Nejste přihlášen/a.
Omezit sladkosti určitě neuškodí, ale jinak se násilím hubnout nesnaž. Takové snahy často končí poruchami příjmů potravy (zvlášť u dívek Tvého věku), náprava je pak velmi obtížná, až nemožná. A o "vychrtliny", které chrastí kostmi opravdu nikdo nestojí. O zdravotních problémech tím způsobených v pozdějším věku ani nemluvě.
Zajdi si ke sportovnímu doktorovi, změří ti procento tuku, fyzickou kondici. Pak budeš vědět jak na tom jsi.
Jen váha/ výška - podle toho nejde poznat jestli jsi tlustá nebo ne, můžeš mít "kosti obalený sádlem" i sportovní postavu a vážit budeš stejně.
Nebo bez doktora si zkus fyzický testy - cooper test, kolik uděláš kliků, shybů atd., na výsledky jsou tabulky podle věku a víš kam se zařadit, jestli to je normál nebo bys měla začít něco dělat.
Pokud je pohyb, tak sladkosti vůbec nevadí, tělo potřebuje i cukr.
Tohle bych opravdu neřešil, řekl bych, že to je tak akorát. Z toho taky plyne, že lidi, co maji pro to jen dvě hodnocení (málo nebo hodně) se neshodnou.
Jinak pokud jde o tabulková čísla, podařilo se mi na jednom italském nádraží vyfotit váhu. Pamatuju si, zhruba ve tvém věku, že jsme měli na nádraží u nás ve městě váhu (bývalo to normální, na nádražích a na jiných veřejných místech, dneska má váhu každý doma, tak je to zbytečné). Nikdo neví, kam se poděla, mluvil jsem s více lidmi, všichni si pamatují, že tam byla, a že tam neni, kdy a kam zmizela nikdo neví. Stejnš jako si nikdo nepamatuje, že by tam házel nějaké mince (já ano, táta mě tehdy dal dvacetník, ať to zkusim (bylo psáno 20 hal.), váha nic neudělala, zmáčknul jsem nějaký čudlík a vypadnul zpátky můj (tátův) dvacetník, nějaký šroubek a nějaká dávno neplatná mince), takže ta váha asi ani nevážila (teda asi vážila, ale mince nebrala), ale i tak je jí podle mě škoda, pamatovala zcela jistě rakousko-uhersko. No tak podobná, ale asi novější (tipoval bych padesátá léta, i když těžko říct, štítek jsem našel ale rok na něm nebyl, soudím jen podle provedení) byla právě na italském nádraží, a tak jsem si ji musel vyfotit.
Proč o tom píšu; na té váze byla tabulka doporučevých hnmotností, ve které byla zajímavá čísla, podle kterých by měli nadváhu snad všichni kromě anorektiků. Nemluvě o udávané výšce u dětí. Vzpomínám si, že jsem právě v tomto věku na tu tabulku koukal. Proto jsem tu tabulku vzal v detailu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.