Nejste přihlášen/a.
Proč? Protože je "zdravější" oproti bílé mouce. Vše co je pro zdraví lepší je dražší než škodlivější.A to i přesto, že výrobně je celozrnná mouka levnější!
Ještě malé doplnění-nevím jak a kde, u nás se celozrnné mouce říkalo šrot a dávala se jako krmení dobytku !
Ano, na to si také velmi dobře vzpomínám. I my jsme ho dávali zvířatům. Uvařily se venku na dvorku v kádi neoloupané brambory, když byly uvařené, nasypal se na tu vodu navrch šrot, zakrylo se to a nechalo pěkně propařit. Pak se to rozšťouchalo nahrubo a dávalo praseti a slepicím... a mně, jako dítěti. Ale tím pádem jsem měla zdravý základ, a asi právě proto jsem později netrpěla na žádné nemoci, a vypěstovala si silnou imunitu už v tom dětství. A zřejmě z toho čerpám ještě teď.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.