Ahoj,chtěla bych se vás zeptat ohledně cukroví - vosí hnízda. Chtěla bych je dnes udělat, ale minule když jsem je slepovala dole piškotem, tak ten piškot byl suchý. Nenamáčíte ho trochu v něčem? Jinak ostatní bylo super. Dík moc
Já tomu říkám úlky a plním to kávovým krémem (kostka másla , trocha mletého kafe , moučkový cukr ) . Poté konec potřu čokoládou a přilepím piškot . Vždy mi po pár dnech piškot změkl
Dobrý den, české piškoty prodělaly změnu receptury a polský piškot (ani polský z Opavie, který se tváří jako tradiční český) už dnes nerozmočíté ani v čaji. Takže, je nutné konzumovat ho tvrdý. Zdravím!
Udělejte si poloviční dávku lineckého těsta, vykrájejte si kolečka velikosti toho piškotu a upečte je. Ty pak dávejte místo toho obyčejného piškotu, který je stejně zbytečně vysoký, a ani zdaleka není tak dobrý, jako domácí linecké.
Piškoty jsou poslední roky vážně hnusné, změna výrobních postupů z nich udělala tuhé připálené hnusy. Ten nápad s lineckým je fajn. Dneska jsem na seznamu četla recept na "vosí koule", tedy vytvarovat místo hnízda kouli a naplnit ji vaječňákem, což asi bude pěkná patlačka, ale vyřešilo by to ty piškoty.
Na úlech je ten piškot a krém uvnitř (kterým ten piškot snad bez problému drží), jen zbytečná otrava. Já mám úly nejraději holé, bez ničeho. Ale samozřejmě musí být z domácích ořechů.
Já oblou stranu piškotu obrousím na struhadle ,,aby byla tenčí.Udělám z ní takový plátek. Do úlů dávám slazené kondenzované mlého s rumem. Mléko uvařím s konzervou -přidám rum. Piškota je rovná a hezky přilne ... úly pokládám špičkou dolů.Nic nevyteče.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.