Nejste přihlášen/a.
Musí to znít, že si dělám legraci, ale vážně ten problém dlouhodobě řeším. Když jsem chodil do školy, na ovocných knedlících byl nastrouhaný (?) tvaroh. Měl hrudkovitou konzistenci a výborně se s ním na talíři pracovalo. Bohužel se mi to teď jako dospělému nedaří úspěšně zreplikovat. Nastrouhaný tvaroh má tvar placatých hoblinek, které se lepí k talíři. Proto prosím o vyzrazení kouzla, jak z tvarohu udělat takovéto drobné hrudky. Řeším to už 20 let, takže mi fakt vytrhnete trn paty :D.
Poslední roky se tvaroh prodává i nastrouhaný. Stejně jako třeba sýr na posyp.
Ale jinak se strouhá fakt blbě, teda hoblinky se mi z něj udělat nepodařilo, spíš takovou drť (což je asi to, co to má být), a dost blbě se to z toho struhadla dostává pryč.
Jo když jsme byli mladší, pomáhali jsme mamince s takovými věcmi, ozději už na to nebyl čas.
Jenom doplním pro méně pozorné, že tazatel chce mít tvarohové hrudky (nechce tvarohové hoblinky).
Tak vidím, resp. čtu, že hodně rádců umí z tvrdého tvarohu nastrouhat měkké hrudky, které chtěl tazatel .
Na knedlíky kupuji tvrdý tvaroh na strouhání. Udělají se pěkné hoblinky. Právě teď jej mají v akci v Penny. Opravdu jste za uplynulých 20 let na tvrdý tvaroh nenarazil? To je zvláštní.
Stejně jako tvaroh na strouhání koupíte i tvrdý perník na strouhání. Také na různé knedlíky, k zahušťování sladších omáček...
Stačí se jen v obchodě rozhlédnout a najdete plno pomnocníků. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.