleduješ kalorie a váhy živin? Tak nebuduj hmotu ve fitku, ale choď běhat. Neznám žádnou macatou vytrvalostní běžkyni. A vyběhni v době, kdy se chystáš večeřet. To pak přejde chuť na jídlo. Pořiď si běžeckou obuv. Začni malými úseky střední či nízké intenzity a prodlužuj. Kombinuj to s kolem, nějakýn míčovým sportem, tancem, s plaváním...Hlavně nejez večer. Jenom dostatečně pij. Během dne zelený čaj a vodu s kapkou jablečného octa. Jinak k těm nezdravostem: Nepřehánět! Kompenzovat zeleninou. Jedy si tělo musí naředit zadržením vody a pak jsme těžší. Na štítnou žlázu se ptej svého praktic lékaře. Nejsi v přechodu? To se hůř shazuje.
Pokud cvičí, posiluje, tak podle Fořta zhruba 100g bílkovin. Myslím, že to sledování čísel je přehnané. Přeci máme nějaký cit. Uberu si z příloh a nahradím je zeleninou, nejím na noc, nemlsám a hýbu se..To stačí.
...A jakou děláte práci? Jestli sedavou, cvičení nestačí nebo je málo výdejovoenergetické. Málo časté. Zkuste ujít denně 7 km. Navíc k fitku, samozřejmě. Metabolizmus bude OK, to by vám bylo asi občas špatně. Tou stravou občas ujeďte, je to příjemnější - ale vskutku jen jednou za měsíc, dva...pak jen za půl roku...
A je to vůbec deficit. Stavová veličina (hmotnost) zdá se říká něco jiného. Co třeba trochu ubrat a sledovat nějakou dobu, co se stane. Jinak ty kalorie, to je takový přesný součet nepřesných čísel, ale pořád lepší než nic. A co si myslím o soudobých a minulých hodnoceních toho, co je zdravé nebo ne, radši pomlčím.
Taky je možný, že si tělo prostě tuhle váhu drží (taky mám pocit, že si moje tělo drží váhu bez ohledu na to, jak jím, ale opravdu odmítám řešit takové blbosti jako nějakých pár kilo nad tabulkovou váhu). Bylo by potřeba otočit tím regulačním kolečkem, ale nikdo asi neví, kde se nachází.
Co další aktivity, cvičení je dobré, ale je to přecejenom chvilka. Nejdostupnější je chůze. Já třeba jsem si dával o víkendu projížďku na kole, většinou to vycházelo na 15-20 kilometrů, vyrazil jsem ráno, doma jsem byl na oběd. Poslední dobou jsem začal jezdit MHD, ale předtím jsem chodil normálně pěšky (taková z nouze ctnost, MHD předtím jezdila dost blbě) a nemám to zrovna moc blízko, tím jsem měl zaručeno denně aspoň 5 kilometrů, což se někdy hlásalo jako doporučená denní dávka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.