Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Krupička na jazyku

Od: rybicka® odpovědí: 7 změna:

Na špičce jazyku se mi udělala taková bolavá krupička, nevím z čeho a proč. Je to nepříjemné, už jsem to někdy měla ale vždycky to do drukého dne zmizelo. Ted už to trvá 3-4 dny... Z čeho to může být a jak se toho zbavit nebo to zahojit? Jazyk si člověk nějakou mastičkou nenamaže...:( Dík za případnou zkušenost nebo radu.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

Nejspíš z nevhodné kombinace potravin .Většinou, když jíme hodně sladkostí, tropické ovoce, bílé pečivo, kyselou zeleninu, horká jídla, ostrá jídla, kafe, černý čaj, některé ořechy, limonády... Asi to chce jednoduchou čistou stravu.

hodnocení

To je asi možný, ale takhle věci k jídlu dohromady neplácám a množství taky ne...

liska5
hodnocení

2x

Mast ne, to spíš nějaký vlažný čajíček. Nebo dumlat kokosový olej. Možná užívat probiotika, protože jazyk patří do trávicí soustavy a ta je zřejmě přetížená.

hodnocení

Kokosový olej mě tady napadl, tak jsem to zkusila ale nic moc... a heřmánkový čaj

hodnocení

1x

Můžete vyplachovat čajem z řepíku nebo šalvěje. Případně, když vás to bude hodně trápit, kupte v lékárně Muldisal gel, určen je na afty a podobné obtěžující záležitosti v ústech. Urychí to hojení a znecitliví, můžete použít vždy před jídlem.

hodnocení

Nakonec jsem nevydržela a šla se poradit k odborníkům. Mám nějaký bylinkový elixír, tinktura na aftyz lékárny. Tak snad to zabere.

Díky za odezvy a buďte zdrávi!

hodnocení

0x
To se mi stává taky. Většinou to bývá po kousnutí se do jazyka. Někdy nad tím člověk ani nepřemýšlí a zapomene. Zahojí se to samo. Někdy dříve a Někdy později.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]