Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mně pomohlo se celkově míň stresovat a více se uklidnit. Ikdyž to se lehce říká.
Myslím, že mi dost pomohl krém effeclar duo+, dále používám cerave sprchový gel - modrý nebo zelený a s ním si ve sprše i umývám obličej. Tohle mi doporučila kožní v nemocnici a dost pomohlo. Občas mažu akneroxidem 5/10 - pokud už nějaké akné mám a chci se ho rychleji zbavit. Pak mažu acnevac gelem, v noci po mytí. Jestli nějak extra pomáhá, nevím.
Psala jsem to tu už mockrát. Akné není jen otázka povrchu kůže, ale hlavně záležitost vnitřní. Své tu hrají hormony, a strava. Pokud se budete špatně stravovat, budete mít málo železa, zinku a vitamínů hlavně řady B, tak akné nevyléčíte.
Je potřeba vynechat průmyslově vyráběné potraviny, omezit sladkosti, bílou mouku, uzeniny, mléčné tučné, chipsy, colu a naopak si dopřávat hodně zeleniny, ryby, ořechy klíčky,cereálie, ovoce ap... Fe mají málo lidé, co žijí hlavně na mléčné stravě. Někomu stačí posnídat rohlík s paštikou a večer už má pupínky. Možná byste měl vyhledat dobrého výživového poradce. hodně pijte čistou vodu a choďte ven na čistý vzduch.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.