Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Matka mě neposlouchá

Od: katrina odpovědí: 36 změna:
Dobry večer, už si nevím rady a potřebuji pomoc, mám 7mesicni dceru, ale moje matka ji věcně laduje nějaké sladké, říkám ji pořad ať ji to nedává, ze to miminka nemůžou a ona se mi posmívat a řekne, ze my jsme to jako malý jedli taky a nic se nám nestalo, dnes ji dala snad celého indianka kromě toho piskotu, já už nevím jak ji to vysvětlit a malé mi bylo hrozne líto, miminka takovou dávku cukru nemůžou, vůbec mě nerespektuje a neposloucha mě, když ji něco zákazu. Už si nevím rady a před Vánoci jsem se s ni už nechtěla hádat, prosím, poraďte co by jste dělali na mem místě, to i v měsíci ji podeprela polstarema aby seděla a to ani neuměla sedět, proste kvůli ni bude mít ještě krivou pater, já jsem už zoufalá ♀ prosím poraďte

36 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Dobrý den. Vy jste rodič, tak se podle toho chovejte. Máma už si své děti vychovala a pokud Vás nerespektuje, pak jí k dítěti bez dozoru nepouštějte. Kde jste byla Vy, když Vaše máma dcerku ládovala sladkým? Měla jste jí říci, že tím malé škodí a zabránit tomu..Každý rozumný člověk by to pochopil a pokud má máma svůj rozum, ať ho uplatňuje jinde..Holt se musíte naučit jednat v zájmu dítěte a být ráznější. Máma si dovolí jen tolik, kolik jí dovolíte Vy sama. Musí si uvědomit, že ona je babička, ale jste to Vy kdo má za dítě zodpovědnost! Snad to pochopí brzy..

makak
hodnocení

4x
Musíš se rozhodnout co je pro tebe důležitější a podle toho jednat.

hodnocení

3x
Co to je za matku? Je to její dítě nebo tvoje? Nemáš sílu se hádat? Moje máma je taky neschopná...řešení je nesvěřovat svého potomka. Ať si o tom myslí co chce...když není schopná respektovat tebe jako mámu. Chce to radikální řešení, všichni se bojí o vztahy, ale já ti to řeknu naprosto narovinu. Pro mě jako otce, je důležitější blaho a zdravíčko mého dítěte než moje máma.

Uvažovali jste, zda je opravdu dnešní výživa/všeobecně i u dospělých/ to opravdové blaho? Chemie ve všem i v těch kojeneckých tolik doporučovaných potravinách. Dnes nekoupíš mleté maso, aby tam nebyly třeba siřičitany,octany a tak. V jednom jsem dokonce objevila barvivo z červené řepy. Musela byste mít vlastní bio hospodářství a i tak, kdo ví? Co je proti tomu nějaký cukr... Dítě vleze do předškolního zařízení a stejně bude jíst co mu dají a to už neuhlídáte. Tím neříkám, že máte podlehnout babičce...

a tak je řešení do něj od mala cpát cukr narušit mu spaní zníčit metabolismus, který se mu ještě vyvíjí apod.? Něco jiného je když se láduje cukrem a podobným svinctvem vědomě dospělý člověk a něco jiného když to jí dítě, které nemá rozum a chce to protože mu to někdo dá. Zamyslete se. Neříkám aby dítě žilo v bublině ale 7m dítě má ochutnávat první masa, různé druhy zeleniny a ovoce ve kterém mimo jiné je také cukr, ale ve formě fruktózy, což je jednoduchý cukr na štěpení a né modifikové cukry kdyby tu někdo chtěl mít řeči. :) Pak se nedivte, že jsou děti v 8letech s nadváhou a neumí ani běhat když mají podobně zaměřené "prarodiče a rodiče". Možná by babička mohla malé dát rovnou cocacolu ne aby si lépe odkrkla po indiánkovi*zed*

etana*
hodnocení

3x

Nu, babička v domácnosti sem, za starých časů děti jedly cukr tam, já bych tedy babičku hnala bičem, kdyby mi někdy krmila půlroční dítě indiánkama. Je to mimino, co by mělo být pořád kojené a občas příkrm a ne dorty.

První dortík může dostat na první narozeniny, a to ještě by měl být poměrně skromný, piškot s ovocem a troška šlehačky, aby se neřeklo.

Nebyla jsem šílená eko matka, ale tohle je skutečně pitomý nápad, nejspíš bych si s ní důrazně promluvila, byť slušně. Vánoce nevánoce.

smode2
hodnocení

2x

No co. Prostě k ní zatím nejezdit, co jiného? A až bude dítě větší a třeba tam náhodou bude, tak striktně říct babičce: "ne, tohle jí nedávej", a když neposlechne tak dítěti: "jestli se toho dotkneš, doma nedostaneš do další návštěvy babičky ani žvýkačku. A že to bude za hooodně dlouho." a samozřejmě to dodržet.

gju
No nevím, z toho jak to paní popisuje, to skoro vypadá, že bydlí všichni spolu. Nějakou sladkost jednou za čas na návštěvě by asi takhle nehrotila.

tj
hodnocení

2x
Úplně přesně vím v čem se nacházíte a čím si procházíte. Kamarádka měla doma to samé. Bydlela s přítelem a jeho matkou pod jednou střechou, protože neměli na vlastní a manžílek byl navíc trochu mamánek (takže se spíše stavěl na stranu matky, když byla nějaká pře) a bylo to to samé, jak popisujete. Přijde mi, bez urážky, že některé lidi od určitého věku přepadne jistá forma demence, kdy úplně přestanou respektovat okolí, stanou se z nich do sebe zahledění h*upáci. Tady domluva nepomůže. Věří jen své pravdě a nikdo ji nepřesvědčí o opaku. Kdyby se Vašemu dítěti něco stalo vážného se zažíváním, ohradila by se před doktory, že vám to v dětství dávala také a nic se vám nestalo. Jenže každý člověk je jiný, co nevadilo vám, může vaše dítě za x let ohrozit klidně i na životě. Jste jeho matka, ale vlastně na něj nemáte právo. Cokoliv řeknete, nerespektuje. Takže jsou zde 2 možnosti. 1) Trpět to dál a mlčet, být za dobře s matkou. 2) Udělat doma céres (ne před dítětem), aby matka pochopila, že je to VAŠE dítě. Bohužel druhou variantou riskujete, že jestli je to k*áva, vyhodí vás s dítětem na ulici, když nechcete respektovat její pravidla v jejím domě a žít tak říkajíc se skloněnou hlavou a šoupat nohama. Kamarádka po céresu s tchýní se asi měsíc ani nezdravili, ale zůstali a co vím, už nebyl problém. Teď je vše v poho. Oni bydlí nahoře, rodiče dole, ok... Musí pochopit, že už nejste dítě a že máte poslední slovo ohledně svého vlastního dítěte. Vědět a chápat jsou dvě rozdílné věci. Tak držím palce a přeji pevné nervy.

V první řadě je důležité si uvědomit, že za dítě nese odpovědnost rodič. Tzn. matka a otec dítěte. Bez ohledu na vztahy v rodině, ubližuje paní hlavně své vnučce, a vzhledem k názoru její dcery, tak vědomě, tudíž není vůbec o čem debatovat a matku bych okamžitě upozornil na to, že si nepřejete aby se snažila zasahovat do vaší výchovy a potažmo vývoje dítěte. *bum*Jednou ano, omylem možná ale pravidelně a vědomě je už něco jiného... Nikdo učen z nebe nespadl a je moudré poslechnout si rady zkušených, ale pokud je to v rozporu s vašim názorem a např.i názorem odborníka (zde dětské doktorky) tak si dupněte.

hodnocení

1x

Tak myslím, že je třeba se řídit novými měry, ale na druhou stranu jednou za onen čas trochu cukru atd opravdu nezabije. Dnes se nesladí, nešťávičkuje, za mých dětí se od 3 měsíců dávaly šťávy, sunar se normálně sladil, od 6 týdnů měl kluk na noc kaši, protože měl přes 4 kg a sunar mu nestačil, řval hlady. Od 5 měsíce se dávaly tzv polévky- zelenina s masem a protože to kluk nechtěl, dělala jsem mu udušené maso, trochu zahuštěnou šťávu a nejakou přílohu malinko osolené. Pacholíci a tvarohy se dávali běžně a vše se sladilo.Od roka jedl s námi samozřejmě méně kořeněné. Dnes je dospělý zdravý muž. Ono se to dnes někdy moc přehání a kdo ví, co je v těch instantních kojeneckých pokrmech, možná je to ještě škodlivější než za nás. Tak samozřejmě by to nechtělo porušovat vše denně, ale s matkou je také dobře mít dobré vztahy, tak nějak diplomaticky.

tantam

Cukr sice nezabije, ale problém je, že kromě cukru se v potravinách používá i glukózový cukr a ten je mnohem horší než obyčejný cukr. Ale je třeba číst z čeho se ty výrobky skládaj. Zdá se mi třeba strašně nebezpečné takové ty džemy a marmelády, ale tam sice je cukr, ale je ho tam hrozně moc. A co teprve gluk. cukr v běžném jídle... Anebo palmový tuk v pečivu, že...

ahoj*

Hlavne bych nemichal umely cukr a pravy cukr. Samotny cukr od babicky zas tolik neuskodi. Anebo nas snad zabil? :))

f
hodnocení

1x

Je to problém, pochopil jsem, že bydlíte trvale s matkou a ta bude stále do toho mluvit. Pokud máte jiné bydlení, super, pokud ne (dnes mladí nemají peníze na sam. bydlení) , je to problééém... poradit se s ošetřující lékařkou jedině

id
hodnocení

1x
Předpokládám, že s mimčem máte svůj pokoj, kam babička smí jen na pozvání. Tak jako vy jí běžně nechodíte do ložnice. Rada jednoduchá krmit dítě jen ve vašem pokoji sama. Když budete na návštěvě u babičky v obýváku, tak si ohlídáte, aby dítě nic nejedlo. Měla jste indiánek sebrat a zabalit babičce. Pokud se vám o dítě stará babička a vy chodíte do práce, bude problém pořád.

ahoj*
hodnocení

1x

@katrina pokud sdilite jednu domacnost, tak mate smulu. Dite vychovavaji podle zakona clenove domacnosti.

Krajnim resenim (kdyz domluva nepomaha) je se postavit na vlastni nohy a do vlastniho bytu, tam si najmout chuvu, kterou muzete ukolovat a s maminkou (babickou) mit styk pod vasim dohledem, ale tuhle radu asi prijmout nechcete.

Tak to je pěkná blbost.

ahoj*

@petr Kdyz myslis, sice nevim presne o cem mluvis, ale cim mene clovek vi, tim vice je presvedcen o sve pravde :) Ale tusim ze o te domacnosti?

Cetl jsi Obcansky zakonik? Necetl :)

Znas definici Domacnosti? Neznas.

Ale nikdo nemuze (dospelou) matku nutit k tomu sdilet domacnost s nekym proti jeji vuli, tim mene jeji matka, to je nezvratny fakt.

hodnocení

1x

Jistě máte svého manžela a své vlastní bydlení. Pokud k Vám matka přijde na návštěvu, malou si po tu chvíli určitě ohlídáte. Za hodinu či dvě matka odejde a zase bude klid. Není, proč se plašit. Pokud matka přinese k vám na návštěvu indiánky, snězte je u kávy spolu, bez miminka.

Pokud ale u vás žije i matka, je to horší. Určitě máte s manželem a děckem aspoň svůj vlastní pokoj, kam matka nechodí. Pokud matka neposlechne, chtělo by, aby si s ní promluvil Váš manžel. Na slovo chlapa každá ženská přece jen víc dá. Jste přece jednou rodina a rodina, to je víc, než jenom nějaká babička. Pokud snad žijete společně u matky, což je horší, může si ona diktovat, chtělo by si najít samostatné bydlení, kde Vám maminka nebude předkládat své vlastní výchovné a stravovací metody. Není nad to, když "staří" a "mladí" bydlí zvlášť. Předejde se tak různým nedorozuměním. Jaga.

liska5
hodnocení

1x

Dyline, žádný rafinovaný cukr nepotřebujeme! Tělo si ty správné cukry pro mozek vyrobí v játrech z jiných potravin.. Ostatně před 200 lety tu téměř nebyl. První náš cukrovar začal vyrábět v r.1801. Jestli mozku chcete prospět, tak ořechy už v těhotenství. V tom indiánku by mi možná víc vadily ty ztužení tuky. A taky fakt, že mi matka dítě navyká na sladké a mastné.

ben®

liska5 - to měl být asi komentář k nějaké odpovědi a nikoliv příspěvek pro tazatelku, že? Zřejmě špatně vloženo.

liska5

To vím, jenže mezitím už byl sloupec jiných reakcí, a tohle je nakonec užitečné obecně.

ben®

liska5 - aha, takže úmyslně. Komentář asi nemá tu odborně-osvětovou hodnotu .

liska5

Na nějaké zařazení jsem nemyslela. Prostě mne vytočila uvalená informace, že děcko je dyslektik, protože nedostávalo v prvních měsících rafinovaný cukr.

dylin
Liska5: rozčilujte se jak chcete, ale sacharidy jsou hlavním pohonem nervové soustavy. Proto jsou děti tak hyperaktivní. Kravské mléko taky nepotřebujeme, ale vyrábí se z něj všechny práškové kojenecké výživy. Možná to, ze jsme zařadili do stravy umělé sacharidy nás posunulu na vyšší úroveň civilizace. Kulturista bez umělé výživy proteiny taky žádné svaly neudělá. Viděla jste někdy sojového kulturistu? To je šprček proti mléčnému nebo beef kulturistovi.
liska5

Dyline, je to právě naopak. Malé děti, které žijí na sladkostech, mají mozek ovlivněn často zvýšenou hladinou cukru v krvi natolik, že jsou nesoustředěné, roztržité, jindy zas vzteklé a nezvladatelné. Jestli má Váš potomek problémy, co uvádíte, nejsou důsledkem nedostatku rafinovaného cukru! Ostatně hluboko do historie celá tisíciletí, až do zač.19. století, lidstvo znalo cukr pouze z ovoce, křížal, některých rostlin a medu. Ve středověku byla inteligence stavitelů gotických katedrál hodně vysoká, ale žádným rafinovaným cukrem mozek nedopovali. Neexistoval! Onen bílý cukr byl jen u apatykářů z Orientu, jako lék, většinou na žaludek..Organismus si v játrech vyrobí pro funkci mozku svoje jednoduché cukry z různých potravin.

dylin
hodnocení

0x
Tak pozor. Má žena měla tenhle přístup k sladkému taky. Předpokládám, že je to vaše první dítě. Musím říct, že absence cukru se na vývoji mozku našeho malého výrazně projevila. A hrozně mě sžírá, že jsem mu potajnu nedával cukr. Teď už to nenapravim.

A jaký měl dopad na vaše dítě fakt, že jste mu nedával každé ráno kostku cukru?

ahoj*

Je z něj dylina...? Jak naznačuje?

ono je hrozný, když děcko je inteligentnější jak rodiče. Proto asi mají ženské tendenci odepřít cukr ...

a taky, pokud drží v těhotenství diety, dítě je pak obézní, prý...

dylin
Je lehce nad rozhraním normal/autismus. Dyslektik
etana*

To rozhodně z nedostatku cukru nemá...zejména ne z nedostatku indiánků a rafinovaného cukru.

ahoj*

Kdo vi :)

Treba ruzne alergie a poruchy imunity (a prehnane reakce imunity) jsou zavineny prehnanou cistotou, tvrdi dnes genetici a biologove.

Je pravda, že by třeba mohl i umět řádně řechtat díky tomu. Přece přijímá dítě cukr během vývoje i v jiných formách. Určitě dostával ovoce, různé presnidavky, pečivo atd, ve všem takovém je cukr také takže nevím nevím jakou váhu tomu dáváte jako příčině vaší diagnóze.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, jste k matce kritická, ale stejná osoba vychovávala Vás, když jste byla děcko a zřejmě jste to přežila vcelku ve zdraví. Tak pokud je i nadále dnešní babička svéprávná, tak je to jen "nesoulad" mezi minulostí (bez informací, názorů a rad mladých matek z internetu) a současností (když máte "hafo" informaci, názorů a rad mladých matek na internetu). Matka vychovává, babička si může dovolit rozmazlovat. Zdravím!

liska5
hodnocení

0x

Kupte matce knihu: J. Jonáš, J.Kuchař: Zdraví v ohrožení aneb Hořká pravda o sladkém cukru.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]