Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Snědla jsem lepkavou šunku

Od: kamu odpovědí: 12 změna:
Dobrý den, asi před týdnem jsem snědla lepkavou kuřecí vakuovanou šunku z Lidlu. Až později jsem si přečetla, že se má zkonzumovat do jednoho až dvou dní. Na druhý den od konzumace mě začal pálit žaludek a přidal se průjem. Jednalo se pouze o průjem ráno, občas přes den. Žaludek stále pálil. Nemohla jsem se toho zbavit. Doktorka mi napsala antibiotika, která teď užívám, a stolice se najednou zlepšila. Nemohla jsem se toho zbavit. Doktorka mi napsala antibiotika, která teď užívám a stolice se najednou zlepšila. Může to být z té šunky?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Určitě může , ale nevidím důvod , proč hned antibiotika . Černé uhlí a lehčí dieta + čaje a byli by to dle mého názoru lepší . Nezapomeňte teď pít kefír a brát probiotika. Antibiotika zabíjí i dobré bakterie , které jsou pro tělo potřeba
17.12.22 20:25
*bylo *zed*

hodnocení

2x

Bude to klidně i s panického stresu strachu a antibiotik, která zlikvidovala střevní mikroflóru.

Proč se ládujete zkaženýma potravinama? Kolik Vám je proboha?

...asi před týdnem jsem snědla lepkavou kuřecí vakuovanou šunku z Lidlu. Až později jsem si přečetla, že se má zkonzumovat do jednoho až dvou dní. Na druhý den od konzumace mě začal pálit žaludek
...může to být z té šumky?

Co napsat jak malému dítěti? Ne nemůže to být? Jasně že může!

doplněno 17.12.22 17:51:

Snědl jsem zelenou paštiku. Je mi blbě už týden. Může to být tím? Co myslíte?

doplněno 17.12.22 18:04:

Dobrý večer milá dámo, paní či spíše slečno. Tohle se opravdu může stát každému. Každému, kdo neví nic o expiraci čerstvých potravin a krmí se nesřízeně čímkoliv co je.

Ale už né každý z toho dělá kovbojku, protože si dobře uvědomuje, že asi to bude z té nedobré potraviny a rozhodně po týdnu neburcuje poradnu cizích lidí a neptá se jak malé dítě, zda to může být tím.

My nevíme, jaký máte jídelníček a zda je pro Vás toto chování ve stravování běžné. Ale ruku na srdce. Čekala jste odpověď ve stylu: " Ne, zkažená lepkavá šumka to rozhodně být nemohla. Ta nezpůsobuje průjmy, ale zácpu".

Tak co? Čekáte takovou odpověď a nebo si chcete pokecat nebo spíše uklidnit.

Já bych řekl spíše to druhé, tak se uklidněte a neplašte. Antibiotika zničila vše, co ve střevech bylo. Průjem je normální i po nich. Stačilo to uhlí. Kupte si probiotika a jezte čerstvé potraviny. Pokud tedy potřebujete takto jako malé dítě sdělit vše dopodrobna co se jí a co se nejí.

Dobrou noc;)

P.S.: Možná to z ní z ostra, ale někdo to potřebuje. Jinak je to, jako by hrách na stěnu házel. Milé odpovědi bez emocí už tu jsou. Tak třeba to pomůže. Co ty na to?

kamu
hodnocení

Proč hned tak z ostra? Může se to stát každému..

autak
hodnocení

2x

Tazatel snehova vlocka

+

Doktor slaba povaha

=

Zbytecna zbytna antibiotika uplne na nic.

Bez Atb by se to vyresilo do 2 dnu, s Atb ma naruseny organismus a vyresilo se to taky do 2 dnu. Stacilo vzit cerny (zivocisny) uhli to mi zabere na prujem asi tak do 1-3 hodin ...

Pokud byla sunka valuovana, byla spravne skladovana, tedy ne x dnu v 23°C teple tyden po expiraci, tak to mohlo byt spise neumytymi rukami...

Tazatel nenapsal, zda vakuovana sunka byla hermeticky uzavrena do okamziku konzumace anebo uz otevrena a v teple...

doplněno 17.12.22 22:42:

cs.wikipedia.org/... Snehove vlocky

teprve dnes jsem se dozvedel co to je - v jednom podcastu na Radio univerzum pri jizde v aute :)

doplněno 17.12.22 22:45: Termín sněhová vločka odkazující k člověku poprvé použil americký spisovatel Chuck Palahniuk ve svém románu Klub rváčů (1996). "Nejsi krásná a jedinečná sněhová vločka... Jsi stejná hnijící organická hmota jako kdokoli jiný a my všichni jsme součástí jedné a té samé hromady kompostu,"říká hlavní hrdina Tyler Durden.
kamu
hodnocení

Šunka už byla asi týden otevřená, skladována v lednici, měla lepkavější povrch.

hodnocení

1x

Skutečně si myslíte, že tady budeme vědět víc než paní doktorka, které jste jistě všechno řekla a která už Vás léčí antibiotikama. *co*

mirmon
hodnocení

1x

no jasně že to je šunkou ... no fuj. To musíte vědět.

liska5
hodnocení

0x

Může a nemusí. Co to je za lék, který pomohl? Opravdu ATB? Podle toho by se dalo vydedukovat, co za infekci to bylo? Probiotika teď bude potřeba pro úpravu střevní mikroflory, jestli jste tedy po ATB. Možná to byl Endiaron nebo něco podobného..

kamu
hodnocení

Antibiotika Normix
liska5

Jo, to je něco jako ATB na ty cestovatelské průjmy z cizokrajných mikrobů a na přemnoženou coli bakterii.

kamu
hodnocení

Takže to vypadá, že to bylo opravdu z té šunky..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]