Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak jíst méně?

Od: katrina odpovědí: 15 změna:
Dobry den, zda se mi, ze jim hrozne moc. Snim 3 velka jidla denne, k tomu jeste tri svaciny. Jak se odnaucit jist svaciny, aby mi stacila jen tri vetsi jidla denne. Nebo treba kdyz si obcas dam vecer s kamaradkou dort v kavarne, musim si dat doma jeste veceri, jinak mam hrozny hlad. Znam lidi, kterym treba ten dort k veceri staci. Nebo treba kdyz si dam veceri driv (treba uz v 5)-ten den mam i velkou snidani. Nevydrzim, kolem osme si pak stejne neco dam. Jak se tohle jedeni odnaucit a zacit jist mene?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Já mám 93 kg/182 cm, sice podle BMI nadváha, ale je to blbost, mám větší podíl svalů.

Chci tím hlavně říct, že při těchto parametrech opravdu nesežeru denně tři velká jídla, tři svačiny a dorty v cukrárně. Vzorový žrádelní den je ráno snídaně (houska salám zelenina), pak jabko dvě, oběd takový normální domácí kuchyně, a večeře. Kdybych měl do sebe něco kromě ovoce nacpat po sedmé večer, tak se mi obrátí kufr. Nechápu, jak se do někoho může vlézt tolik žrádla jak píšete, natož do ženský.

K radě: pokud si tedy nedokážete odpustit jídlo, tak jedině odborná pomoc. Ale podle mě se nudíte a čas zabíjíte cpáním se. Takže zkuste se nejprve intenzivně zaměstnat.

hodnocení

2x

A je to nutné jíst méně? Potřebujete zhubnout nebo jste hubená, jíte zdravá nekalorická jídla, sportujete?

doplněno 11.12.22 11:16:

Jestli jíte zdravě, tak Vás dort k večeři "neuspokojí", protože jste zvyklá na výživově hodnotnější jídlo k večeři.

hodnocení

1x

Největší problém je v tom, že stále vám nedošlo, že neexistuje nic jiného, než vaše kázeň, vaše volba, vaše rozhodnutí, vaše zodpovědnost.*hej* Nic jiného vám nikdo neporadí, žádný zázrak, rada nebo kouzlo prostě neexistuje.

Jak jíst méně?

hodnocení

1x

Dobrý den.
Neděláte si z nás legraci? *sok*
Kdybych tohle jeden den snědla, tak bych s prominutím zvracela ještě týden.
Jak do sebe můžete proboha dostat takovou hromadu jídla?
Absolutně nemyslitelné.
Bylo by dobré, abyste se začala zabývat něčím smysluplnějším, než je obžerství.
Sport a práce.
Nežijeme, abychom jedli, ale jíme, abychom žili.

Nevíme, co tazatelka myslí "větším jídlem". Nevíme, jak je aktivní a co myslí svačinou.

katrina
hodnocení

Asi jsem to napsala spatne, ne 3 velka jidla, ale myslim ti hlavni. Ke snidani vetsinou nejake celorznne pecivo s vajickem, sunkou nebo lucinou/ke svacine bud taky salat, cottage syr, ovoce nebo jogurt, obed polevka a hlavni jidlo, k veceri michana vajicka, salat s hermelinem, tortilla nebo toast s avokadem... Moc nesportuji, spis vice chodim, denne ujdu tak 10km.

To je ale normální vyvážený jídelníček... Jde Vám tedy o váhu, nebo je v normě a jen se srovnáváte s ostatními?

katrina
hodnocení

Ještě doplním - jím docela zdravě, sladké jednou za den (sladký jogurt/ ovoce/ malá tyčinka)

hodnocení

0x

Jedině používat dietní lžíci ..

Jak jíst méně? #2

smode2
hodnocení

0x
Možností je hodně: např. spát alespoň 9h denně, hodně kouřit, posilovat až Vám z toho bude zle(velice účinné), jednou za měsíc půst kdy celý den a noc nejíte vůbec nic. První půsty budou peklo, pak si ale tělo zvykne a nebudete mít zdaleka takový hlad už nikdy. Sladké vysadit úplně - jednou denně je to tak do deseti let rakev. V současnosti je totiž moc cukru i v potravinách kde byste jej vůbec nečekala.

liska5
hodnocení

0x

Pořád ještě není jasné, zda jste obézní, nebo hubená, jestli jste zdravá nebo na lécích, zda jste klidná nebo nervózní a ve stresu a zda důchodkyně nebo studentka? Taky když chybí láska, tak to mnohá zajídá...

Pokud ale máte dost bílkovin a vlíkniny, tak by neměla být tolik chuť na sladké. Pak to chce vůli a pravidelnost a místo jídla se hodně napít čisté vody. Jindy se obléci a jít si zaběhat. Když měli naši dávní předkové hlad, tak se snažili to zaspat.

hodnocení

0x

Jelikož jste vůbec nenapsala o co Vám vlastně jde, tak nevím proč byste se měla odnaučovat jíst, když to co sníte, jíte bez přemáhání a s chutí. A podle toho co tady píšete předpokládám, že s váhou potíže nemáte. Tak si klidně jezte 3 "velká" jídla za den, a k tomu ten dortík. Nevím proč byste to měla měnit, když Vám to evidentně vyhovuje. *co*

tebi
hodnocení

0x

Já jím taky hodně, hlavně večer, když přijdu z práce, pracuji celý den, večer jsem jak utržená z řetězu. Čin víc člověk zamestná mozek, tím méně má čas myslet na jídlo. A jim sladkosti,večer. Je to o vůli. Dokud ji nebudete mít nečekejte zlepšení. Já nemám hlad, jen chuť...

katrina
hodnocení

0x
Nadvahu nemam, jen mam par kilo navic, ktere bych chtela shodit. Denne chodim aspon na hodinu a pul na prochazku, jednou za tyden do fitka behat na pas

Tak se místo na množství zaměřte na ještě víc zdravé a výživné jídlo (máte co vylepšovat - dort, sladký jogurt, tyčinka). Možná máte pořád hlad, že tělu něco chybí. Jíte dost bílkovin? Zkuste také změnit/obohatit pohyb. Třeba by pomohlo nějaké posilování na zpevnění.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]