Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Moje matka

Od: tynaa odpovědí: 5 změna:
Dobry den, už nevím kam, od matky jsem se přestěhovala před 4 roky do jiného města ke svému příteli, upřímně, bylo mi tam nejspíš lip, když si teď vybavím věci, které teď děla. Máme miminko a letos jsme se přistěhovali opět do stejného rodného města, aby si moje matka uzila vnouče, premlouvala nás, ať koupíme tady byt a ať má na naši dceru víc času, ke mne se moc hezky nechovala, pořad jsme se hádali a myslela jsem si, ze když jsem byla tehotna a změnila ke mne trochu postoj, ze už to bude dobry, bohužel ne, ona totiž má ještě své dítě se svým přítelem a tomu věnuje nejvíc času, ale už je z nej taky unavena, (měla ho ve 40 a jemu bude 12). Po nás věcně chtějí abychom ho pohlidali, abychom jim vyhověli, já vždycky jak blba na všechno kyvnu, ale oni mi nevyhovej nikdy, dali nám poukaz do bazénu s miminkem k Vánocům, který jsme chtěli, a manžel zrovna den, kdy to začíná musí do práce a potřebovala jsem od někoho odvést s malou, protože je to v jiném městě a moje matka hned ne neodvezu, nejdu nikam do bazénu.
Když jsem slavila narozeniny, ne nemůžu přijet, když jsme potřebovali hlídání, nemohla. Tak ze věcně se na něco vymlouva a už trochu cítím, ze už mě ty vztahy s nimi nebaví.
S mou matkou se nedá mluvit, hned se naštve, děla ode mě ze jsem ji nazvala nejhorší matkou roku! Proste mě to už nějak nebaví, neposloucha me, když ji řeknu ze tohle miminko nemůže, nebo jiné věci, děla si ze me srandicky. Já už nevím ani jak to sem napsat, protože by z toho byl sloh, ale proste bydlíme od sebe jen jeden panelák, a nechodí k nám ani na kafe, ze prý nikam chodit nebude a máme přijít my, tak te my musíme zabalit malou, musíme všechno donest tam, místo toho aby ona přišla k nám na návštěvu. Tak ze chodíme furt my k nim. Své kamarádce vozí miminko na procházky, půjčuje si ji, a s naši nebyla ani jednou. Uz nevím co si o tom mám myslet. Ale necítím už k matce to co dřív, a říkám si, jestli by mi bez nich nebylo lip . Měl jste to nekdo taky? Jak jste to řešili vy? Já už nevím co a jak

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Dobrý den. Vy musíte sbalit malou a přijít na návštěvu, Vy musíte tamto a ono..Není to pravda, Vy nic z toho dělat nemusíte! Naučte se říkat ne, nepodřizovat se, nenechat s sebou manipulovat a žijte si svůj vlastní život podle svého. Pokud máma bude mít zájem o vnučku a o Vás, začne se chovat ohleduplněji a vstřícněji... Jste dospělá, tak se tak chovejte a nenechte se psychicky deptat! Bohužel, v některých rodinách dobré vztahy nefungují a snaha jen na jedné straně nestačí..

hodnocení

3x
Mám takovou sestru a matku trochu taky. Řešíme to jednoduše, chceš vidět svou vnučku? Tak snad přijdeš ne? Vy jste přeci rodiče a vy diktujete podmínky a ne naopak. Musíš si položit otázku, kdo chce koho víc vidět? Dcerka tvou matku nebo naopak? Já už na to taky nemám sílu a už to neřeším.
Náš klučina má kolem sebe milující lidi, takže určitě přežije, když nebude vídat tetu a jednu babičku nebo jen minimálně. Ostatní členové rodiny mu to vynahradí. A tohle poradím i vám dvěma. Netřeba se trápit a neustále řešit rodinné vztahy a přestřelky. Nevnucovat se. Když nechce, tak má smůlu. Vy jste teď rodina a to je nejdůležitější. Babičky a tety atd. Jsou druhá kolej a musí jevit zájem. Nebo by měli.
Dal bych to důrazně najevo.

smode2
hodnocení

3x

Přestěhováním se zpátky k "matce" jste udělala kardinální chybu. Paní maminka Vás bere jen jako blbku odvedle, která má být zticha a poslouchat co se jí řekne. Stala se z ní jen čistá škoditelka k ničemu. Jediná možnost je odstěhovat se nadobro jinam - nejméně 80km - a přerušit s "matkou" jakékoliv styky. Nejezdit, nevolat, nepsát, neodpovídat. Nikdy a za žádných okolností. Pak budete mít takový klid, jaký jste ještě v životě neměla*palec*

ltz
hodnocení

2x
Zase hledat nové bydlení, stěhovat se... to by asi bylo plno nepříjemných starostí. Tak jedině se od mámy odpojit, nevyhledavat ji, nevolat nebo to hodně omezit. S přítelem a dítětem tvoříte rodinu, žijte tedy jen svým způsobem, tak jak vám to vyhovuje.

hodnocení

2x

Je ve Vás hodně zášti a nelásky. Pokud Vám mamka dala jako dárek poukaz do bazénu s miminkem, proč byste nemohli jít? Že je manžel v práci ten den? Nikdy jsem neviděla voucher, který platí pouhý den. Dostali jsme k Vánocům plavání v akvaparku /pro důchodce/ a představte si, platnost voucheru je do 13. prosince 2023. U Vašeho voucheru bude nejspíš také určitá a dost dlouhá doba využití. Nepůjdete dneska, půjdete za týden, za měsíc. Opravdu si nedovedete poradit? Nemusíte bazén navštívit právě ten den, kdy voucher začíná. Proč? Máte na to určitě delší dobu.

Opravdu jen hledáte hnidy: neposlouchá mě, nepovozila mé dítě, nedovezla mě, musíme přijít k ní, musíme zabalit malou, musíme všechno donést, musíme, musíme...

Když se Vám to tedy nelíbí, odstěhujte se jinam, dál od ní, pokud máte tu možnost. Pícháte jako ježek. Je fakt, že chyba bude určitě na obou stranách, ale Vy hledáte všemožné hnidy. Nechtěla bych Vás mít jako dceru ve své blízkosti. Cokoliv bych udělala, je špatně. Musíte se naučit toleranci. Jednou vyhovím já, podruhé druhá strana. Ve Vás je jedu jako v rulíku zlomocném. Zamyslete se nad sebou, dokud je čas. Dokud nezboříte všechno pěkné, co mezi vámi /snad/ bylo. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]