Nejste přihlášen/a.
Mně pomáhá si to nahlas číst a opakovat. A když to tak nejde, tak stále dokola přepisovat. Záleží na tom, jaký druh paměti máte (někdo pamatuje podle zvuku, někdo podle obrazu). Pokud jsou právní věci špatně srozumitelné, napište si jejich význam na papír v krátké větě nebo opravdu krátkém souvětí, tak aby byl zachován význam a tyto věty se naučte nazpaměť jako básničku.
Kromě strážného se také říká ostraha či ochranka. Manžel před několika lety tyto zkoušky musel dělat. Dostal okruhy, otázky, materiály. Zkoušela jsem ho. Přistupoval k tomu zodpovědně, učil se. A uměl. Nebála jsem se o něho.
Pokud nejste vyloženě hloupá a jste ochotná se učit, taháky nejsou potřeba. Až Vám přijde zloděj do obchodu, také nebudete pak pod sukněmi hledat tahák o tom, jak lumpa zadržet. Co je třeba, musíte mít v hlavě, ne na taháku.
Manžel to zvládl v pohodě. Protože se připravoval. Ale skutečně jich pár vyletělo. Hloupé strážné nepotřebují. Takže jediná rada je jako ta od Lenina: UČIT SE, UČIT SE, UČIT SE...Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.