Nejste přihlášen/a.
Zkuste třeba tohle:
Nebo těsto na základě: 2 vejce, 2 banány, bílý jogurt, ovesné vločky a rozinky nebo med nebo jiné sušené ovoce (nakrájené švestky, meduňky), kypřící prášek
Nebo vyměňte banány za jablka (pak není potřeba jogurt)
Rozmixujte to, dejte do pekáče a na to ovoce.
Nebo nedávejte jogurt, udělejte těsto hustší a udělejte sušenky. Nebo tvarohový koláč: dejte to na dno, přidejte maliny/jahody/borůvky/strohané jablka a navrh dejte tvaroh s vajíčkem.
Čokoládový nepečnený koláč:
Uděláte 100% čokoládu - rozpuštěné kakaové máslo s kakaovým práškem - 200 g, přidáte plechovku kokosového mléka, rozinky, přisypáváte ovesné vločky dokud nebude těsto tužší. Nakonec namačkáte do pekáče vyloženém pečícím papírem, namačkáte tam něco jako oříšky, borůvky, maliny, jahody, ...
Dobrý den, pokud by Vám šlo jen o ten cukr, tak vězte, že lze vyrobit suchý perník (na plech, bez náplně) zcela bez přítomnosti cukru. Byl to sobotní zákusek v nemocnici (a jak chutnal, když nic jiného nebylo ). Otázkou je, proč takto týrat sebe a rodinu. To už raději normální bábovku a nesníst ji na posezení (naučit se sladké dávkovat, mít vůli a zítra je taky den). Zdravím!
Když už sladké, tak různé ořechy a sušené ovoce, švestky, meruňky, fíky, datle..Ke kafi stačí jen pár kousků toho suš.ovoce a hrstička .mandlí.. Má to cukr, ale přírodní a ne rafinovaný a hlavně obsahuje to hodně minerálů, co v bábovce nejsou. Bábovka jsou prázdné kalorie. Mně chutná ke kávě kompromis: dobrý zrníčkový hleba s máslem natřený povidlama.
Tuhle byla v telce slečna, která vyrábí nepečené veganské cukroví bezlepkové. Různé košíčky, kuličky a trubičky. Hlavně to byly různé mleté a sekané ořechy nebo kokos slepené pastou z datlí, či jiného ovoce. Někde poleva z hořké čkoklády, jinde z karobu. Původně chtěla zdravé mlsání pro sebe a nakonec se rozhodla to vyrábět sama. Má firmu tuším někde ve vých.Čechách, tak kolem Náchoda/?/
Používám ořechové mouky. Dávám hodně ovoce. Pokud je v receptu 10 dkg cukru, tak dám jen třetinu a pokud se mi zdá těsto málo sladký, tak přidám třeba datlový / čekankový, agáve apod./ sirup, ale zas jen třeba lžíci, víc ne.
Místo mouky a cukru zkuste třeba pečený tvaroh s ovocem, nebo ořechový cheesecake.
Klasickou mouku už téměř nepoužívám.
to vypadá báječně, asi o víkendu vyzkouším.
Jen pro tazatelku - med i sušené ovoce jsou, co se týče cukru v podstatě to samé co cukr krystal, takže je třeba si při dietě dát i tohoto jen malý kousek. Ale představa, že se zbavím absolutně chuti na sladké jen tak z fleku je naivní. Nicméně cukr je návykový, takže když člověk překoná období absťáku, přestane pociťovat touhu se jím cpát.
Do normálních moučníků se může prakticky vždy dát méně cukru než je v receptech, na druhou stranu, to, že něco doma nemáte lze vyřešit tím, že to prostě koupíte.
Stévie není bez pachuti, ale lze si na to zvyknout. Čekankový sirup je projímavý, ale v buchtě se to ztratí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.