Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přibírání váhy za týden

Od: nikishka* odpovědí: 16 změna:

Ahoj, mám dotaz. Mám 160 cm a před 10 dny se mi na váze ukázalo 51 kg, byla jsem štatsná a váhu chtěla ještě trošku posunout, třeba na 51,5 nebo 52 max. Každopádně od neděle 27.listopadu jím 3500 kalorií denně (takže už je to 6 dnů co takhle jím) a hned druhý den co jsem snědla větší množství jídla se mi váha vyhoupla až na 53 kg :/ a nejde dolů a drží se, ikdyž jsem už byla na záchodě. Myslíte, že je možné, že jsem za 6 dní přibrala 2 kila, ikdyž moje pohybová aktivita je lehká-střední ( spíše střední)? Děkuju za odpovědi předem.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Váha 51 kg při výšce 160 cm je na hranici mezi normální váhou a podvýživou. Váhu posuňte co nejdál pod postel a použijte nejřív po jarním úklidu. Extrémní sledování váhy a příjmu potravy budí dojem nedobrého psychického zdraví.

To je individualne, mal som partnerku presne s takymi mierami a vyzerala dobre. Ukazovala mi aj fotky, ked mala 55 - 56 kg a to uz bolo o roznych spekoch.

hodnocení

4x

*ee* mám tomu rozumět tak, že ze 2 měření chcete vyvodit nějaký závěr? Co tak třeba zadržování vody v organismu? Stejně jako @jmlc nejsem žena, ale po 25 letech soužití s jednou z vás jsem stihl pochytit cosi o tom, že hmotnost je jiná na té a oné váze, ráno a večer, před a po jídle a když vychytám všechny uvedené paramatry, pak i v jiné fázi menstračního cyklu. Takže víte, ehm, málo. Ještě jsem si všiml, že 51 je málo a 53 už moc, to jako fakt myslíte vážně nebo si jen nerozumíme?

liska5 byla rychlejší *palec*

hodnocení

3x
Vše si měřit a vážit, to musí být život na pytel, co?
Co takhle žít normálně?

hodnocení

2x
Po zvýšení příjmu, zvlášť sacharidů se natáhne i voda do těla.
nikishka*
hodnocení

A za jak dlouho (kdyz najedu normalne na kcal deficit nebo udrzovacky kalorie) se ta voda odplavi z tela?

hodnocení

2x

Mám problémy s ledvinami a na dialýzu chodím co druhý den. Tuto proceduru začínám a končím vážením. Jsem, ani nevím proč, hodně vzorná, přírůstek mívám + - necelé 2 kg, které umělá ledvina odčerpá, odstraní. Jsou lidé, kteří po neděli mají klidně 4-6kg. Takže to, o čem přemýšlíte, to je voda. Vy pít musíte, je to hodně potřebné. Pít a čurat. Nám velkým vyšetřením určili "suchou váhu" a té se já i ledvina, musíme držet. I když mnozí nečurají. *alene* Vy přestaňte s pozorováním sebe a řešením ptákovin a váhu vyhoďte. Důležité je, jak se cítíte a jestli příjem a výdej vody jsou v rovnováze. Nemusíte se starat, ledviny to vědí a pracují. Jejich činnost není jen o vodě a tak jim zbytečně nekomplikujte jejich práci.

hodnocení

1x

stoupnu si na váhu - vážím 90kg

stojíc na váze, vezmu si do ruky klobásek 200g - váha ukazuje 90,2kg

stojíc na váze, klobásek sežeru - váha ukazuje 93kg

Tak už to prostě chodí... a stresovat se kvůli pár kilům je na návštěvu psychiatra.

liska5

Jmlc, Vy jste žena?

žena samozřejmě nejsem - viz. nick - ženu za ženu mám. A za tu dobu, co "ji mám", vážila 49-63 kg.

liska5

Já jen, že to je ženská koncovka... stojíc, hledíc...

Chlapi říkají: ...stoje na váze a hledě na klobásku...

Jen už jsou to téměř archaismy.

áááha - no děkuji pěkně za to vyškolení.. já v ČJ nebyl nikdy zrovna nejlepší, toto jsem fakt netušil *palec*

liska5
hodnocení

1x

Při Vašich parametrech kalorie neřešte! Jako udržovačka stačí středomořská strava a nějaký pohyb, ideálně venku.

Je to voda v těle. Stále kolísá. To si ji tělo zadržuje při nezdravé stravě /ředí si soli a toxiny/, před menses, a když se blíží měsíc k úplňku. Taky ty váhy nebývají ideální. mně stačí váhu posunout o pár cm a už ukazuje jinak - je to často podlahou. .

hodnocení

0x
Hrubě orientačně by mohl byt váš výdej kolem 1600 kcal denně. Takže byste mohla být 1900 v plusu. Krát 6 je 11400 kcal za 6 dní. Kdyby šlo vše do tuku, tak 1g tuku je 9 kcal, takže to dělá 1266 g tuku. Zbytek bude voda.
nikishka*
hodnocení

No, byla jsem pred par mesici na InBody, a muj vydej je 2000 kalorii za den
Tomu těžko věřit s 51 kg. Ale hádat se nebudu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]