Nejste přihlášen/a.
Hrst je nicneříkající, převeďte množství na gramy. Ořechy jsou velmi tučné a tedy velmi kalorické, obecně mají na 100g 2500-2900kJ. Tedy dvě hrsti každý den jsou spíš pro někho, komu se nedaří přibrat, než pro někoho, kdo chce hubnout. Ženy co chtějí zhubnout, by měly přijímat asi 6000-7000kJ. 100g ořechů sní člověk ani neví jak, není to nijak závratné množství. Proč si při redukční dietě zvyšovat kalorický příjem až o 2900kJ?
Co může být ideálnějšího a zdravějšího než jakékoliv ořechy! Hrst...z té opravdu neztloustneš! A arašídy jsou navíc mírně projímavé, takže přínos! Nenech se odradit nesmysly. A na hubnutí zařaď nějaký pravidelný pohyb.
Myslí se tím zpravidla vlašáky. Taky dobré jsou mandle, ale nejlépe namočené přes noc, aby se v nich nastartovaly enzymy..Jinak do stejné kategorie patří semínka dýní a slunečnic. Hodně Zn a Mg..
I pro hubnoucí lidi bych ořechy a semínka doporučila, i když jsou kaloricky vydatné - mají důležité minerály, vitamíny v prospěšných tucích a vlákninu.
Arašídy nejsou ořechy, nýbrž luštěnina často jsou u nich problémy s plísněmi. Dají se sehnat i eko- bio, ale vyhovují jen krevní skupině AB, a ta je celkem vzácná.
Rizikové jsou taky para ořechy. Sice výborný zdroj selénu, ale při větším množství jsou jedovaté. Tak s nimi opatrně... ... A pro zajímavost kešu je jedovaté, když se sklidí. Musí se upražit. Jinak to pražené dobře zklidňuje nervy
Zrovna minulý týden jsem nějaké ořechy kupoval. Viděl jsem i pěkné balení a cenu na para. Kdysi jsem je měl velmi rád, ale velmi mě překvapilo, že se píše, že by se mělo max. 2 ks, raději jen jeden denně. Protože toho selénu je tam fakt hodně a musíme vzít potaz i příjem z jiných zdrojů. Tak radši bacha na ně.
To nebude tak žhavé. Ale zbaštit sáček, tak to už je na otravu selénem. To je člověku špatně a dokonce zvrací. Spíš vadí dlouhodobé braní ořechů a cereálií ve větších dávkách. Při chronické otravě to dopadne padáním vlasů, třepením nehtů, i problémy se zuby.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.