Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tloušťka vatelínu a kde koupit?

Od: jawacek350 odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

je tu mezi námi jistě spoustu šikovných žen, které mají zkušenost s vyšíváním všeho možného. :) Proto bych se Vás rád zeptal na výplňový materiál do zimní bundy. Po nevhodném vyprání se mi výplň, zvláště v rukávech, nakupila do hrudek. Chci jí nahradit vatelínem. Dostal jsem tip na hlazený vatelín z obou stran, tady mám zřejmě jasno. Jen Vás prosím o informaci, jakou tloušťku nejlépe zvolit a kde nakoupit? Můžete, prosím, doporučit prodejce a dát odkaz? Děkuji předem a přeji pěkný den. :)

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Vatelin koupíte v galanterii nebo v obchodech s látkami,záclonami,zkrátkabytový textil. Nabízejí ho jako metráž,někde také hotový rozměr. Galanterie Stoklasa,látky Mráz,pokud jste z Prahy.Oba mají eshopy,v prodejnách velmi schopný personál a velký výběr.
doplněno 12.01.23 16:16: Doplnuji: vatelin je také hlazeny, s tím se lépe pracuje,ale nejlepší výhřevnost má Termolin. Při nákupu se na něj zeptejte.
jawacek350
hodnocení

Děkuji Italko!

Prosím, ve kterých z Vámi uvedených obchodů, se nachází hlazený vatelín? Je tam někde? Hledal jsem, ale jistý si nejsem. Děkuji :)

Nemáte zač. Ten hlazeny bude spíše u Stoklasy. Pak ještě zkuste obchod Čendulka.

hodnocení

1x

Vím, že to není odpověď na otázku - ale když si představím práci s kompletní výměnou výplně (a to pominu cenu materiálu), snad bych radši pořídila novou bundu. To jste uvážil?

jawacek350
hodnocení

V pořádku babičko. Ta bunda nebyla úplně levná a já šíleně nerad vyhazuju věci, když jdou spravit. A ten vatelín zas tak drahý není a vyměním jen výplň v rukávech. :)

nov

Máte nějakou praxi v šití? Jako amatérka jsem šila oteplovačky, zimní bundy i plesové šaty, ale popravdě do tohoto by se mi nechtělo. Vypárání podšívky a následné zkompletování všeho dohromady je přinejmenším piplačka.

jawacek350
hodnocení

Moc ne, ale ona ta podšívka nemusí vypadat stejně sešitě jak předtím. Holt ten šev zevnitř rukávu bude přiznaný a ne schovaný, ale to mi nevadí. A když tak tchýně šít umí. :)

nov

Holt ten šev zevnitř rukávu bude přiznaný a ne schovaný.

No, nějak nechápu jak to myslíte. Raději bych to přešití svěřila vaší tchyni. ;)

A až ta tchyně uvidí co se po ní chce, tak to pánovi vysvětlí. :) To já znám také jednu, a je to žena, která o šití říká, že to je jednoduché, a že prý se jenom udělá drrr a drrr a je to hotové...:-D

Já vůbec nechápu, za co si teda ty módní salony nechají platit, když tam dělají jenom to drrrr a drrr*smich*

hodnocení

0x

Mohu doporučit:

polytex.eu/...

jawacek350
13.01.23 08:51
hodnocení

Děkuji! :)

hodnocení

0x

Vatelín který hledáte, prodává také obchod Flex-Tex. Má jednak kamennou prodejnu v Praze a i internetový obchod. Ale jestli si myslíte, že výměna vatelínu v rukávech té bundy bude jednoduchá, tak se mýlíte. Zvláště, když se původní výplň nějak rozpadla. Což je teda hodně divné, když píšete, že nebyla ta bunda levná. Aby to k něčemu vypadalo, tak to musí udělat zkušená švadlena, a i ta s tím bude mít práci a nechá si ji zaplatit. To je můj názor. Ale já jsem náročná, třeba jste jiný.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]