Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak udělat řidší čokoládovou polevu

Od: alf odpovědí: 11 změna:

Poraďte prosím, jak nejlépe udělat řidší čoko polevu na dort. Mám čokolády v obalu a dávám je dle návodu rozehřát i s obalem do hrnce s horkou vodou a ať zahřívám jak chci, tak je čokoláda hrozně hustá a místy jsou tam i nerozehřáté cucky. Určitě existuje i nějaký lepší způsob, jak to rozehřát. Děkuju za info a nesmějte se mi moc - jsem začátečník. Díky.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sweegi
hodnocení

5x

Vodní lázeň - do hrnce vodu, a do toho menší rendlík s nalámanou čokoládou, zapnout na mírný plamen - a míchat, dokud se čokoláda teplem té vařící vody, která je pod tím, nerozpustí.Můžete přidat trochu tuku.

Pokud nasekáte čokoládu a přilijete ohřátou smetanu (mícháme, dokud se čokoláda v té teplé smetaně nerozpustí), vznikle tzv. ganache.

Nepřidávejte přímo do čokolády vodu, byly by v tom hrudky.

Když se přidá trochu vody,hrudky nevzniknou.Když přidáte tuk,což se často doporučuje,tak je poleva víc mastná,což mi nechutná.
arnika*

Normálně tam vždy dávám vodu bez spodního hrnce,chce to hlídat,míchat ode dna ,dokonce přidávámi kakao během míchání dokonce i Ivu tuk,pokud se mi zdá,že je jí málo,prostě přidávám,míchám,ale jsem už zkušená a vždy vyjde skvělá,tak,jak potřebuji..

hodnocení

2x
Čokoládu na vaření nalámu na kousky dám do malého hrnce a podleji trochu vodou.A ohřívám.Pak míchám,dokud se čokoláda nerozpustí.Vody podle toho,jak chci polevu hustou.Nesmí se vařit.
alf
hodnocení

Děkuju moc za radu, vyzkouším :)

tj
A nebylo by lepší, než vodu, přidat mléko?

Já dávám šlehačku, nebo kysanou smetanu. Úplně nej.

hodnocení

2x
Přidejte trochu tuku.

bekycek*
hodnocení

1x

Já přidávám na 100 g čokolády 33 g tuku (Omega). Nalámanou čokoládu vložím do hrnečku přidám tuk, hrneček vložím do kastrolku s vodou a zahřívám pokud se vše nerozpustí (nesmí se vařit).

alf
hodnocení

Děkuju moc všem za vaše rady.

gurumeditation
hodnocení

0x

A co tohle elektrické fondue je za 199 Kč, v lídl shopu v akci?

Máte někdo vyzkoušeno? Já jsem to včera objednal ženě.

no pokud by se vám zdálo čokoláda hustá, tak mě napadlo to naředit mlékem, ale nikdy jsem to nezkoušel.

Jak udělat řidší čokoládovou polevu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]