Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvláštní pihy v trislech

Od: market* odpovědí: 7 změna:
Zdravím, před par měsíci se mi objevily tyto znaménka nebo pihy.
Měla sem dvě, teď se to rozlejza po trislech a genetaliích. Mám to všude, občas to svědi. Na Kozni sem samozřejmě objednána, ale skoro za dva měsíce. Nevíte někdo co by to mohlo byt? Předem děkuji

Zvláštní pihy v trislech

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

Zanícené chloupky bych řekla. S každým holením jich může být víc a víc. Přestala bych se holit, postižená místa bych nejprve vymýdlovala, poté řádně osprchovala a pak desinfikovala. Postižená místa by měla zasychat. Krém ani mastě bych do zhojení nepoužívala, při nějakém vetším ložisku bych použila Framykoin. A neškrábat! Udržovat v suchu. Asi tak ;)

Naprostý souhlas. Zanícená pouzdra kořínků chloupků. *palec*

liska5
hodnocení

0x

Tipla bych si, že nejspíš strie - pajizévky. To je popraskané podkoží, když nastane v kůži pnutí, při tloustnutí, rostoucím břichu a prsů v těhotenství, i po krajním pohybu. Bývají někdy namodralé, našedlé, později lesklé. Zústávají už pořád, jen se trochu smrsknou, když zhubnete. Není to zánět. Teda jestli jsem se trefila.

Nebo jsou to jizvičky po zaníceném zarostlém chlupu, což souvisí s holením

liska5

A třetí a nejpravděpodobnější varianta, když se to rozlézá a svědí - kožní plíseň. Oplachujte růžovým roztokem hypermangánu. Potírejte jablečným octem nebo propolisem, a ve stravě omezte sladkosti a slazené nápoje. Tohle Vám prospěje i na případné jiné kožní záněty.

Doporučila bych antimykotický krém Clotrimazol. Při soustavném mazání byste pak už neměla co kožařce ukázat..

pb®
Strie to nejsou ani omylem, vypadají úplně jinak a nemají kulatý tvar ale podélný.
liska5

Však jsem si to uvědomila, když jsem se blíž podívala. Proto jsem hned uvedla zarostlé chloupky, event. přidané plísňové vyrážky. Obojí svědí. Jen plísně se rozlézají.

hodnocení

0x
To by snad dokázal odhalit i obyčejný obvoďák když má kožní tak dlouhé lhůty na objednání.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]