Nejste přihlášen/a.
Vy nejspíše čekáte, že vám někdo poradí kouzelné zaříkávadlo, že se zatočíte na levé patě a plivnete přes pravé rameno a přestanete s přejídáním, že? Ale to není možné. Je jen na vás, na vašem rozhodnutí, na vaší sebekázni, jak a co uděláte. Víte co je zajímavé? Dovedeme trestat děti a třeba psy, že neposlouchají, že jsou neukáznění. Neměli bychom začít u sebe? Je jen na vás, jestli budete žravá nebo ne. Nikdo z nás vám pomoci, ani poradit nemůže. Ale to už sama víte. Nebo ne?
Musíte si umět poručit. Nejhorší je, když člověk vidí něco dobrého v akci, nakoupí toho tolik, že to ani nepotřebuje - a pak to sešrotuje. Kupujte menší množství, 10 dkg šunky či salátu Vám naváží všude. A když to sníte, víc mít doma nebudete a nebudete se muset přecpávat. Nakupujte najedená, z vlastní zkušenosti vím, že když mi v obchodě kručí v žaludku, jsem schopna koupit kde co.
Včera měli zákusky - střechy. Nejoblíbenější zákusek manžela. V akci, za polovinu ceny. Koupila jsem mu dvě. Když to rozbalil, řekl: Vezmu si jednu, ty druhou. Odpověděla jsem, že si nevezmu žádnou. Já jako diabetik bych neměla. On si jen povzdychl a řekl: No jo, když Ty si umíš poručit. To já nedovedu.
Tak si taky poručte a nepřejídejte se. Jíme proto, abychom žili, ale nežijeme proto, abychom jedli. Jaga.
Máte nadváhu, trápí vís to přejídání? Vědomé stravování, nic jiného neexistuje. Nastavit si v hlavě limity a co chci jíst. Základem je jíst celý den tak, že se pak večer člověk nepotřebuje přecpat. Mám v hlavě nastavené, že nechci být tlustá, nikdy. A jsem schopná kvůli tomu cvičit a jsem schopná kvůli tomu jíst málokalorické věci. Ne hladovět a nejíst, při hladu je mi slabo, ale najíst se tak, abych neměla hlad a přitom jídlo tělu nedodalo přebytečné kalorie. Tohle umím. Se správným jídelníčkem se hubne (nebo nepřibírá) snadno. Už nemůžu jíst k večeři každý den sacharidy, přibírala bych. A už vůbec se nesmím k večeři přecpávat něčím vysocekalorickým, tloustla bych. K obědu klidně, ale asi 3x týdně k večeři mozzarela a nepřibírám. Takže co uvařím rodině k večeři, dám si do krabičky na druhý den k obědu a já povečeřím mozzarelu.
No jestli považujete za zdravé jídlo chleba, i když je celozrnný a dáte si k tomu několik vajec, tak to teda moc zdravé není. Těstoviny to samé, a to maso nevím jak připravujete a jestli ho jíte s přílohou, nebo bez, nebo jestli s těmi těstovinami a omáčkou. A dát si za sebou 3x porci těstovin s masem, tak to teda zdravé už vůbec není, pokud se jedná o normální porce. Také nepíšete, co považujete za jednu porci toho chleba s vejci. Takže z informací které píšete, se nedá nic poznat. Navíc bych ještě pochopila, že si někdo přidá jenom proto, že mu to jídlo chutná, i kdyby už hlad neměl, ale Vy tady píšete, že jíte i přesto, že na to jídlo chuť nemáte. Takže to bude asi nějaká porucha rázu psychického, a v tom příadě se radí velmi těžko. Ale jestliže s tím nepřestanete, tak budete nepozorovaně tloustnout a pak už bude dost pozdě "bycha honit".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.