Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak začistit třepící se kalhoty?

Od: pansvacinka® odpovědí: 24 změna:

Jak opravit roztřepené konce nohavic. Mám spoustu nových kalhot, ale váhám, jestli tyhle už vyhodit nebo řešit.

Jak začistit třepící se kalhoty?

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
A nejsou tak roztřepené, protože jsou dlouhé, tedy by šly zkrátit?
Jinak rifle jsou rifle, to jsou prostě pracovní kalhoty a za uměle roztřepené si dokonce často připlatíte. Takže o vzhled nejde, neřešil bych to. Pokud si na roztřepení třeba šlapate a špiní se, tak bych ho pravidelně zastříhával. Ale zase by to asi znamenalo, že jsou možná zbytečně dlouhé.
hodnocení

Jsou akorát, měl jsem při nákupu poradkyni.

hodnocení

3x

Neřešit, pokud Vám vadí ty čouhající nitě, tak je ostříjhejte, ale já bych to tak nechala. Ještě nedávno byly díry a různé třepení in.

hodnocení

3x

Ostříhala bych ty nítě a prošila 2x entlem, přestane se to třepit a je to trochu začištěné.

hodnocení

Zkusím koupit ten entl. Nebo hned dva, pro jistotu.

Jestli si chceš nezávazně povídat a dělat si z lidí srandu, tak na to tady máš volnou diskusi.

Jestli půjdeš nakupovat, tak lepší než entl je koupit celý šicí stroj.

nov

A povedztě, pansvacinka, čo vy si predstavujetě pod takým slovom entl? *smich*

vibe2*

Entl je klikatý steh a můžete jej šít i v ruce ... nebo na stroji

raj-siti.cz/...

Nebo zastřihnout klikatými nůžkami ...

raj-siti.cz/...

liska5

Entl se nekupuje, je to způsob šití na stroji, zubatý steh jako hustá pilka.

Entl se kupuje, ale je to zřejmě lidový či spíše krajový výraz pro tkaloun. A další , na nohavice kalhot se prodává speciální lemovka oficiálně plátnová stuha záčistková. A jen tak mimo to že p.Svačinka neví co to znnamená je chyba ne jeho ale spíše Vaše, znalejších rádců úppáč radíte něco co tazatel očividně nezná!

Liška-*palec* jediná vysvětlila!

hodnocení

3x

U džín toto vůbec neřeším-pokud bych chtěl tomuto zabránit, tak na nové nedám klasickou lemovku na nohavice ale kovový zip, zoubky dolů.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, no, ostříhat nitky (začistit) a našít tam lemovku, ale v ruce a muž to asi nedá. Zdravím!

P.S. Ta lemovka se prodává i nažehlovací.

doplněno 17.01.23 11:19:

Viděl jste Chalupáře, jak tam pan Sovák lepí díru na ponožce náplastí? Což zkusit tu textilní lepící pásku (kobercovou)? Jenže ona tedy moc nelepí a asi by to spadlo.

doplněno 17.01.23 11:21:

No, je fakt, že já jsem to na džínách taky moc neřešil (jen jsem to občas ostříhal/začistil).

hodnocení

Aha, jo tak to nedám, no.

hodnocení

Co to zkusit opálit, jako okraj koberce - tenkrát jste mi s kobercem tady poradili dobře - drží to doteď. *palec*

ben®

pansvacinka - to bych se bál. Koberec je "umělín", který se ohněm zataví, ale toto je bavlna (jestli nekecám) a ta se spálí, ale nespeče. Maximálně tím zmizí to roztřepení, ale po čase se zasa udělá nové. Navíc, koberec se nehýbe, ale nohavice se třou. To už snad použít např. kontaktní lepidlo a opatrně (na ruce apod.) po ostříhání nití z vnitřní strany namazat a nechat dobře zaschnout (a neslepit si nohavice, kam třeba nacpete zmačkané noviny a zůstanou "kulaté").

hodnocení

Jo, to je pravda. Kalhotům by zapalovač jako koberci neprospěl. *zmateny* O lepidle popřemýšlím.*palec2*

hodnocení

2x

Asi máš kalhoty (nohavice) hodně dlouhé a taháš je po zemi a dostávají se ti pod boty.

Nejjednodušší je prostě ten lem ještě jednou ohnout dovnitř nohavice a přišít. Trošku se tím zkrátí nohavice a trošku se zúží prostor pro protažení chodidla.

Nebo můžeš stávající lem odpárat, roztřepenou část zastřihnout a pak přehnutím vytvořit nový lem. Ten pak zase přišiješ. Nohavici zase zkrátíš, ale průchod pro chodidlo zůstane stejný.

liska5
hodnocení

2x

Taky bych ostříhala vyčnívajíci střapečky a celé jen opakovaně prošila entlem. Přinejhorším budeš mít tříčtvrťáky nebo kraťasy nad kolena... Dnes se nosí všechny délky

hodnocení

2x

Jo, jo, jak ten čas letí. Neexistovaly nohavice kalhot, které by dole nebyly ukončeny řádnou lemovkou, tehdy ale krejčí tomu říkali "porty" a ty se používaly i na manžetách kalhot. Možná řeknu, že gentleman by nechodil v kalhotách bez manžet a bez portů. A když už byly porty trochu ošoupané, rychle je krejčí nebo šikovná hospodyňka nahradila novými. Ovšem texasky apod pro společnost neexistovaly, tak ten problém nebyl. Ale i tam by se ta lemovka hodila.

okolik
hodnocení

0x

Entl mne rozlámal*smich*.

Asi omdlím .

Pan svačinka občas vydatně vtipkuje.

ben®

okolik - spíše pan kolega není prostě švadlenka, tak nezná pojmy z šití. Vy zase možná nevíte, co je hasák nebo špric.

okolik

Bene - hasák znám i někdy byl mnou použit. Sykovky též a špricuje se tuším zedníci.

Děkuji za kvízovou otázku*slunce*.

ben®

okolik - ano, "špricuje se tuším zedníci" - to je asi podle vzoru Monike .

okolik

*smich*Už nebylo v ten čas vidět na klávesnici. Věta měla znít špricují tuším zedníci.

Ale Monike to napravila.*haha**smich2*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]