Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nastrouhat tvaroh?

Od: erasser® odpovědí: 10 změna:

Musí to znít, že si dělám legraci, ale vážně ten problém dlouhodobě řeším. Když jsem chodil do školy, na ovocných knedlících byl nastrouhaný (?) tvaroh. Měl hrudkovitou konzistenci a výborně se s ním na talíři pracovalo. Bohužel se mi to teď jako dospělému nedaří úspěšně zreplikovat. Nastrouhaný tvaroh má tvar placatých hoblinek, které se lepí k talíři. Proto prosím o vyzrazení kouzla, jak z tvarohu udělat takovéto drobné hrudky. Řeším to už 20 let, takže mi fakt vytrhnete trn paty :D.

Jak nastrouhat tvaroh?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ml1
hodnocení

5x

Poslední roky se tvaroh prodává i nastrouhaný. Stejně jako třeba sýr na posyp.

Ale jinak se strouhá fakt blbě, teda hoblinky se mi z něj udělat nepodařilo, spíš takovou drť (což je asi to, co to má být), a dost blbě se to z toho struhadla dostává pryč.

Jo když jsme byli mladší, pomáhali jsme mamince s takovými věcmi, ozději už na to nebyl čas.

ben®
hodnocení

4x
Dobrý den, hrudky uděláte rukou, když použijete měkký tvaroh, na hobliny se strouha tvrdý tvaroh. Zdravím!
doplněno 14.12.22 14:29:

Jenom doplním pro méně pozorné, že tazatel chce mít tvarohové hrudky (nechce tvarohové hoblinky).

doplněno 14.12.22 20:25:

Tak vidím, resp. čtu, že hodně rádců umí z tvrdého tvarohu nastrouhat měkké hrudky, které chtěl tazatel .

petr2
hodnocení

3x

Ke strouhani zasadne tvrdy tvaroh a zvolit spravne oka na struhadle je třeba vyzkoušet.Ale když se vam to nepovedlo zjistit a vyzkoušet za 20 let ! takovou hloupost...tak si myslí své

hodnocení

3x

Trochu mimo dotaz, ale přece jen k věci :). Tvaroh kupuji měkký jemný v kostce, balený v alobalu(?). Občas koupím vážený na trhu. Strouhat se to nedá, ale na knedlíky ho promáčknu mačkadlem na škvarky. Chápu ale, že to mačkadlo ve většině domácností asi běžně není.

hodnocení

3x

Na knedlíky kupuji tvrdý tvaroh na strouhání. Udělají se pěkné hoblinky. Právě teď jej mají v akci v Penny. Opravdu jste za uplynulých 20 let na tvrdý tvaroh nenarazil? To je zvláštní.

Stejně jako tvaroh na strouhání koupíte i tvrdý perník na strouhání. Také na různé knedlíky, k zahušťování sladších omáček...

Stačí se jen v obchodě rozhlédnout a najdete plno pomnocníků. Jaga.

hodnocení

2x
Používám tvrdý tvaroh , který dám vždy na dvě hoďky do mrazáku . Poté nastrouhám a na talíři poleju horkým máslem
Mario

hodnocení

0x

Na strouhání je úplně jiný tvaroh. Není ve vaičce ani ve folii, podobně, jako máslo. To vás takovou dobu mate. Tvrdý, suchý tvaroh, určený ke strouhání, je nco jioného, než prostý tvaroh.

hodnocení

0x
Ja pouzivam klasicky obycejny, prozetvrdy cely nespotrebuji a proc ho cpat do mrazaku. A je to docela vlacnejsi.

nov
hodnocení

0x

Mně tvrdý tvaroh nechutná, proto používám měkký tvaroh v kostce a přes cedník s většími otvory pomocí kuchyňské stěrky propasíruji na knedlíky nebo nudle. Posypu moučkovým cukrem, poleju máslem a ... *mnam*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]