Nejste přihlášen/a.
moje 4 mesicni (nespave) miminko spi pres den jedine v ruce. Kdykolik ho dam do postylky ihned otevre oci a uz vubec neusina takze ho musim znova uspat coz je na dlouho (a usne jedine u prsa).
Bohuzel se spanim mame problemy uz od narozeni, spinka jedine u mne, i v kocarku je obrovsky problem aby spalo (+ navic nespava ani moc hodin, ted cca je to 10-12h den+noc ale to je vpohode)
Myslim si ze je uz nacase naucit ho spat v postylce, ale kdyz ho tam odlozim tak uz vubec ale vubec neusina. Poradite prosim nekdo jak na to? Jak naucit miminko spat samo v postylce?
2x
Možná ho odkládate moc brzy a probudí se, takže počkat až vytuhne (i tak je to práce pyrotechnika). Ale stejně se s velkou pravděpodobností probudí dřív nebo pozdeji(cti driv) a bude vás opět požadovat.
Takže se buď můžete trápit s ukládáním do postylky, což stejně nebude fungovat nebo si ho vezmete do postele a bude spat s vámi...
2x
Už jsem tady několikrát psala, že problém je nejspíše v tom, že dítě bylo v malém prostoru a teď, po narození je v prostoru, který ho leká, děsí. To spaní v náručí to dokazuje. Je těsně zabalené a ruce ho v náručí tisknou. A to v postýlce nebo v kočárku nemá. Tam je velký prostor, zvuky, světlo. Dříve, v povijanu, v peřince bylo dítě pevněji stažené. Dnes, v dupačkách je vydáno prostoru. Zabalte ho, převažte, zakryjte. Zmenšete mu prostor na co nejmenší míru. Udělejte mu něco, čemu se říká "tulipytlík".
Tohle jsem konzultovala s fyzioterapeutkou, která pracuje hlavně s dětmi a ta souhlasila na 100%.
Prave ze uz aj v naruci zacina hur spat
zabaleni na neho nefungovalo nikdy. Na zacatku dokazalo jen asi 5x spat samo v postylce ale od te doby nic, ihnes je vzhuru kdyz odlozim. Zkousela jsem dat uplne uspane miminko a aj polouspane do postylky a nic nefunguje
myslela jsem ze to chce jenom cas ale uz jsou to 4 mesice a je to snad jeste horsi protoze spi uz min tak je tezky ho vubec zaspat. Uz jsem z toho zoufala a bojim se ze ho nikdy nenaucim spat samo ![]()
2x
To je jistě těžké a určitě jste už hodně unavená. Nevím, co bych poradila, snad jen, dát ho do postýlky, zůstat u něj, aby na vás vidělo, ale nemluvit a nesahat. A trpělivě čekat, až usne, což se stane, bude unavené. Asi i ten dudlík zkuste, byť je to jen šidítko. Ale je to o vaší trpělivosti a určitě to bude nějakou dobu trvat. Že ve čtyřech měsících spí cca 12 hodin, to nevadí, bude to fakt sovička.
Je to dost vycerpavajici kdyz se jeste musim starat o domacnost. Vyzkousim teda tak jak rikate, snad usne a pak bude uz vedet ze tam ma spinkat.
Dudlik mi odmita od zacatku.
Je mi vás fakt líto. Na domácnost pečte, teď je důležitější miminko. Marie taky ve chlévě negruntovala a to k nim šli na návštěvu tři králové.
Moje maminka mi vyprávěla, že jsem taky nechtěla chrnět jako maličké mimino, tak u mě seděla a nahlas četla. Ale ne pohádky, prostě to, co měla rozečtené. Takže první, co jsem v životě slyšela byl Romain Rolland (dost nudný autor). Stačil mi ten hlas.
Nejde nechat mimino vyřvat se z podoby, jak někdo radil, ale ani ho pořád tahat, to nedělá ani kočka s koťaty. A jak si zvyklo u vás, tak se mu teď nechce nic jiného. Děti jsou potvůrky mazané.
1x
Řešení je prosté. Položit miminko do postýlky a nestarat se. Chybou bylo , že jste to miminko od začátku rozmazlovala vaší přítomností.
Je mi jasne ze to nebylo nejlepsi to takhle delat ale chtela jsem aby se miminko vubec vyspalo...![]()
Někdo zde zmínil v jiném dotazu separační uzkost. Vybavil se mi tento dotaz. Můžete zkusit homeo Lycopodium AKH rozpustit tabletku ve vodě a dát mimču vypít. Dovedu si představit jak po výdeji energie přes den a v noci, jsteee další den čilá jak rybička.
.Pro vás by mohlo pomoci Argentum Nitricum AKH dávkování 2-2-2.
Ještě klidně vyzkoušejte při uspávání šimrat hladit ukazováčkem na čelíčku nad očkami pohybem do stran pohybem tam a zpět. Kdysi u nás zabralo intuitivně. Tak jsme používali. Bez dudlíka je obtížné uchlácholit, znám to. Některé děti si žmoulají plenku před usnutím.
Kamarádky synek také odmítal dudlík, nahradil jej palečkem a ten jak cucal měl slabší. Něšlo jej to donaučit a později ho to bolelo. Jakmile měl chut na palec uvědomil si co ho čeká a tak se sám odnaučil.
1x
Některé děcko se dá naučit usínat důslednou pravidelností. Jedno z mých vnoučat dávali přesně v jednu hodinu po poledni spát ven do kočáru. Ani dřív, ani později. A bez vození a kolébání. Jen každé děcko je jinak živé. Třeba máte budoucího neposedu, zatímco ten náš je od přírody víc kliďas..
0x
Když děcko řvalo v postýlce, hodil jsem přes něj peřinu, ať se to nerozléhá.
Tou vaší přehnanou péčí se brzy stanete otrokem miminka
sony: tak pokud je děcko nakrmeny, přebalený a obsloužený, tak jediný důvod proč v noci řve je ten, že si vyžaduje pozornost..když zjistí, že se mu jí nedostává...přestane samo..na to nepotřebuješ patent na rozum nebo vyšší dívčí
Na víc není nárok? Tobě bych dítě nikdy nesverila,ani na pár minut.
sony: a na co přesně ještě by mělo mít v noci když má spát, nárok?...z tvé odpovědi zase cítím přesně ten typ matek co k děcku letí pokaždý co něco takovýho nastane a pak vznikají takový dotazy, proč to děcko nedělá to co se od něj očekává, jakože v noci se spí...protože ho to nikdo nenaučil...výše uvedeným způsobem...
A jiné. Ale to musíte mít patent na citové vnímání, nestačí ani ta vyšší dívčí
Smirte se s tím,že my dva se v téhle věci neshodneme a neplytvejte svým ani mým časem.
0x
Najděte si proutkaře, který umí vyhledávat geopatogenní zóny a ten vám poradí, kam přemístit postýlku. Je to i má zkušenost, když náš synek nechtěl spát.
0x
Normálně ho nenecháš spát v ruce ale na spaní dáš do postýlky. Když tam neusne tak ne že ho vyndáš a uspíš na ruce, ale zabavíš ho - budeš si s ním hrát atd. až se unaví a pak ho dáš na spaní zase do postýlky aby usnulo tam.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.