Nejste přihlášen/a.
Poraďte prosím, jak nejlépe udělat řidší čoko polevu na dort. Mám čokolády v obalu a dávám je dle návodu rozehřát i s obalem do hrnce s horkou vodou a ať zahřívám jak chci, tak je čokoláda hrozně hustá a místy jsou tam i nerozehřáté cucky. Určitě existuje i nějaký lepší způsob, jak to rozehřát. Děkuju za info a nesmějte se mi moc - jsem začátečník. Díky.
Vodní lázeň - do hrnce vodu, a do toho menší rendlík s nalámanou čokoládou, zapnout na mírný plamen - a míchat, dokud se čokoláda teplem té vařící vody, která je pod tím, nerozpustí.Můžete přidat trochu tuku.
Pokud nasekáte čokoládu a přilijete ohřátou smetanu (mícháme, dokud se čokoláda v té teplé smetaně nerozpustí), vznikle tzv. ganache.
Nepřidávejte přímo do čokolády vodu, byly by v tom hrudky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.