Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Zapečený bílkový sníh spadne

Od: zmatenka® odpovědí: 11 změna:
avatar zmatenka

Milé rádkyně i rádcové, hlavně vy, kteří máte zkušenosti s vařením a pečením, potřebuji radu. Dnes jsem dělala rýžový nákyp s ovocem a na něj jsem navršila sníh z bílků, které mi zůstaly od vánočního pečení. Nákyp jsem zapekla, pak jsem ušlehala sníh ze 4 bílků s 15 dkg cukru a pevný, lesklý sníh (do kterého jsem přidala hrst mraženého rybízu) a navršila ho nahoru na nákyp. To jsem zapékala asi 10 minut na 150°C. Sněhová šepice vyběhla až nad kraj pekáčku, ale po vytažení spadla (viz foto). Ptám se - jak docílit pevné, na povrchu křupavé a nadýchané sněhové čepice aniž by spadla? Někdy tovyjde, někdy ne. Kde dělám chybu, nevíte?


Zapečený bílkový sníh spadne

 

 

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

4x
avatar clayman

Za mě je to takhle správně. Pokud byste chtěla pořádnou krustu musela byste celý nákyp sušit na nízkou teplotu velice dlouho a myslím, že by mu to celkově neprospělo.

Osobně tuhle pokrývku moc nemusím a raději vyšlehaná bílka s cukrem vmíchávám rovnou do rýže, která je pak o to více nadýchaná. Také můžu doporučit vmíchat tvaroh. Jiný už neděláme. :)

hodnocení

Děkuji za reakci. Bílkový sníh do nákypu dávám také, pak také vyšlehané máslo s cukrem, ale tvaroh ne. Zkusím příště. Mám hodně mraženého ovoce, proto i do sněhu na vrch nákypu ten rybíz mimo míchaného ovoce do rýže. Ale pořád mě nejde do hlavy ta "čepice". V receptech na internetru je to tak jak jsem to udělala já, a fotky jsou tam takové, že takový výsledek bych chtěla mít i já. Nevím, neumím...

Fotky budou zavádějící. Pokud nákyp vytáhnete horký, naporcujete a ihned vyfotíte bude čepice dokonalá. Ale při chladnutí vnitřní vlhkost promočí vršek a celé to spadne. Jedině v troubě více usušit...

 

hodnocení

0x
avatar sepi

na toto jsem se chtěla zeptat už asi milionkrátpětkrát*smich*

Pokaždé mi ten krásný a chutný zapečený bílek spadne na hnusnou mokrou čvachtu *blee*

hodnocení

... a zase víme prd, že? *zmateny*

žádný prd... usušte to jak sněhové pusinky a nespadne to...

hodnocení

Sušit to jako "pusinky" tedy nebudu, chci mít ten sníh ne usušený, ale zapečený. Takhle by se asi vysušil i ten nákyp...

 

etana*
hodnocení

0x

No, prý se nemá dávat do toho sněhu sůl (ani špetka), zato lžička vinného octa. Ale kuchaři prý spíš sníh dají na hotový koláč a oflambují pistolí.

hodnocení

Aha, nepřidávat sůl před šlehání bílků? A že by to mělo takový efekt? No nevím, já ji dávám pokaždé, nebo trochu citronové šťávy, ocet jsem nepřidávala nikdy. To si budu pamatovat, schválně, jestli to takhle funguje...

etana*

No vím, že takhle líp drží nezapečený, co to udělá v troubě netuším. Problém bude v té změně teploty, možná bych zkusila ho po upečení nevyndavat hned, nechat jen vypnutou, pootevřenou troubu. Ale nevím, zda to pomůže.

 

hodnocení

0x
avatar sepi

Sůl nikdy nedávám *stop* ale možnaaa by to šlo jako udělat sníh do kremrolí. Teda, upřímně - dělat se s tím nad teplem, a ještě přidávat ten cukerný roztok, aby se to pak během chvilky snědlo...*smich* o nádobí nemluvě *zed**smich*

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]