Dobrý den, ahoj všem, s přítelem jsme se poprvé pomilovali a měl kondom a stihl se do něj udelat. Neberu antikoncepci a bojim se že mohu být těhotná? Menstruaci mám dostat za pár dní ale stejně se bojím, že jsem v tom. Co s tím? Mám zajít ke gynekologovi? Mám si udelat těhotenský test?
Pokuď měl přítel kondom a navíc jste se milovali jen pár dní před menstruací,tak se neboj.A nenervuj se nebo se ti menstruace stresem zpozdí.Ke gynekologovi si určitě zajdi,pro antikoncepci,ta je spolehlivější než kondom,tak budeš potom klidnější.
Kondom není jistota. Moje žena v učení na prodavačku spolu s kamarádkami propichovaly kondomy špendlíkem. Přispívaly tak v udržování křivky Husákových dětí.
A proto se taky po sexu zkontroluje, jestli sperma zůstalo v kondomu a není na něm dírka, kterou by uniklo. A pokud tam dírka je, pak se koukne do kalendáře, jestli už proběhla ovulace a pokud ne, běží se pro pilulku po. Pár dní před očekávanou menstruací se nemá cenu stresovat a cpát do sebe hormony, jo takhle 10.den cyklu, to bych ve stresu byla.
Buď v klidu, je to krajně nepravděpodobné, od toho kondomy jsou, aby tomu zabránily. Těhotenský test zatím nedělej, protože by ještě nic neukázal, protože detekuje hormony, které se objeví až po usazení vajíčka a to je až po té vynechané menstruaci. A jestli chceš ke gynekologovi, klidně tam jdi, on pozná, že se blíží menstruace a ne těhotenství, ale nejspíš ti řekne, že jsi moc vyplašená. Stejně by se k němu mělo chodit pravidelně.
Pravděpodobnost početí je spíš malá. Ale na všechny tyhle otázky je jediná odpověď: pokud jsi souložila, vždycky můžeš být těhotná. I když v některých případech je pravděpodobnost v setinách procent
ml1
Co si pamatuju z hodin sexuální výchovy, nebo co to bylo, účinnost kondomu je 98% což neni nijak moc. Ta 2% jsou pořád dost velká pravděpodobnost. Jde o to, jestli to platilo na současné latexové, nebo na nějaké historické z kaučuku nebo oslí kůže, to by možná tak odpovídalo stáří učebnic.
Jen jestli si taky pamatuješ, co těch 98 % znamená.
molly
@ml1 2% zas tak málo není. Já bych na kondom úplně nespoléhala. My jsme třeba roky provozovali přerušovanou soulož. Vím, jaká je spolehlivost, ale byli jsme stabilní pár, jen jsme zatím dítě neplánovali, ale kdyby přišlo, nebyla by to katastrofa. Půl roku jsem čekala na jeden zákrok, 10 týdnů předem jsme začali souložit s kondomem, protože jsem chtěla mít jistotu, že se nic nestane a operaci mi nic nenaruší. A víte co? Otěhotněla jsem. Nebyli jsme žádní náctiletí amatéři.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.