Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kvalita a chuť zmrazené růžičkové kapusty

Od: audy odpovědí: 7 změna:

Zdravím vás a nejsem si jistá,jestli mám zmrazit kupovanou nizozemskou růžičkovou kapustu.Bohužel potřebuji jen část a v pytlíku je větší množství,už začíná žloutnout, ale hezky se oloupe zůstane krásná,škoda vyhodit.Zkušenost?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x
Dobrý den, klidně zmrazit,vůbec se toho nebojte. Děláme to tak i s tou naší ze zahrádky. Chuťově se nic výrazně nezmění.

hodnocení

3x

Tuto kapustičku mrazím. A mrazím právě tu kupovanou. Když ji mají v akci, tak si koupím i několik kilo, protože na zahrádce se mi ji nepodařilo vypěstovat. Dali se mi do toho molice. Ale aby nezměnila svou chuť, a byla dobrá jako ta čerstvá, tak ji musíte blanšírovat, to znamená vhodit do vařící vody, nechat přejít varem asi tak něco přes minutu, vyndat do cedníku a prolít studenou vodou, Nebo naházet do velké mísy s ledovou vodou. Třeba do ní naházet kostky ledu. Pak dám na plechy vyložené utěrkama, aby se rychle odsála voda, nechám vychladnout a pak nasáčkuji a zmrazím. Tak jsem to dělala, když jsem neměla vakuovačku. Pak jsem si ji koupila a tato zdlouhavá procedura mi odpadla. Normálně očistím, nasáčkuji do specielních vakuovacích pytlíků, odsaji úplně vzduch a dám ihned zmrazit. Takto zmrazená kapustička je po rozmrazení jako čerstvá. Před použitím se nemá rozmrazovat, normálně ji vařím tak, jako kdybych měla čerstvou. Takto ji mám v mrazáku celý rok, i když není sezona a čerstvá se ještě neprodává.

hodnocení

2x
No je to zajimave, ale kdykoliv ji zmrazim, vetsinou vnitrek zhnedne a neni to ono
audy
hodnocení

No právě,domácí ze zahrádky to bude asi rozdíl,napadá mi,jak to v tom Holandsku skladují,to bude ono,ale risknu to,jsou tak krásně tvrdé a světlezelené růžičky,že to nevyhodím asi...díky

liska5
hodnocení

2x

Usmažte si je jako řízečky / trojobal/ na sádle, a zobejte i zastudena, než je devastovat pomalým zmražením. V těch mrazírnách to dělají rychle.To bude mít své technologické postupy, aby sí zachovaly kvalitu.

audy
hodnocení

To právě nejde,dělám recept s kapustičkou,takže dost s ní na delší dobu,vařím i jiné jídlo,tak se toho potřebuji zbavit...a zamrazím a uvidím potom.

liska5
hodnocení

2x

Když nebudou dosmažené na pánvi, dopečte je v troubě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]