Nejste přihlášen/a.
Zdravím dámy,úplně se za to skoro stydím,když přiznávám a nechápu,že dosud nezměkly pracny.Stoletý rodinný recept ! Ostatní cukroví už je snězeno skoro,ale pracny jsou paličaté.Asi je dám za trest do mrazničky,je to jen jedna dóza.
Tak z nich vyrobte cheesecake. Podrťte, smíchejte s máslem a pokračujte, jako v receptech na tuto laskominu...
No na nic takového by neuspělo, po svátcích tolik sladkosti bylo všude,
ale co tak zmrazit,žádná nemáte s tím zkušenost?
No ven nemůžeme dávat nic,řádí tam v noci kuna.
Ale jedna z vás poradila,s tím kouskem jablíčka změkly perfekně,jsou skvělé,nevyhodila bych určitě, jsou z drahého másla a vlastních ořechů...díky
Radila jsem dát jablko nebo dvě, nikdy jsem nedávala kousek, vždy celé, ale možná rozkrojené funguje lépe. Jinak když náhodou zbyde trochu vánočního pečiva, tak vždy jsem dala do mrazáku a vytáhla na Velikonoce a hned byl o něj velký zájem. Děda se zajímal, jestli v tom mrazáku mám ještě.
Pro příště: uložte cukroví po upečení do papírové krabice, krabici do igelitového pytle a dejte na balkon na nějakou židli, aby na ně nemohly myši. Do vánoc vše krásně zvlhne.
Takže plastové dózičky neuspěly,asi vám dám za pravdu,
ale kde se takové hygienické papírové krabičky seženou,dilema každým rokem.Jediná rada,pracny nějak pojíme i když tvrdé nechutnají,ale je tam dost másla a tak to taky zůstane,nic z toho nemíním přetvářet na co nemám chuť.
Např. dortové krabice, dovnitř pečící papír popř. ubrousky. Nedělejte z toho vědu (hygienické krabičky).
Cukroví se ukládalo do krabic "od kuřat" celé věky, nikomu nic nevadilo. My používáme prostě čisté papírové krabice vyložené alobalem (nesnáším ty promaštěné fleky), uložené na lodžii na stolku v igelitovém pytli na odpadky (čistém, samozřejmě).
Krabice hromadíme celý rok. Jistě se dají koupit, třeba v papírnictví (předražené krabice má i pošta), pokud by šlo o krabice na potraviny poptal bych se v cukrárně, ale ty z papírnictví tam taky většinou mají symbol vidličky a nože (pokud to nejsou vyloženě šanony). Ale ono během roku se kupují různé věci, takže stačí si vhodné krabice schovávat. Maminka byla třeba v sedmém nebi z krabice od motherboardu (veliká a placatá přesně správné velikosti s otvíráním vrchem). Taky jak se objednává po internetu, tak některé krabice jsou na cukroví jako dělané.
Krabice od bot, zvlášť od vietnamců, nejsou úplně ideální, jak to maji napuštěné nějakým tím naftalínem, to jen tak nevyčichne.
Samozřejmě vyložení něčím je nutností (podle druhu cukroví ubrousky, alobal nebo pečící papír), některé druhy je potřeba prokládat i mezi vrstvama.
Pamatuju snad jen jeden rok a to už je dost dávno, kdy jsme zjistili, že zádné krabice nemáme. Nevím jak se to přihodilo. Ale obecně je dobré v průběhu roku krabice vhodného tvaru a velikostí schovávat.
To už asi nezměknou. Naše pracičky, měkké a vláčné, jsou už dávno pryč.
Před lety si lidé lámali chleba do bílé kávy a pak lžící jedli. Namočila bych pracky. Ale, po pravdě, moc by mě to asi k jídlu nelákalo. Ovšem, změkly by a určitě by to chuťově špatné nebylo. Jenom zavřít oči.
Druhá možnost je cukroví rozdrtit válečkem nebo pomlít a udělat z něj nepečené kuličky. Pro vláčnost přidat do těsta třeba kousek másla, lžíci rumu, obalovat v oříškách, kakau či polít čokoládou. Kromě kuliček se dá udělat i nepečená roláda, dovnitř krém, krájet na plátky. Pokud máte cukroví málo, můžete přidat piškoty, oříšky, kokos, co chcete...A budete mít zase něco jiného. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.