Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
je tu mezi námi jistě spoustu šikovných žen, které mají zkušenost s vyšíváním všeho možného. Proto bych se Vás rád zeptal na výplňový materiál do zimní bundy. Po nevhodném vyprání se mi výplň, zvláště v rukávech, nakupila do hrudek. Chci jí nahradit vatelínem. Dostal jsem tip na hlazený vatelín z obou stran, tady mám zřejmě jasno. Jen Vás prosím o informaci, jakou tloušťku nejlépe zvolit a kde nakoupit? Můžete, prosím, doporučit prodejce a dát odkaz? Děkuji předem a přeji pěkný den.
Vím, že to není odpověď na otázku - ale když si představím práci s kompletní výměnou výplně (a to pominu cenu materiálu), snad bych radši pořídila novou bundu. To jste uvážil?
V pořádku babičko. Ta bunda nebyla úplně levná a já šíleně nerad vyhazuju věci, když jdou spravit. A ten vatelín zas tak drahý není a vyměním jen výplň v rukávech.
Máte nějakou praxi v šití? Jako amatérka jsem šila oteplovačky, zimní bundy i plesové šaty, ale popravdě do tohoto by se mi nechtělo. Vypárání podšívky a následné zkompletování všeho dohromady je přinejmenším piplačka.
Moc ne, ale ona ta podšívka nemusí vypadat stejně sešitě jak předtím. Holt ten šev zevnitř rukávu bude přiznaný a ne schovaný, ale to mi nevadí. A když tak tchýně šít umí.
Holt ten šev zevnitř rukávu bude přiznaný a ne schovaný.
No, nějak nechápu jak to myslíte. Raději bych to přešití svěřila vaší tchyni.
Vatelín který hledáte, prodává také obchod Flex-Tex. Má jednak kamennou prodejnu v Praze a i internetový obchod. Ale jestli si myslíte, že výměna vatelínu v rukávech té bundy bude jednoduchá, tak se mýlíte. Zvláště, když se původní výplň nějak rozpadla. Což je teda hodně divné, když píšete, že nebyla ta bunda levná. Aby to k něčemu vypadalo, tak to musí udělat zkušená švadlena, a i ta s tím bude mít práci a nechá si ji zaplatit. To je můj názor. Ale já jsem náročná, třeba jste jiný.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.