Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak naucit miminko spat v postylce?

Od: zoufalka odpovědí: 30 změna:
Dobry den,
moje 4 mesicni (nespave) miminko spi pres den jedine v ruce. Kdykolik ho dam do postylky ihned otevre oci a uz vubec neusina takze ho musim znova uspat coz je na dlouho (a usne jedine u prsa).
Bohuzel se spanim mame problemy uz od narozeni, spinka jedine u mne, i v kocarku je obrovsky problem aby spalo (+ navic nespava ani moc hodin, ted cca je to 10-12h den+noc ale to je vpohode)
Myslim si ze je uz nacase naucit ho spat v postylce, ale kdyz ho tam odlozim tak uz vubec ale vubec neusina. Poradite prosim nekdo jak na to? Jak naucit miminko spat samo v postylce?

30 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

Spaní ho přece nemusíte učit.

Dříve nebo později i v té postýlce usne.

Spíše půjde (alespoň po nějakou dobu) u vaše nervy..

Ale chce to vydržet.

makak
hodnocení

2x
Některé děti usinaji v pohodě některé ne a neplatí na ně žádné rady, které vám dají rodiče dětí, které usinaji v pohodě.
Možná ho odkládate moc brzy a probudí se, takže počkat až vytuhne (i tak je to práce pyrotechnika). Ale stejně se s velkou pravděpodobností probudí dřív nebo pozdeji(cti driv) a bude vás opět požadovat.
Takže se buď můžete trápit s ukládáním do postylky, což stejně nebude fungovat nebo si ho vezmete do postele a bude spat s vámi...

hodnocení

2x

Už jsem tady několikrát psala, že problém je nejspíše v tom, že dítě bylo v malém prostoru a teď, po narození je v prostoru, který ho leká, děsí. To spaní v náručí to dokazuje. Je těsně zabalené a ruce ho v náručí tisknou. A to v postýlce nebo v kočárku nemá. Tam je velký prostor, zvuky, světlo. Dříve, v povijanu, v peřince bylo dítě pevněji stažené. Dnes, v dupačkách je vydáno prostoru. Zabalte ho, převažte, zakryjte. Zmenšete mu prostor na co nejmenší míru. Udělejte mu něco, čemu se říká "tulipytlík". ;) Tohle jsem konzultovala s fyzioterapeutkou, která pracuje hlavně s dětmi a ta souhlasila na 100%.

zoufalka
hodnocení

Prave ze uz aj v naruci zacina hur spat :( zabaleni na neho nefungovalo nikdy. Na zacatku dokazalo jen asi 5x spat samo v postylce ale od te doby nic, ihnes je vzhuru kdyz odlozim. Zkousela jsem dat uplne uspane miminko a aj polouspane do postylky a nic nefunguje *plac* myslela jsem ze to chce jenom cas ale uz jsou to 4 mesice a je to snad jeste horsi protoze spi uz min tak je tezky ho vubec zaspat. Uz jsem z toho zoufala a bojim se ze ho nikdy nenaucim spat samo :(

makak
Chodte spát zároveň a ním...a nebojte, v 18 už bude spát sam...
zoufalka
05.12.22 18:17
hodnocení

Makak *smich2**smich*

etana*
hodnocení

2x

To je jistě těžké a určitě jste už hodně unavená. Nevím, co bych poradila, snad jen, dát ho do postýlky, zůstat u něj, aby na vás vidělo, ale nemluvit a nesahat. A trpělivě čekat, až usne, což se stane, bude unavené. Asi i ten dudlík zkuste, byť je to jen šidítko. Ale je to o vaší trpělivosti a určitě to bude nějakou dobu trvat. Že ve čtyřech měsících spí cca 12 hodin, to nevadí, bude to fakt sovička.

zoufalka
hodnocení

Je to dost vycerpavajici kdyz se jeste musim starat o domacnost. Vyzkousim teda tak jak rikate, snad usne a pak bude uz vedet ze tam ma spinkat.

Dudlik mi odmita od zacatku.

etana*

Je mi vás fakt líto. Na domácnost pečte, teď je důležitější miminko. Marie taky ve chlévě negruntovala a to k nim šli na návštěvu tři králové.

Moje maminka mi vyprávěla, že jsem taky nechtěla chrnět jako maličké mimino, tak u mě seděla a nahlas četla. Ale ne pohádky, prostě to, co měla rozečtené. Takže první, co jsem v životě slyšela byl Romain Rolland (dost nudný autor). Stačil mi ten hlas.

Nejde nechat mimino vyřvat se z podoby, jak někdo radil, ale ani ho pořád tahat, to nedělá ani kočka s koťaty. A jak si zvyklo u vás, tak se mu teď nechce nic jiného. Děti jsou potvůrky mazané.

zoufalka
hodnocení

Dekuji za krasnou odpoved :) ano nechat vyplakat se mi nelibi a nevim ci by to vubec pomohlo protoze bohuzel kdyz obcas plakalo (kvuli tomu ze jsem byla na wc nebo v kocarku a venku uz chladno ze se nedalo moc vytahovat) vubec nechtelo prestat ..

spu
hodnocení

1x

Řešení je prosté. Položit miminko do postýlky a nestarat se. Chybou bylo , že jste to miminko od začátku rozmazlovala vaší přítomností.

makak
Rozmazlene 4 mesicni dítě přítomnosti matky *smich*
Nechtěl bych být vaše dítě...
zoufalka
hodnocení

Je mi jasne ze to nebylo nejlepsi to takhle delat ale chtela jsem aby se miminko vubec vyspalo...:(

okolik

Někdo zde zmínil v jiném dotazu separační uzkost. Vybavil se mi tento dotaz. Můžete zkusit homeo Lycopodium AKH rozpustit tabletku ve vodě a dát mimču vypít. Dovedu si představit jak po výdeji energie přes den a v noci, jsteee další den čilá jak rybička.*houpy* .Pro vás by mohlo pomoci Argentum Nitricum AKH dávkování 2-2-2.

Ještě klidně vyzkoušejte při uspávání šimrat hladit ukazováčkem na čelíčku nad očkami pohybem do stran pohybem tam a zpět. Kdysi u nás zabralo intuitivně. Tak jsme používali. Bez dudlíka je obtížné uchlácholit, znám to. Některé děti si žmoulají plenku před usnutím.

Kamarádky synek také odmítal dudlík, nahradil jej palečkem a ten jak cucal měl slabší. Něšlo jej to donaučit a později ho to bolelo. Jakmile měl chut na palec uvědomil si co ho čeká a tak se sám odnaučil.

liska5
hodnocení

1x

Některé děcko se dá naučit usínat důslednou pravidelností. Jedno z mých vnoučat dávali přesně v jednu hodinu po poledni spát ven do kočáru. Ani dřív, ani později. A bez vození a kolébání. Jen každé děcko je jinak živé. Třeba máte budoucího neposedu, zatímco ten náš je od přírody víc kliďas..

darsi
hodnocení

0x
Mam 3 deti. Jsem ta eko ezo bio matka :) ne vazne - rozhodne nenecham miminko plakat. Mam 3 deti. Zadne mi nespi v postylce. Uspavam bud v kocarku (a pak ho holt zaparkuju v byte, abych mohla obstarat domacnost), nebo si s ditetem lehnu a uspim u prsa. Jakmile tvrde spi, potichu se vytratim. Zde je samozrejme dulezite jak je dite stare a jak zabezpecit postel skrz mozny pad. Male miminko se nehne. Batole uz muze spadnout, zabrany volte dle aktivity ditka. Ano, zavidim vsem maminkam, jejichz deti spinkaji nebo si hraji v postylce nebo ohradce. Ale nechci vedet jak toho dosahly. Ja dite plakat nenecham. Jsem tu vzdy pro nej. Ono to stastne dite je pro me proste dulezitejsi nez navareno, uklizeno. Nebojte, nebude malinke naporad :) s pribyvajicim casem je to lepsi a lepsi.
spu

Když děcko řvalo v postýlce, hodil jsem přes něj peřinu, ať se to nerozléhá.

Tou vaší přehnanou péčí se brzy stanete otrokem miminka

sony*
Líbí se mi vás přístup. To,že nenechavate dítě plakát,dokud neusne.. někdo tady radí ještě přehodit přes miminko peřinu, aby se ten pláč nerozlehal.. Něco takového může zavinil i udušení dítěte,tak to si dotyčná asi dělala legraci,tedy doufám.
krtek6

sony: tak pokud je děcko nakrmeny, přebalený a obsloužený, tak jediný důvod proč v noci řve je ten, že si vyžaduje pozornost..když zjistí, že se mu jí nedostává...přestane samo..na to nepotřebuješ patent na rozum nebo vyšší dívčí

sony*
Krtek - z tvé odpovědi vyplývá jedno-nevíš o malých dětech asi nic. Zminujes uspokojeni základních potřeb a tím končíš.
Na víc není nárok? Tobě bych dítě nikdy nesverila,ani na pár minut.
krtek6

sony: a na co přesně ještě by mělo mít v noci když má spát, nárok?...z tvé odpovědi zase cítím přesně ten typ matek co k děcku letí pokaždý co něco takovýho nastane a pak vznikají takový dotazy, proč to děcko nedělá to co se od něj očekává, jakože v noci se spí...protože ho to nikdo nenaučil...výše uvedeným způsobem...

sony*
Krtek - co když chce dítě cítit maminu blízkost,je zvyklé slyšet tlukot jejího srdce..co když se mu prořezávání zoubky a jeho to bolí a budí ho to...
A jiné. Ale to musíte mít patent na citové vnímání, nestačí ani ta vyšší dívčí
krtek6
sony: já jsem na tohle téma slyšel už tolik diskuzí od dalších rodičů co tohle řeší nebo řešily...a vždycky opakuji vždycky...to mělo úplně stejnej průběh a scénář...vždycky...neznám jediný pár, který by to měl jinak...ženská..ideálně ještě prvorodička má tady ty paranoidní představy, že se děcku může každou vteřinou něco stát a že mu musí furt stát za prdelí a omlouvá to tady těma argumentama...chlap, logik, realista...zastává podobné názory jak já...a výsledek? taky vždycky stejný...chlap z titulu "moudřejší ustoupí" než, aby se musel hádat s hysterickou a paranoidní manželkou, raději nechá ženskou at si dělá po svém a nechá ji v tom jak se říká "vymáchat"...takové ty stavy o únavě a podobně...pak přijde například situace, kdy "hlídá jenom táta", aby si např. máma mohla odskočit večer s kamarádkama na víno...a voila...děcko najednou umí spát aj bez matky...jak je to možné? S odstupem času, když to není aktuální, ženská uzná, že měl chlap pravdu...v opačném případě se chlap dočká odpovědi "aby ses neposral" což je ekvivalent toho, že mu dává zapravdu, ale furt si zároveň myslí svoje...howg*smich* ...je to generacemi ověřený model a situace
sony*
Krtek- ve vašem dlouhém komentu nebyl jediný argument,který by mě mohl zviklat v mém náhledu na toto téma.
Smirte se s tím,že my dva se v téhle věci neshodneme a neplytvejte svým ani mým časem.
To jsou moudra, bolsevicka skola? Ono uz jen to, ze vsechny decka se nedaji hazet do stejneho pytle a ke kazdemu, at se mi to libi nebo ne mi nezbyva nez pristupovat individualne. Samozrejme matky histerky jsou kapitola sama o sobe. Je dobre si nastavit nejaky funkcni rezim, ktery se v prubehu bude menit, ale hlavne zajisti to, aby matka nebyla otrokem decka. Coz neznamena, ze ho v noci budu ignorovat.

nftli
hodnocení

0x

Jestli to tak půjde dál, tak bude závislé na matce a vyklube se z toho něco jako závislá porucha osobnosti, případně něco podobného. Neexistuje nějaký prostředek jak ho uspat? Zeptat se pediatričky? Jako dospělý beru na spaní melatonin, nevím však zda je vhodný i pro děti a v jaké dávce.

sametka
hodnocení

0x

Najděte si proutkaře, který umí vyhledávat geopatogenní zóny a ten vám poradí, kam přemístit postýlku. Je to i má zkušenost, když náš synek nechtěl spát.

liska5

*palec* Taky jeden důvod s řešením.

Krtku, pak jsou tu ještě prdíky, většinou u chlapečků. Ty trápí i dítě suché a nakrmené.

Nftli, Melatonin bych nezkoušela, ten si tělo vyrábí samo a tak malému děcku spíš uškodím. To už spíš nějaké homeopaticum.

asd1
hodnocení

0x

Normálně ho nenecháš spát v ruce ale na spaní dáš do postýlky. Když tam neusne tak ne že ho vyndáš a uspíš na ruce, ale zabavíš ho - budeš si s ním hrát atd. až se unaví a pak ho dáš na spaní zase do postýlky aby usnulo tam.

spu

Souhlasím. Chybou je, že když začne řvát, bere ho do ruk. Když nám děcko v postýlce řvalo, tak jsme přes postýlku přehodili deku, ať se to nerozléhá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]