Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Co s větším množstvím tlačenky

Od: sametka odpovědí: 18 změna:

Dostali jsme celou šišku domácí tlačenky a i když se podělíme, nemáme šanci ji v nejbližších dnech zkonzumovat. Jak ji uchovat v kondici více dní?

 

 

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

9x
avatar inzinyrka

Kdysi chovali manželovi rodiče každý rok 1-2 prasata a po zabíjačce jsem potřebovala produkty uchovat. Tlačenku jsem nakrájela na jednotlivé porce a zabalenou do mikrotenu zamrazila. S rozmrazením a konzumací nebyl nikdy problém.

 

hodnocení

6x
avatar babajaga

Dávno, dávno tomu, když manželovi rodiče zabíjeli. Bylo tolik dobrot, že za pár dní už nebyla na nic chuť. *bzum*

Tlačenku jsme uchovávali dvěmi způsoby:

1/ nakrájet na plátky, zabalit, balíčky dát do mrazničky. Postupně vytahovat, ocet, cibule, špetka pepře...nemělo to chybu.

2/ hned při zabíjačce jsme už měli připravené vyvařené sklenice /nízké, ale se širokým vrchem/, kam se ještě horká tlačenka nalévala. Dobře očistit, uzavřít, sterilovat 2 dny za sebou po dobu 60 minut. Pak nechat ztuhnout. V zimě jen otevřít a vyklopit. Stejně tak jsme do sklenic zavářeli i sulc.

Oba způsoby byly dobré, nikdy se nám nic nezkazilo. A ta dobrota! Jaga.

 

hodnocení

5x
avatar clayman
Zkusil bych zavakuovat a dát do lednice na nejchladnejsi místo, do boxu na maso.

I bez vakuování! použité s úspěchen -NIKDY se nezkazila a NIKDY po rozmrznutí se nerozsypala!. Ono ovšem tehdy snad ani vakuovačky nebyly, aspoň o tom nevím zda byly v Československu už v osmdesátých! Ale stejně -*palec*

 

ben®
hodnocení

5x
avatar ben

Dobrý den, něco sníst hned a se zbytkem naložte viz návody v odkazu. Zdravím!

obyvat.cz/...

 

hodnocení

3x
avatar aja1946
Nakladana je výborná, jinak do mrazaku, a zrovna dnes jsem nalozila i tu z mrazaku

 

hodnocení

3x
avatar milancukrar

Prosím o info, kolik je větší množství? Páč já kupuji v Lochenicích celou tlačenku, výbornou a váří 3,5-4 kg.

Dlouho nevydrží.

sametka
hodnocení

Nevážila jsem,ale má asi půl metru a my jsme na to dva (mladým to nejede). Kdysi, když jsme mívali prasata, jsme hned v den zabíjačky plnili do konzerv a konzervy zavařovali v kotli asi 3 hodiny.

Zhruba 4 kg, rozdat přátelům, hlavně sníst a zbytek zmrazit.

 

hodnocení

2x

do mrazáku

 

jrk
hodnocení

0x
Tlačenka je myslím jedna z mála masných výrobků, která ani v krámě nemá vůbec žádná éčka.
Tuhle jsem si koupil jak prodávají v Kauflandu, tuším 400 g šišky, a snědl hnedka v autě jakej jsem měl hlad…
Ale klidně to můžete nakrájet kilo do polívky a taky to nebude marný.

 

krtek6
hodnocení

0x

Schovat do mrazáku...takové věci se tam "nekazí";)

 

okolik
hodnocení

0x

Můžete si obalit a udělat řizky*tanec*

liska5

*sok*To se rozpustí ten tmelící sulc, né?

A taky je to škoda. Dobrá tlačenka s octem a cibulí je přeci jen nejlepší..

 

okolik

Jednou jsem to někde viděla a zkusila . Tlačenka byla poměrně libová a řizek jedlý.

okolik

Zde je řízeček.

Řízek z tlačenky /...

 

paveldvorak
hodnocení

0x

ráno a večer s octem a cibulí, na oěbd obalovaná jako řízek...

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]