Dobry den, zda se mi, ze jim hrozne moc. Snim 3 velka jidla denne, k tomu jeste tri svaciny. Jak se odnaucit jist svaciny, aby mi stacila jen tri vetsi jidla denne. Nebo treba kdyz si obcas dam vecer s kamaradkou dort v kavarne, musim si dat doma jeste veceri, jinak mam hrozny hlad. Znam lidi, kterym treba ten dort k veceri staci. Nebo treba kdyz si dam veceri driv (treba uz v 5)-ten den mam i velkou snidani. Nevydrzim, kolem osme si pak stejne neco dam. Jak se tohle jedeni odnaucit a zacit jist mene?
Já mám 93 kg/182 cm, sice podle BMI nadváha, ale je to blbost, mám větší podíl svalů.
Chci tím hlavně říct, že při těchto parametrech opravdu nesežeru denně tři velká jídla, tři svačiny a dorty v cukrárně. Vzorový žrádelní den je ráno snídaně (houska salám zelenina), pak jabko dvě, oběd takový normální domácí kuchyně, a večeře. Kdybych měl do sebe něco kromě ovoce nacpat po sedmé večer, tak se mi obrátí kufr. Nechápu, jak se do někoho může vlézt tolik žrádla jak píšete, natož do ženský.
K radě: pokud si tedy nedokážete odpustit jídlo, tak jedině odborná pomoc. Ale podle mě se nudíte a čas zabíjíte cpáním se. Takže zkuste se nejprve intenzivně zaměstnat.
Největší problém je v tom, že stále vám nedošlo, že neexistuje nic jiného, než vaše kázeň, vaše volba, vaše rozhodnutí, vaše zodpovědnost. Nic jiného vám nikdo neporadí, žádný zázrak, rada nebo kouzlo prostě neexistuje.
Dobrý den. Neděláte si z nás legraci? Kdybych tohle jeden den snědla, tak bych s prominutím zvracela ještě týden. Jak do sebe můžete proboha dostat takovou hromadu jídla? Absolutně nemyslitelné. Bylo by dobré, abyste se začala zabývat něčím smysluplnějším, než je obžerství. Sport a práce. Nežijeme, abychom jedli, ale jíme, abychom žili.
Nevíme, co tazatelka myslí "větším jídlem". Nevíme, jak je aktivní a co myslí svačinou.
katrina
Asi jsem to napsala spatne, ne 3 velka jidla, ale myslim ti hlavni. Ke snidani vetsinou nejake celorznne pecivo s vajickem, sunkou nebo lucinou/ke svacine bud taky salat, cottage syr, ovoce nebo jogurt, obed polevka a hlavni jidlo, k veceri michana vajicka, salat s hermelinem, tortilla nebo toast s avokadem... Moc nesportuji, spis vice chodim, denne ujdu tak 10km.
Možností je hodně: např. spát alespoň 9h denně, hodně kouřit, posilovat až Vám z toho bude zle(velice účinné), jednou za měsíc půst kdy celý den a noc nejíte vůbec nic. První půsty budou peklo, pak si ale tělo zvykne a nebudete mít zdaleka takový hlad už nikdy. Sladké vysadit úplně - jednou denně je to tak do deseti let rakev. V současnosti je totiž moc cukru i v potravinách kde byste jej vůbec nečekala.
Pořád ještě není jasné, zda jste obézní, nebo hubená, jestli jste zdravá nebo na lécích, zda jste klidná nebo nervózní a ve stresu a zda důchodkyně nebo studentka? Taky když chybí láska, tak to mnohá zajídá...
Pokud ale máte dost bílkovin a vlíkniny, tak by neměla být tolik chuť na sladké. Pak to chce vůli a pravidelnost a místo jídla se hodně napít čisté vody. Jindy se obléci a jít si zaběhat. Když měli naši dávní předkové hlad, tak se snažili to zaspat.
Jelikož jste vůbec nenapsala o co Vám vlastně jde, tak nevím proč byste se měla odnaučovat jíst, když to co sníte, jíte bez přemáhání a s chutí. A podle toho co tady píšete předpokládám, že s váhou potíže nemáte. Tak si klidně jezte 3 "velká" jídla za den, a k tomu ten dortík. Nevím proč byste to měla měnit, když Vám to evidentně vyhovuje.
Já jím taky hodně, hlavně večer, když přijdu z práce, pracuji celý den, večer jsem jak utržená z řetězu. Čin víc člověk zamestná mozek, tím méně má čas myslet na jídlo. A jim sladkosti,večer. Je to o vůli. Dokud ji nebudete mít nečekejte zlepšení. Já nemám hlad, jen chuť...
Nadvahu nemam, jen mam par kilo navic, ktere bych chtela shodit. Denne chodim aspon na hodinu a pul na prochazku, jednou za tyden do fitka behat na pas
Tak se místo na množství zaměřte na ještě víc zdravé a výživné jídlo (máte co vylepšovat - dort, sladký jogurt, tyčinka). Možná máte pořád hlad, že tělu něco chybí. Jíte dost bílkovin? Zkuste také změnit/obohatit pohyb. Třeba by pomohlo nějaké posilování na zpevnění.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.