Nejste přihlášen/a.
Zdravím vás a nejsem si jistá,jestli mám zmrazit kupovanou nizozemskou růžičkovou kapustu.Bohužel potřebuji jen část a v pytlíku je větší množství,už začíná žloutnout, ale hezky se oloupe zůstane krásná,škoda vyhodit.Zkušenost?
Tuto kapustičku mrazím. A mrazím právě tu kupovanou. Když ji mají v akci, tak si koupím i několik kilo, protože na zahrádce se mi ji nepodařilo vypěstovat. Dali se mi do toho molice. Ale aby nezměnila svou chuť, a byla dobrá jako ta čerstvá, tak ji musíte blanšírovat, to znamená vhodit do vařící vody, nechat přejít varem asi tak něco přes minutu, vyndat do cedníku a prolít studenou vodou, Nebo naházet do velké mísy s ledovou vodou. Třeba do ní naházet kostky ledu. Pak dám na plechy vyložené utěrkama, aby se rychle odsála voda, nechám vychladnout a pak nasáčkuji a zmrazím. Tak jsem to dělala, když jsem neměla vakuovačku. Pak jsem si ji koupila a tato zdlouhavá procedura mi odpadla. Normálně očistím, nasáčkuji do specielních vakuovacích pytlíků, odsaji úplně vzduch a dám ihned zmrazit. Takto zmrazená kapustička je po rozmrazení jako čerstvá. Před použitím se nemá rozmrazovat, normálně ji vařím tak, jako kdybych měla čerstvou. Takto ji mám v mrazáku celý rok, i když není sezona a čerstvá se ještě neprodává.
Usmažte si je jako řízečky / trojobal/ na sádle, a zobejte i zastudena, než je devastovat pomalým zmražením. V těch mrazírnách to dělají rychle.To bude mít své technologické postupy, aby sí zachovaly kvalitu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.