Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přejídání poslední 3 týdny

Od: lizza odpovědí: 10 změna:
Dobrý den, mám problém, už asi 3 týdny se každý den docela přejídám, není to tak, že bych se přejedla nějak strašně moc, ale spíš tak, že mě lehce bolí břicho a jediné co pak dělám je to, že jdu na procházku, aby mi slehlo. Nikdy se nepřejím ale nezdravými věci (jakoze bych snedla treba pytlik sladkosti nebo bramburek) ale normalnim zdravym jidlem. Klidne i vejci s celozrnnym chlebem, testovinami, masem. Proste kdyz si dam jidlo, pridam si treba jeste 3x, ikdyz uz na nej nemam chut ani hlad. Nevim proc...dost me to trapi. Nevite, co s tim delat. Jak se to ,,odnaucit"?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Dobrý den,je možné,že si jídlem nahrazujete podvědomě jinou potřebu,které se vám nedostává. Možná jste v životě s něčím nespokojená a neřešíte přímo tu konkrétní věc. Píšete o třech týdnech,kdy se u vás rozjelo přejídání,ale vaše nespokojenost s něčím může trvat delší dobu a teď to vyústilo do téhle formy. Přemýšlejte co za tím může být.

hodnocení

4x

Vy nejspíše čekáte, že vám někdo poradí kouzelné zaříkávadlo, že se zatočíte na levé patě a plivnete přes pravé rameno a přestanete s přejídáním, že? Ale to není možné. Je jen na vás, na vašem rozhodnutí, na vaší sebekázni, jak a co uděláte. Víte co je zajímavé? Dovedeme trestat děti a třeba psy, že neposlouchají, že jsou neukáznění. Neměli bychom začít u sebe? *hej*Je jen na vás, jestli budete žravá nebo ne. Nikdo z nás vám pomoci, ani poradit nemůže. Ale to už sama víte. Nebo ne?

Přejídání poslední 3 týdny

hodnocení

3x

Musíte si umět poručit. Nejhorší je, když člověk vidí něco dobrého v akci, nakoupí toho tolik, že to ani nepotřebuje - a pak to sešrotuje. Kupujte menší množství, 10 dkg šunky či salátu Vám naváží všude. A když to sníte, víc mít doma nebudete a nebudete se muset přecpávat. Nakupujte najedená, z vlastní zkušenosti vím, že když mi v obchodě kručí v žaludku, jsem schopna koupit kde co. ;)

Včera měli zákusky - střechy. Nejoblíbenější zákusek manžela. V akci, za polovinu ceny. Koupila jsem mu dvě. Když to rozbalil, řekl: Vezmu si jednu, ty druhou. Odpověděla jsem, že si nevezmu žádnou. Já jako diabetik bych neměla. On si jen povzdychl a řekl: No jo, když Ty si umíš poručit. To já nedovedu.

Tak si taky poručte a nepřejídejte se. Jíme proto, abychom žili, ale nežijeme proto, abychom jedli. Jaga.

runner2
hodnocení

3x
Zrejme mate prebytek casu, mate nejaky rezim behem dne? Ja v praci stiham sotva obedvat, po praci trenink, deti, pes.. takze sel bych na to zamestnat se aby nebyl prostor se nudit a zahanet nudu, stres jidlem.

hodnocení

3x

Nik iny okrem vas samej s tym nemoze prestat. Je to rovnake, ako ked lieceny alkoholik odmietne poharik na oslave u kamaratov. Vela sily zelam !

hodnocení

3x

Reálně Vás trápí něco jiného a přejídáním to zaháníte. Zkuste přijít na to, co to je, a to řešte primárně.

pb®
hodnocení

0x

Máte nadváhu, trápí vís to přejídání? Vědomé stravování, nic jiného neexistuje. Nastavit si v hlavě limity a co chci jíst. Základem je jíst celý den tak, že se pak večer člověk nepotřebuje přecpat. Mám v hlavě nastavené, že nechci být tlustá, nikdy. A jsem schopná kvůli tomu cvičit a jsem schopná kvůli tomu jíst málokalorické věci. Ne hladovět a nejíst, při hladu je mi slabo, ale najíst se tak, abych neměla hlad a přitom jídlo tělu nedodalo přebytečné kalorie. Tohle umím. Se správným jídelníčkem se hubne (nebo nepřibírá) snadno. Už nemůžu jíst k večeři každý den sacharidy, přibírala bych. A už vůbec se nesmím k večeři přecpávat něčím vysocekalorickým, tloustla bych. K obědu klidně, ale asi 3x týdně k večeři mozzarela a nepřibírám. Takže co uvařím rodině k večeři, dám si do krabičky na druhý den k obědu a já povečeřím mozzarelu.

hodnocení

0x

Kolik Vám je let?

lizza
11.01.23 23:05
19

hodnocení

0x

No jestli považujete za zdravé jídlo chleba, i když je celozrnný a dáte si k tomu několik vajec, tak to teda moc zdravé není. Těstoviny to samé, a to maso nevím jak připravujete a jestli ho jíte s přílohou, nebo bez, nebo jestli s těmi těstovinami a omáčkou. A dát si za sebou 3x porci těstovin s masem, tak to teda zdravé už vůbec není, pokud se jedná o normální porce. Také nepíšete, co považujete za jednu porci toho chleba s vejci. Takže z informací které píšete, se nedá nic poznat. Navíc bych ještě pochopila, že si někdo přidá jenom proto, že mu to jídlo chutná, i kdyby už hlad neměl, ale Vy tady píšete, že jíte i přesto, že na to jídlo chuť nemáte. *co* Takže to bude asi nějaká porucha rázu psychického, a v tom příadě se radí velmi těžko. Ale jestliže s tím nepřestanete, tak budete nepozorovaně tloustnout a pak už bude dost pozdě "bycha honit".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]