Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úklid-špatně přístupná místa

Od: janiss odpovědí: 8 změna:

Dobrý večer, mám takovou otázečku. Jak řešíte při uklízení místa, kam se ničím pořádně nedostanete? Předevčírem jsem u dětí v pokoji řešila, jak uklidit za skříní která je skoro u zdi.Smetákem jsem se tam nedostala, abych věci co se tam "ztratily" vymetla. Odsunout to snad už ani nejde. Bylo tak spoustu drobností, kousky stavebnic,občas kousky lega, více jsem neidentifikovala*slunce* prostě co tam dětem za čas upadlo *hi*.Na internetu jsem si našla návod, že stačí kusek silonky(ponožky) navlect na hadici u vysavače, těsně před sáčkem, vysát a ze silonky vytáhnout. Zdálo se mi to celkem rozumné, ale po uklidu zůstala jen díravá silonka. Nevím či tam něco bylo ostrého.Po chvíly vzteku, nechutí letěla i silonka se sáčkem z vysavače do popelnice.Škoda, těch věcí, ale přebírat se nepořádkem to tedy ne.Jak na to příště tedy?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Nejlépe takové prostory, kam se nevejde trubka vysavače, nevytvářet. Přece skříň nemusí být 2 cm od zdi, ale klidně 10.
K některým vysavačům jsou placaté trubice na čištění žeber radiátorů, často pružné i docela dlouhé.
emako.cz/...

hodnocení

0x

Kolega koupil toto a chválí.

filtr-vysavac.heureka.cz/...

zaseja

To by se musela hrabat ve svinstvu a toho se štítí, to by mohla rovnou přebrat ten pytlík z vysavače.

hodnocení

0x

Co není vidět, není potřeba uklízet.
Několikrát jsem vytahoval zapadlé věci za ponkem v dílně tak, že jsem na konec provázku uvázal hadr a ten pak zezadu protáhl.

hodnocení

0x

Za skříněmi máme místo pouhých několik centimetrů. Nedovedu si představit, že by tam někdo dokázal naházet kousky lega, stavebnic, či jiné věci. Když odtahujeme při malování /po válečcích/ kromě pavučin tam není nic jiného. Jinak skříně jsou vysoké skoro ke stropu. To si vezmu díl z hliníkového žebříku, vylezu nahoru a manžel mi dole podává hadry - mokrý, suchý...a umyju skříne zvrchu. Jinak si hračky za skříněmi u zdi opravdu nedovedu představit. Ledaže by tam bylo 20-30 cm místa. A to opravdu není. Jaga.

Babuško, jednu dobu mi (tenkrát 7-8letý) syn házel za knihovnu nesnězené svačiny. Po čase jsem vždycky po příchodu do pokoje cítila divný puch a pak i plíseň, ale nenapadlo mě odstavit knihovnu. To až jsme se za rok stěhovali.*zed* No, krása to byla. A za knihovnou bylo místo tak maximálně 5 cm, ani ne. Knihovna byla přistavená z jedné strany k posteli (jakoby na místě nočního stolku) a z druhé strany už stála v rohu. Musel to za ni házet z té postele.

Lego je proti svačinám malinké. Toho by se tam vešlo...

pb®
hodnocení

0x
Bohužel, důkladný úklid domácnsti není elegantní záležitost. Je to šťourání neuvěřiteného bordelu z ještě neuvěřitelnějších míst často v krkolomných pozicích.

hodnocení

0x

Když nám maličký křeček zalezl za skříň, jedna ji vyklopila a držela a druhá útěkáře a binec za skříní vyšťourala.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]