Zdravím všechny, potřebuji poradit. V neděli jsem si nechala ukončit neschopenku..dnes jsem šla ráno normálně do práce, ale po nemoci nejsem asi úplně ještě fit, a v praci mi nebylo dobře, cítím se hrozně slabá a unavená. Po domluvě s nadřízeným jsem šla domů. Psala jsem doktorovi email . Myslíte že jde aby mi takhle rychle po ukončení neschopenky dal další? Vůbec se v tom nevyznám tak děkuji
Možné to samozřejmě bude. Doktor novou neschopenku vypíše, ale má to pár nevýhod. Máte li pojištění pracovní neschopnosti které většinou vyplácí plnění po 28 dnech, pak se vám doba první a nové neschopnosti nesčítá. A druhá věc je nepříjemná pro zaměstnavatele. Ten platí prvních 14 dní ze svého a po 14 dnech přechází tato povinnost na státní kasu a platí se ze sociálního pojištění. Tím že jedete znova od začátku ho asi nepotěšíte.
Problém je v tom, že jste si "nechala" ukončit neschopenku. Doktor by Vás asi nechal ještě tak 3 dny doma, ale Vy jste asi měla jiný názor. Kéž byste se poučila a přijala to, že o vzniku a ukončení dočasné pracovní neschopnosti rozhoduje (dokonce ze zákona) lékař...
Udělala jste chybu. Dokud se tělo úplně nezregeneruje, měla jste ještě zůstat v posteli. Vidíte to nakonec sama. Pokud chcete své špatné řešení napravit a nerozhněvat si nadřízené, vzala bych si 2-3 dny dovolené. Doma, v posteli, v klidu a uvidíte, že se to zlepší. A příště nechat jednat lékaře. Jen on ví...Jaga.
tom01
Všichni lékaři nejsou tak ochotni nechávat lidí doma ! Znám takové případy. Samozřejmě je lepší to pořádně vyležet a načerpat sílu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.